torsdag 2 juni 2022

Det är fruktansvärt oansvarigt, ryter Magdalena Andersson.

 Hon anser också att ”det är farligt på riktigt” att begära en misstroendeomröstning mot justitieminister Morgan Johansson, samtidigt som regeringen sitter i känsliga förhandlingar med Turkiet om ett svenskt Nato-medlemskap.

Alltså, jag personligen tror inte att Erdogan bryr sig ett biddevitt om Morgan Johansson och dessutom så skulle det nog bara vara gynnsamt för vår Nato-ansökan om hela regeringen avgick samtidigt med honom. Erdogan har ju själv hintat om att ”regeringar kommer och går” samtidigt som han har klargjort att han har hur gott om tid som helst.

Personligen fick jag nästan en chock när jag såg att Magdalena Andersson tog med Morgan Johansson, Annika Strandhäll, Anders Ygeman och Ann Linde i sin nya regeringsbildning.

Hur tänkte hon?

Och hur tänker hon nu, när hon förkunnar att regeringen hellre avgår än avstår från Morgan Johansson?

Att svenska folket förtjänar politiker som agerar ansvarsfullt i det här läget?

Att svenska folket förtjänar bättre?

Eller ser hon kanske en nödutgång från förhandlingarna om Nato-medlemskap och håller tummarna för att Morgan ska försvinna så hon kan ta med sig resten av regeringen och försvinna tillsammans med honom?

Är lögner, falska påståenden och bortförklaringar en karriärfrämjande egenskap inom socialdemokratin? Att kunna påstå att alla misslyckanden är någon annans fel, är det allt vad som krävs av en minister nu för tiden?

Att utse en sådan person till justitieminister är väl i så fall i allra högsta grad oansvarigt och kan till och med bli farligt på riktigt.

Unga människor dör i gängrelaterade skjutningar. Oskyldiga skadas, traumatiseras och får lämna sina hem vid sprängningar, minderåriga rånas, misshandlas och förnedras, äldre blir utsatta för bedrägerier och rån .. listan kan göras hur lång som helst. Men Morgan Johansson pytsar ut några miljoner här och några där så att vi kan få fler civilanställda poliser som kan utreda och arkivera de brott som eventuellt kan leda till åtal någon gång när domstolarna får tid. Sedan släpps den kriminelle ut i samhället i väntan på en ledig plats på någon fångvårdsanstalt.

Samtidigt har han mage att skylla på att kommunerna har för få ungdomsgårdar och på socialtjänsten som inte gör sitt jobb!!

Med Morgan Johansson som justitieminister kan de inte göra sitt jobb, eftersom den som har det högsta ansvaret är samma person som skyller sin egen oförmåga på kommunerna?

Men Morgan Johansson ser fram emot att få ytterligare 4 år på sig att bestämma vad som blir bäst och kanske kan göras efter att kommunerna har rättat till sina misstag och kommit tillrätta med den besvärande kriminaliteten.

                                                       @Steget Efter

Magdalena Andersson är arg! Jättearg! Hur understår sig oppositionen att väcka misstroende mot Morgan Johansson som i åtta år har suttit och plikttroget twittrat om allt han tänker göra, någon gång, kanske när som helst eller kanske inte alls .. beroende på hur opinionssiffrorna ser ut.

Men Magdalena Andersson och alla blinda sosseväljare bör tänka sig för och komma ihåg att Morgan Johansson inte är den förste politikern i världen som vigt sitt liv åt att fabulera på twitter, glorifiera sig själv, skapa fake news och skylla på allt och alla utom sig själv eller sitt eget parti.

Likheten är slående och ambitionen är den samma .. ytterligare fyra år vid makten!

18 kommentarer:

 1. Skönt att du är tillbaks och skriver igen.Ett nöje att läsa.Hoppet står till att CarinaFina också kommer tillbaks sedan är jag nöjd.MVH C.H.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och särskilt tack för kommentaren eftersom allt färre kommenterar blogginlägg nu för tiden. Det gör att det känns liiiite ensamt att skriva.

   Radera
  2. Kör du!
   Vi hänger med!
   Du avvande ju oss nästan...
   "skepparn"

   Radera
  3. Jag avvande nästan mig själv. ;-)

   Radera
 2. Magdalena bör vara glad över misstroendet då blir hon lätt av med sin minst populära minister och lär få bättre resultat i valet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Magdalena Andersson värderar Morgan Johansson högre än regeringsmakten och svenska folket. Vilket faktiskt förvånar mig och jag skulle verkligen vilja veta varför?

   Radera
  2. Hon vill hoppa av, statsministerjobbet är inget för henne har hon upptäckt. Hon har sett skräckslagen ut vid flera tillfällen, i synnerhet i samband med NATO ansökan.

   Radera
 3. Jag är också glad att du är tillbaks.Man undrar ju alltid när en trevlig skribent är försvunnen:Är det Stasi,Gestapo eller Säpo som har varit framme?Eller något annat otrevligt.Så var inte fallet och jag gläds mycket för detta.Tack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jag som ska tacka. Det betyder väldigt mycket att få bekräftat att jag inte är ensam med att tänka som jag gör.

   Radera
 4. Också glad att du är tillbaka. Tycker precis som du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det är något jag är säker på är det det. :-)

   Radera
 5. Magdalena Andersson är en mutkolv. Sossarna mutade Kakabeve med pengar till någon kurdorgansiation för att rösta fram Andersson. Turkarna blev arga.. Nu kräver Kakabeve att Sverige säger nej till Turkiets krav för att släppa in oss i Nato. Håhååja. Sossarna är kriminella. Kriminella amatörer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt för Makten är inte lätt alla gånger. Även om Magdalena går ner i spagat kommer hon inte att klara av att göra både Amanieh och Erdogan nöjda. Det är både skrämmande och intressant att följa den här Nato-förhandlingen och mer än en fjärdedel av väljarna verkar ju av någon obegriplig känna sig trygga med sossarna.

   Helt ofattbart, sett ur min synvinkel!

   Radera
  2. Det där med "fredskadade" täcker nog det hela ganska bra!


   "skepparn"

   Radera
 6. Jag tror nog att den lille vuxne i rummet,Uffe är ganska orolig för att Kakabaveh ska fälla regeringen nu. Jag tror inte han vill ta över några månader före valet och få Turkproblemet på sitt bord. Det var dålig tajming att ta misstroendet just nu,och Maggan utnyttjar situationen.

  SvaraRadera
 7. Vad jag inte fattar är varför statsministern hellre avgår tillsammans med regeringen om hon blir av med en fullständigt inkompetent minister??

  Morgan Johanssons framtid har väl absolut ingenting med Sveriges Nato-ansökan att göra???

  Det som oroar mig mest är att Magdalena Andersson precis har bevisat att hon kommer att ge Morgan samma uppgift, med samma resultat, om hon kan förhandla till sig statsministerposten efter valet.

  Då får kriminaliteten ytterligare 4 år på sig att blomstra och vi "vanlisar" får förlita oss på en laddad hagelbössa bredvid sängen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men om hon låter Morgan gå ett par månader före valet,och tillsätter en ny minister så lär ju det knappast gynna oppositionen? Då tänker väljarna att vad bra nu är vi av med Morgan då kan vi rösta på S igen. Jag menar att det var en väldigt dålig tidpunkt att kräva misstroende nu.

   Radera
  2. Kanske har de förlorat hoppet och vill förhindra att Morgan får behålla ministerposten i nästa regering? Jag har helt tappat tron på våra politikers förmåga att tänka realistiskt och taktiskt och håller med dig om att jag inte heller förstår varför inte detta misstroende kom redan förra året??? Eller i alla fall tidigare?

   Radera