tisdag 14 juni 2022

Det är respektlöst mot svenska folket ..

 .. ryter Magdalena Andersson upprört och jag kan inte göra annat än att hålla med.

Det är faktiskt respektlöst mot svenska folket att försöka bryta mot de regler som faktiskt finns i riksdagen. Det är också respektlöst att köpa ministerposter genom att utlova bidrag till ”aktiviteter” i andra länder och det är i högsta grad respektlöst mot väljarna att inte ha andra lösningar på deras akuta svårigheter än löften om att ”vända på stenar” för att om möjligt hitta  … ja, vaddå??

Och är det inte respektlöst mot de som valt den sittande riksdagen att de folkvalda inte ens kan tala med varandra? Och då menar jag alltså MED varandra och inte genom någon annan.

Bör inte alla väljare respekteras oavsett vem eller vad de röstat på? Förtjänar de som röstat mot det sittande regeringsalternativet ett mindre respektfullt bemötande? På twitter är det snarare en regel än ett undantag att de utanför vänstervärmen bemöts på ett minst sagt respektlöst sätt av dem som röstats fram till ministerposter av ”de goda medborgarna”.

Ibland undrar jag om inte de ledande socialdemokraterna i hemlighet föraktar de grupper som sett till att de kunnat leva ett liv som är få i samhället förunnat. De som de känslosamt kallar för ”vanligt folk” som de mött i valrörelsen.

Men det som är mest respektlöst är att Magdalena Andersson låtsas brinna för pensionärerna, när hela det här kaoset handlar om att hålla Nooshi och Annie på gott humör så att hon själv kan fortsätta klamra sig fast vid statsministerposten efter valet.

För om de sk fattigpensionärerna legat sossarna varmt om hjärtat hade det varit lätt att lösa det under de senaste 8 åren och inte fem i tolv innan en budgetomröstning.

DET är respektlöst!

Så sant, - säger Katten. Mer pengar till pensionärerna och särskilt till dem som har katt. Ett kattbidrag på 1000 kr skattefritt i månaden borde vara ett valvinnande löfte som alla partier borde ställa sig bakom!

2 kommentarer:

 1. Precis så, håller med om vartenda ord. Fast det där med kattbidraget vet jag inte. Inte heller el- och bilbidragen vill jag ha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror nog inte det blir aktuellt med något kattbidrag för pensionärer, men som det ser ut i politiken just nu vågar jag inte säga att det är omöjligt.

   Katter är ju bra för människors psykiska välmående sägs det och då kanske det behövs fler katter än tidigare när det ska sys ihop någon slags regering efter valet.

   Radera