fredag 29 januari 2010

Ta din patetiska blogg och stick ...

.. eller som det egentligen stod i en bloggares kommentarsfält när h*n uttryckte en kritisk åsikt gällande det rödgröna sjukförsäkringsförslaget .. "Aftonbladet är en sossetidning om du har missat det. Varför flyttar du inte din patetiska blogg härifrån till dina revir."

När jag öppnade min AB-blogg för två år sedan var jag tillräckligt naiv för att se fram emot valrörelsen. I dag har jag tvingats flytta den för att kunna uttrycka mig fritt.

Avstånden mellan blocken krymper, (eller så gör dom INTE det??), läser jag i olika tolkningar av statistiken. Men om det rödgröna gängets supportrar inne på Aftonbladets blogg är representativa för deras väljargrupp så har de en rejäl uppförsbacke att ta sig upp för. Med den typen av politiskt "stöd" behöver de nästan inga fiender.

Ovanstående kommentar är mild, det är också .. "du är roten till allt det onda. Låg intelligens och empatilös idiot." Att det finns så många negativa uttrycksformer för ordet empati hade jag förresten ingen aning om? Att bli bemött med ord som vedervärdig, patetisk, tragisk och liknande är väl kanske inte heller mycket att hänga upp sig på?

Men anklagelser för nazistsympatier, Hitler-dyrkan, psykisk sjukdom och uttryck som kadaver, as och nekrofili, tycker jag inte hör hemma i ett politiskt samtal. Kvinnor som dristar sig till att ha en politisk åsikt som inte passar det engagerade gänget får veta vad de saknar, fått för lite av eller vad som borde göras med dom .. i grova sexistiska påhopp.

Det är sorgligt att en så bedrövlig liten grupp kan härja fritt på en blogg-community som är knuten till en av våra största tidningar. Det hindrar samtalet, tystar och skrämmer ..

.. och begränsar yttrande- och åsiktsfriheten som är grunden för en fungerande demokrati.

7 kommentarer:

 1. Jaha!! Är det här du håller till. :-( Fick du så många elaka mail på AB? Så sjukt...Jag anser att du är en av få som kan hålla en saklig debatt och en trevlig ton och kommer att sakna dig...
  Kram

  SvaraRadera
 2. Nej då .. själv var jag ganska förskonad från de värsta påhoppen men det var obehagligt att upptäcka spåren efter de fanatiska rödgröna supportrarna på andra bloggar som jag ofta besökte. Till slut så blev jag så beredd på påhopp själv och så försiktig i skrivandet att det tog bort all glädje med bloggen.

  Så om det inte fungerar här så kan jag ju alltid komma tillbaka EFTER valet .. ;-)

  Tack för att du hittade hit .. det gjorde mig jätteglad!! :-D

  SvaraRadera
 3. Det är inget roligt att läsa där just nu. Jag undviker dem allt jag kan, de är galet fanatiska och har ingen vidare retorik. Så synd att några få ska förstöra.

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dig .. Aftonbladets blogg är inte rolig längre. De som skriker högst har inget att säga och de som har något vettigt att komma med låter bli för att slippa påhopp, det är lite trist. :-(

  SvaraRadera
 5. jag tycker det finns så många trådar till bra argumentation mot alliansen, så det bör vara enkelt att föra en saklig diskussion. Ganska fantasilöst av dom som håller på med dumheter, skulle jag vilja säga. Samtidigt har inte de rödgröna lyckats med att bygga någon samlad opinion och framtidsvision.
  I stället för att bygga en ny väg dit man vill komma, pekar man på groparna i alliansens vägbana...

  SvaraRadera
 6. Ja, jag är SÅ trött på att höra vad ANDRA har gjort och VEMS fel det är och vad man INTE tänker göra!!

  Att det ska vara så svårt att peka med hela handen och säga ... det här VILL vi, det här TROR vi på och så här planerar vi att det ska FUNGERA!!

  SvaraRadera
 7. Nu ska vi om jag lyckas..

  Jag håller med om att miljön inte är trivsam på AB. Det finns en del vargtyper, som sprider lömsk politisk proganda och lättköpta konsumenter i form av sjukskrivna och arbetslösa. Det ger snabbt en häxjakt på oliktänkande. Må så gott nu!

  SvaraRadera