lördag 30 januari 2010

Vitt, Vackert och Dyrt!!

Det är jättekallt, elementen är så heta att det luktar målarfärg om dom och jag längtar, längtar efter en NORMAL vinterdag med bara minus 4-5 grader.

Men det är vackert med all snön, särskilt nu i dag när solen skiner så att det gnistrar om de rimfrostklädda träden. Men alla djuren .. stackars, stackars alla vilda djur när det är ett så tjockt snötäcke. Det blir svårt att hitta något att äta och energikrävande att gå.

För ett par dagar sedan hittade vi fram till vildsvinens vinterskydd. Under en enorm gran, omgiven av buskage och bredvid en myrstack modell jättestor låg dom hela gänget. Det var svårt att avgöra vilka som blev räddast .. men det är en plats som de från och med nu kommer att få ha i fred!!!

Men det är DYRT med kalla vintrar! I går fick vi elräkningen för november/december och den gav en hårresande försmak av vad som förmodligen kommer att drabba oss fram i mars ...

.. vi blev liksom inte glada om man säger så!!

4 kommentarer:

 1. Äsch, det är ju svensk vinter. Den är bara lite mer påtaglig, just nu. Ringde sambon som sa att det var -26 grader så hästarna fick vara inne lite längre idag.;-)

  SvaraRadera
 2. Äsch?????

  Då har du inte sett vår elräkning!!! Och nästa som kommer blir ännu värre ... det tar ner skönhetsupplevelsen en aning. ;-)

  SvaraRadera
 3. http://www.ivt.se/products.asp?lngID=455&lngLangID=1 samt
  http://www.vedeldning.com/shop/?cat_id=55


  ......;-)

  SvaraRadera
 4. Vi har vedeldning i ena huset och luft/värmesystem i det andra + en man som verkligen brinner (hahaha) för värmesystem ... men det blev DYRT i alla fall!!!! Nu läääängtar jag efter VÅR!!!

  SvaraRadera