måndag 7 januari 2013

Panik i sosselägret?


Det börjar dra ihop sig till sossekongress och efter det att Stefan Löfven enhälligt har blivit vald .. med acklamation!! .. som varande enda kandidat till partiledarposten, så kommer valrörelsen att dra igång.

Och sossarna är inte i konflikt!

Har ingen strid att utkämpa och ingen FRÅGA att vara emot!!

Panik i lägret.

Aftonbladets ledarskribent, Karin Pettersson, har "tänkt på skatteavdraget för läxhjälp hela jullovet" och kommit fram till att det är "lackmustestet" som bevisar att man är en riktig sosse! Stridsropet i den kommande valrörelsen kommer då förmodligen att bli ..

.. Rösta på oss så lovar vi att inte köpa den övre medelklassen i Bromma med illa utformade avdrag, eftersom det är vår uppgift att försvara varje människas rätt till utveckling och frihet?

Stefan Löfven måste välja sina strider och definiera sina politiska motståndare, anser Karin Pettersson och kommer fram till att subventionerad läxhjälp är en angelägen strid att utkämpa där motståndaren är lättdefinierbar .. Alliansen och den övre medelklassen i Bromma(?). Vad den övre medelklassen i just Bromma gjort för ont, har jag ingen aning om?

Det finns i och för sig andra strider att utkämpa .. men de kanske är lite pyssliga att ge sig in i?

Skolan till exempel. Hur angriper man "fienden" utan att besväras av det faktum att de som påbörjat sin skolgång under en borgerlig regering inte kommit längre än till 7:e klass och att de som under de senaste åren gått ut ur grundskolan utan att uppnå målen, faktiskt tillbringat större delen av sin skolgång under ett sossestyre?

Skolan är också en jobbig fråga eftersom det är så många som har problem med språket, inte har gått i svensk skola de första åren och därmed påverkar de statistiska resultaten som ingen politiker kan leva utan och då blir ..

.. integrationspolitiken ytterligare en het potatis som man med varm hand överlämnar till SD med etiketten "RASISM .. Varning för åsikter!!!", så att ingen tror att man själv har några åsikter alls i ämnet. Särskilt inte nu, efter det att Stefan Löfven spikat att det inte behövs någon särskild integrationspolitik utan bara fler jobb och bostäder!

Så var det klart!!

På så sätt undviker man frågan om de 6000 invandrade människorna som bara väntade på en bostad och en chans till ett arbete under 2011 och inte verkar få det under 2013 heller eftersom den gruppen beräknas öka till 9000 under det kommande året. Och under själva valåret kommer samma fråga resultera i 16000 passiva människor som ingen kan ge varken bostad eller arbete.

Fast ett fyrbäddsrum på en camping för 37000 kr i månaden är inte fy skam det heller, eller hur?

Men det är väl ändå tryggare att gå till storms mot subventionerad läxhjälp!! Allra helst i Bromma?

Den av sossarna så omhuldade "pensionärsskatten", är inget kul längre när man såg vad som hände med Juholt. Att det handlade om sååååå mycket pengar hade inte någon en aaaaning om, så nu är den frågan och striden iskall.

Och så är det väljarnas eviga tjat om välfärden. Suck!

För Socialdemokraterna vill för död och pina inte anklagas för att vara ett Bidragsparti! Nej, här kommer nya Jobbarpartiet i all sin glans. I och för sig utan jobb .. men ändå!

Välfärdsproblemen är en strid och fråga som sossarna INTE vill ta annat än som ideologisk riktningsgivare = OM förhållandena tillåter så kommer vi att ge alla precis vad de vill ha

Tyvärr så tillåter förhållandena sällan det .. en läxa som väljarna helt osubventionerat lärt sig genom åren

 I min vardag är en av de vanligaste meningarna .. jag får ont i magen när det kommer ett brev från Försäkringskassan .. trots att jag vet att det inte kan vara något annat än bostads/barnbidraget.

Många av dem som säger det är människor som antingen har en svår, ofta livshotande eller kronisk, sjukdom att bekämpa, utslitna, värkande kroppar och en sjuk- eller aktivitetsersättning som överlevnadsförutsättning eller någon form av handikapp där möjligheten till ett anständigt liv ligger i händerna på dem som tolkar lagen efter eget godtycke.

Tätt efter Försäkringskassan som ångestframkallande orosmoln kommer Socialtjänsten, Kommuntjänstemän i största allmänhet,  A-kassan, Facket(?) och Arbetsförmedlingen.

Myndigheter som jag i min enfald trodde vi gemensamt skapat och finansierat för att skapa
ett förtroendeingivande, tryggt socialt skyddsnät .. är alltså det vi är räddast för att komma i kontakt med?

Men den största frågan av dem alla är äldrevården!

Det finns inte en enda människa som jag talat med under det gångna året som inte uttryckt förfäran och oro inför äldrevården.

En del har anhöriga som inte kan ta vara på sig själva, är till fara eller förtret för omgivningen .. medan berörda myndigheter kallsinnigt vänder ryggen till och hävdar att vederbörande minsann är myndig och måste begära hjälp .. hjälp h*n inte inser att h*n behöver .. själv och av egen fri vilja. Andra fruktar för sin egen framtid .. hjälplösa, förnedrade och inlåsta på en vårdavdelning utan möjlighet till meningsfylld sysselsättning eller utomhusvistelse.

Jag hoppas jag dör innan det händer.

Jag hoppas jag inser när det är dags så jag kan ta livet av mig.

Snälla, skjut mig om jag inte fattar det själv.

Det växer upp seniorboenden .. fantastiska servicebostäder med matsal, tillgång till sjukvårdspersonal, hår- och fotvård .. i parkliknande miljöer på vår ort. Lägenheterna är dyra men sålda, handpenningen var betald redan innan grunden var lagd och nu när det hela ska betalas .. då går inte huset att sälja.

Fastighetsmarknaden har stelnat mitt i affären och ingen kommer på visningen trots flera månaders annonsering.

Det är personliga tragedier som utspelas när äldre människor, som betalat hundratusentals kronor i insats på en lägenhet, inte kan få fram det resterande beloppet som krävs för att få den eftertraktade bostaden och tryggheten. Handpenningen fryser inne, någon annan får sitt behov av serviceboende tillgodosett och det äldre paret blir sittande med ett stort lån på bortkastade pengar som måste betalas.

De som inte har något att omsätta till pengar eller en hängiven uppoffrande familj, har en betydligt värre sits .. där hjälper inga böner. I bästa fall blir du sittande i ekande ensamhet utan möjlighet att komma utanför ytterdörren utan hjälp och helt hänvisad till okända människor som cirkulerar som på en Centralstation i din privatbostad .. ofta med en het längtan efter ett annat jobb än detta, som de tvingats ta för att försörja sig.

Jag blir rädd varje gång som någon öppnar min dörr med en egen nyckel, eftersom jag inte vet vem det är.

Jag vill inte att hur många som helst och vem som helst ska peta, rota och hantera det mest privata och känsliga i mitt liv!

Det är så mycket som försvunnit? Och jag törs inte fråga eller tala om det för någon .. för jag är ju alldeles ensam med dem som har nyckel.

Tyvärr vännen, planerar du inte dina sista år när du är mitt i livet så kan du nog betrakta dig som rökt.

De som slog sig för bröstet och påstod sig ha världens bästa av allt, som satte sin tillit till välfärdens skyddsnät .. är rädda för att åldras. Skräms av myndigheterna som fungerar som en stat i staten och fruktar samhällets insatser?

Och ingen vill lyssna på dem eller tala med dem .. annat än för att säga att "det är de andras fel" eller i alla fall Någon Annans fel.

För under ett helt jullov har Karin Pettersson kommit fram till att subventionerad läxhjälp är den politiskt och ideologiskt viktigaste frågan och striden som sossarna ska vinna valet med?

Jag blir alltid lika imponerad när jag läser vad de knivskarpaste hjärnorna på kvällstidningarnas redaktioner lyckats komma fram till!

AB, ABSvD, SvD, DN,

13 kommentarer:

 1. Socialdemokratin är helt förlamad och utan ideologi, feg och avvaktande. Och på det sättet vinns inga val. Men, likt Nostredamus ska jag sia om vad som kommer att hända och det är att Stefan Löfven inte kommer att bli statsminister. Det kan bli en socialdemokratisk statsminister, men Löfven kommer att tvingas avgå innan valet 2014. Den som inte trodde att det finns korruption inom fackföremingsrörelsen kan tänka om. Under 2013 kommer det ansiktet att vara synonymt med Stefan Löfven. Det är bara att följa nyhetsrapporteringen för att se att jag kommer att få rätt.

  SvaraRadera
 2. har följt dig länge och tycker du skriver fantastiskt.Du slår verkligen huvudet på spiken.Man blir faktisk mörkrädd över hur våra folkvalda tänker,centern tex fri invandring, månggifte och slopad skolplikt??!! Har dom tappat allt vett och sans?och sossarna silar mygg och sväljer kameler.Vad är dom så rädda för?

  SvaraRadera
 3. @anonym

  Sossarna är rädda för att sanningen om de sista åren ska komma fram. Och då inte bara vården/omsorgen som nämns ovan. Pensionsåldern kommer succesivt höjas till medellivslängden, om inte mer. Det kommer givetvis inte ske med direkt tvång, men alla fattar att om man går före 80 blir det bara några hundra i månaden.

  Detta kommer ingen i längden undan, men vem ska förlora makten genom att säga det först?

  SvaraRadera
 4. Anonym 14:41 .. om du har rätt så skulle det vara helt förödande för socialdemokratin och då är det nog inte troligt att det blir en socialdemokratisk statsminister heller. Men jag följer nyhetsflödet med spänning framöver.

  Anonym 15:07 .. tack, men det är nog så att jag är som medelsvensken i allmänhet i mitt tyckande, tror jag?

  Trash .. redan i 30-årsåldern insåg jag att det bästa vi kunde göra var att vara så skuldfria som möjligt när det var dags att leva på den pension som till äventyrs fanns kvar. Under 90-talet ekonomiska kris stod det klart att om 40-talisterna skulle få sin fulla pension .. åtminstone till att börja med .. så blev det svåra tider för dem som kom efter.

  Av den "rejäla" pension som 40-talisterna trodde sig ha "sparat" ihop återstod inte mycket när Göran Persson och investerarna gjort sitt och kommunerna äter upp kakan innan den ens hamnat i kakburken.

  I dag är jag rätt glad över hur vi levt även om det kändes lite märkligt när alla andra hade råd med ny bil, husvagn eller sommarställe, dyr inredning och årliga utlandsresor medan vi gnetade på, amorterade och blev betraktade som idioter som inte lånade och utnyttjade avdragen.

  Det enda som jag önskar att vi skaffat oss är ett litet hyreshus som kan ge en stabil inkomst om det värsta kommer till det värsta.

  Men det är ju inte för sent än .. ;-)

  SvaraRadera
 5. Flytta från stan när du blir gammal,det är bättre på mindre orter,men allra bäst är att flytta till Norge,där har dom anständig äldrevård.Har själv jobbat i vården på nämda platser. Men en sak jag inte begriper är hur i hela friden kan privata vårdbolag tjäna såna pengar medans dom kommunala knappt går runt?!!inte är dom så mycket bättre.

  SvaraRadera
 6. @Anonym
  Centerns slopade skolplikt tycker jag inte var så farlig, då Finland inte har någon. De har läroplikt. Mao, resultat är vad som räknas. Om det skulle fungera i Sverige vete farao, med de stökiga skolor vi har .... de stökiga lär de gå dåligt för hur som helst, men kanske det kan bli bättre för de ambitiösare. Jag undrar varför man inte börjar med OBS-klasser igen som på min tid, fast man måste väl ha beväpnad vakt inne i rummet idag :-)

  @any
  Japp, skuldfrihet är nog något att sträva efter för att säkra en vettigare pension. Vi har storgnetat och amorterat vi med och om några år betalar vi av det sista. Sedan har vi 15 år att spara till pension och det vete tusan om det blir i fonder eller liknande.

  /Läsare

  SvaraRadera
 7. Löfven och en korrumptionshärva? Jaha, ja, då kanske man kan roas av rosornas krig på fikarasten igen.

  Any, var inte så hår mot henne. Det är ju inte hennes fel att hon inte har en aning om hur man kan lösa verkliga problem. Att faktiskt förbätra något har ju inte varit fokus får någon i sossarna de senaste 20 åren.

  SvaraRadera
 8. mona .. ja du, varför de privata aktörerna går med vinst och kommunerna med förlust är något jag också skulle vilja ha lite mer insyn i. Men eftersom kommunerna är de som kontrollerar kvaliteten i äldrevården så är det ingen som kontrollerar kommunerna. Ett lysande system, eller hur?

  Läsare .. just nu är det som du säger inte läge att spara i fonder och liknande om man är en vanlig småsparare. Det handlar väl mest om att säkra upp pengarna genom att spara på räntekonto som ger 2,75-3% så att inte inflationen äter upp kapitalet. Vi använder Volvo Finans, Svea ekonomi och Lantmännen som omfattas av bankgarantin. Men det kanske du redan visste?

  Anonym 20:39 .. en liten korrumptionshärva med Löfven i huvudrollen låter nästan osannolikt .. men som du säger, det är ju det osannolika som ger lite krydda åt politiken .. ;-)

  Och jag är väl inte hård mot Karin Pettersson? Tvärtom så är jag otroligt imponerad av hennes slutledningskonst .. själv skulle jag ALDRIG ha kommit på någon så tvärsäker, ofarlig och trygg konflikt för Stefan Löfven att gå till val på!! :-)

  SvaraRadera
 9. Det kan ju också vara så att det skulle bli internt krig om de försöker framföra något mer intressant problem då de är så splittrade kring allt. Läxläsning borde ju alla kunna enas kring, det följer framgångsreceptet med rut/rot, men det är inte lika enfaldigt som butler i tunnelbanan.

  SvaraRadera
 10. Peter Nicklasson7/1/13 23:47

  Den skjutne Södertäljerånaren fick en skattechock i höstas http://www.dn.se/sthlm/skjutne-ranaren-fick-skattechock-i-oktober som jag gissar att det är Skatteverket som provocerat fram rånet - något annat vore ju rent nonsens!
  Sossarnas egen triggerhappy-mentalitet när det gäller skattehöjningar som DEN ENDA LÖNINGEN på hur vi ska rädda välfärden, bör ta lärdom.
  Här tar en kille med "socioekonomiskt handikappad bakgrund" ett radikalt (om än lite desperat) grepp om sin privatekonomi bara för att kunna betala sin skatteskuld. Varför skjuta på problemet?
  Jag är mäkta imponerad!
  Det ska gå häftigt till när man vill betala skatt som Mona (någorlunda) sa....

  SvaraRadera
 11. @Peter N

  :) Tänkte i liknande banor då det kablades ut om den rejäla sköntaxeringen på snubben som inte deklarerat (eller deklarerat 0) men ändå hade råd med ett antal dyrare bilar.

  /Läsare

  SvaraRadera
 12. Har läst på om skillnaden mellan skolplikt och läroplikt,och visst läroplikt låter ju bra som att kunna få undervisning av tex föräldrarna.fungerar nog bra i den bästa av världar men nu?Jag tänker då på barn som har föräldrar som är analfabeter eller som inte tycker skolan är så viktig.skolplikten bör ändå vara det som fångar upp dessa barn.Och sen det här med stora`omorganisationer`í ett redan svårt läge,det tar lång tid innan det sätter sig.

  SvaraRadera
 13. I april har sossarna kongress och ska återigen förföras av utomkroppsliga upplevelser som ska ge dem allt bränsle de behöver för att sprida S budskap. Det verkar aningen urvattnt det där om solidaritet, rättvisa mm som de inte klarar att implimentera i vettiga förslag. Att sosseriet vill "sätta sig" på oss medborgare det visar de tydligt med de få förslag de vågat sig fram med. S lider svårt, ovant för dem efter alla regeringsår och tänk om dom förlorar 2014! Vad händer då med partiet?

  SvaraRadera