måndag 29 juni 2015

Återvinning är något bra och det märks ..


.. att Stefan Löfven blivit påverkad av sina miljöpartistiska samarbetspartners.

I rask följd fyrade han av de senaste 20-30 årens socialdemokratiska löften, kompletta med tidstypiska klyschor, floskler och extra allt. Och precis som i schlagerfestivalen kompletterade han det hela med välplacerade tonartshöjningar och känsloladdade bastoner.

Men .. hur var det nu med svaret på de viktigaste tre bokstäverna som skulle sätta Stefan Löfven på kartan som en stor statsman .. H U R ?

H U R ska statliga och kommunala  jobb generera skatt som räcker till satsningar på allt som kan satsas på, höjda löner på statliga och kommunala jobb, bättre villkor för alla, bättre välfärd, bättre skola, ett tryggare liv, bostäder till alla, jobb till alla och öppna gränser för alla som behöver någonstans att bo, en försörjning, en utbildning och ett arbete?

Talet Stefan Löfven var ideologiskt och retoriskt oklanderligt med tonartshöjningen perfekt tajmad .. men var fanns innehållet och berättelsen om H U R "samarbetsregeringen" ska skapa landet som flödar av mjölk och honung.

H U R ... i trekvart satt jag och väntade på svaret, lösningen på alla problem.

Eller var svaret den nya floskeln .. utvecklingsmoral? Det frivilliga arbetet som staten förväntar sig av civilsamhällets eldsjälar - de (o)frivilliga


2 kommentarer:

 1. Men det är väl uppenbart, hur...
  Invandringen är ju så lönsam, tar vi bara emot fler analfabeter så löser det sig.

  SvaraRadera
 2. Jag misstänker att våra politiker är gravt arbetsskadade av att aldrig ha haft ett arbete.

  De har lärt sig att så fort man identifierat ett problemområde och offentligt sagt att "detta måste vi göra något åt", så strömmar väljarna till och problemet (politikerns problem alltså, att bli vald) är löst.

  Jag misstänker dock att vi väljare gått på den niten lite för många gånger. Vi har lite för många gånger hört våra politiker säga att det är viktigt att åtgärda bostadsbrist, kriminalitet och arbetslöshet.

  SvaraRadera