fredag 26 juni 2015

Det bidde ingen obligatorisk fördelning av asylsökande ..


.. bland EU-länderna, trots att de som redan nu tar ett stort ansvar krävde det. Frivillighet var i stället det man enades om under det nyligen avslutade EU-toppmötet. De som vill får alltså FRIVILLIGT öppna sina hjärtan. Till skillnad från de som INTE vill?

Men det som sägs i EU-möten brukar sällan ha någon likhet med det som sedan sägs i Sverige, när besluten omformulerats i svenska politiska floskler och klyschor.

Sveriges statsminister, Stefan Löfven tolkade alltså uppgörelsen POSITIVT, som något HELT NYTT, ett GENOMBROTT, därför att .. Medlemsländerna säger att vi vill frivilligt bidra. Nästa steg blir att se till att alla länder också tar det här ansvaret i praktiken och Sverige kommer självfallet att vara pådrivande i det arbetet.

Jamen dåså?

Men?? De tunga EU-avtalen då? De som tvingar Sverige att öppna sina gränser och som inte kan brytas? De tvingande "internationella konventionerna" eller "internationella avtalen" som våra ledande politiker alltid gömmer sig bakom när någon tar upp den ovälkomna frågan om invandring och integration .. gäller de bara för Sverige?

Är det bara vi som har så många tvingande internationella regler och konventioner att förhålla oss till att vi inte ens får kontrollera vem som kommer varifrån, om vederbörande är den h*n är eller har den ålder h*n påstår ... medan övriga EU-länder kan välja om de FRIVILLIGT vill välja ut ett lämpligt antal asylsökande .. eller inga alls?

Kan man ens kalla sådana överenskommelser för "internationella"?

Eller är det bara "snömos och floskler" som Fnordspotting skriver i en klarsynt bloggpost?

Men om nu statsministern kommer att se till att Sverige är pådrivande i arbetet att få EU:s medlemsländer att FRIVILLIGT påta sig det ansvar som vi i vår tur tvingats ta efter som vi godkänt "tunga EU-avtal" som tydligen inte gäller alla EU-länder? .. så kanske Stefan Löfven kan se till att också försöka fördela lite tiggare över övriga Europa?

Eller har Sverige undertecknat något tungt, unikt och tvingande "internationellt" EU-avtal om dem också?


För handen på hjärtat .. miljön känns inte direkt hälsosam i vår lilla stad längre och värre lär det väl bli om det omtalade högtrycket infinner sig innan sommaren är slut. Något som Johan Westerholm på Ledarsidorna skildrar på ett särskilt levande och öppenhjärtligt sätt.4 kommentarer:

 1. Vi tar alla så är saken löst "frivilligt". Misstänker att det blir så.
  Kan vi inte slopa dessa möten och spara både miljö och pengar. De leder ju ingenvart och de krigande/terroristgängen skiter fullständigt i situationen.

  SvaraRadera
 2. Jag har lyxen att kunna sätta på mig skygglapparna och jag har gjort det. Någon gång då och då tar jag av dem och riktar några väl valda tankar mot noga utvalt objekt för att få maximal utväxling. Mer än så klara jag inte i dagsläget. Det är för mycket nu!

  SvaraRadera
 3. Lugn, Mona Sahlin reder upp det här, hon har ju redan visat hjältemod då hon stod öga mot öga med nazisterna i Ludvika. Vad är en havererad invandringspolitik mot det?

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/mona-sahlin-oga-mot-oga-med-nazisterna-i-ludvika/

  Funderar också på de som kastar brandbomber mot flyktingar, ingen större skillnad på dem och Jihadisterna så borde inte de förstnämnda också få förtur till arbete och bostad i Stockholm?

  SvaraRadera
 4. Nya projekt i form av luftslott från Löfven och ännu högre skatter till knasbollarnas påhitt. JW skriver bra men är arrogant som ett plutonbefäl mot de som inte delar hans åsikter till 100%

  SvaraRadera