onsdag 24 juni 2015

Den rödgröna regeringen fiskar i Moderaternas grumliga vatten ..


.. eller hur det nu blir när vår regering presenterar i stort sett samma förslag som Beatrice Ask och Thomas Tobé hånades för så sent som i april?

I dag kallade barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S), justitieminister Morgan Johansson (S) och kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MPtill en pressträff på Rosenbad under rubriken ”Att bekämpa utsatthet och tiggeri – ingen ska behöva tigga”.

Detta för att visa att den rödgröna regeringen minsann gör det alliansregeringen inte gjorde under åtta år .. dvs kallar till pressträff om ett "åtgärdspaket" gällande "bekämpandet av tiggeriet".

Jahaja?

Precis som de moderata skribenterna gjorde i sin debattartikel anser våra nuvarande ministrar att ..

.. problemet bör lösas på plats i tiggarnas hemländer med hjälp av den nationella samordnaren och ett samarbete mellan Sveriges och Rumäniens regeringar, oklart hur? För visst har vi hört det här förut utan resultat?

.. Utnyttjande och exploatering av utsätta människor är redan förbjudet .. om någon kan bevisa det .. men lagstiftningen ska ses över .. förmodligen i en utredning .. så att ingen kan tjäna pengar på andras tiggande? Vilket alltså är tillåtet i dag?

.. Regler för avhysning av illegala bosättningar på icke-offentlig mark oavsett om den är kommunal eller privat finns inte. I dag måste markägaren själv ta reda på namnet på varje person som uppehåller sig  där ... om det är möjligt ..  begära handläggning om avhysning ..som kan överklagas ..och sedan betala 600 kr/person för att få dessa avhysta .. bara för att upptäcka att några andra namnlösa bor på platsen osv osv.

Ett FÖRSLAG till lagändring kan väntas till våren .. det är mer än välkommet .. men sedan ska det stötas och blötas, omarbetas och skickas hit och dit och när det väl är klart så har kanske alla tiggare flyttat hem, eftersom det nya kontantlösa samhället gjort Sverige till ett ointressant resmål?

Den nationella samordnaren ska samordna, frivilligorganisationerna ska arbeta frivilligt och engagerat, en arbetsgrupp ska tillsättas och en utredning om ett lagförslag är redan påbörjad. Dessutom så ska barn-, äldre- och jämställdhetsministern tala vid en lunch i Almedalen.

Effektiviteten och engagemanget i förslagsskapandet överträffas bara av de närvarandes öppna hjärtan, medlidande och omsorg om alla fattiga och utsatta som inte är svenska medborgare och saknar tillgång till det allt glesare skyddsnät som är dagens svenska välfärd.

Sedan talade kultur- och demokratiministern vackert om hur vi alla ska vara goda mot varandra och om hur hemskt det är med våld och trakasserier mot de allra svagaste i samhället. Jag håller med om det, men önskar att hon lagt till att våld och trakasserier inte löser några som helst problem i något samhälle.

För min del .. och enligt FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna .. är det lika förkastligt och föraktligt om en människa misshandlas, trakasseras eller förföljs för sin sociala situation, sitt ursprung, sitt kön, sin religion, sin sexuella tillhörighet eller sin politiska övertygelse. Våld, förföljelse och trakasserier drabbar inte bara tiggare och det sker ibland med högt uppsatta personers välsignelse, om bara målet är det rätta.

Våld och trakasserier kan aldrig accepteras. Punkt.

Jag mår så illa när innehållslös godhet är riktad mot särskilt utvalda mål som enbart gynnar givaren. Nästan lika illa som jag mår när någon påstår att visioner ska räknas som faktiska resultat.

Vattnen som våra politiker fiskar i är nu så grumliga att ingen av dem egentligen vet vad det är de fiskar efter .. men det gör tydligen ingenting, huvudsaken verkar vara att vi som ser på ska tro att det finns något av värde att fiska upp?
2 kommentarer:

  1. Dagens politiker är väl bara extrema posörer och hycklare som därtill uppfattar hela svenska folket som kompletta idioter. Sedan förväntar de sig att vi ska rösta på dem ??!!

    SvaraRadera
  2. För mig är det obegripligt att man ena veckan kan fördöma meningsmotståndarnas förslag för att veckan efter, utan att rodna, presentera samma grejer som sina egna. Jag önskar mig politiker som inte ser oss som lallande zombies.

    SvaraRadera