torsdag 14 juli 2016

"Justitieminister Morgan Johansson (S) försvarar Rikspolischefen Dan Eliassons kontroversiella uttalanden om Sverigedemokraterna".


Det är bra när statstjänstemän markerar. SD är inget vanligt parti utan ett rasistiskt parti med nazistiska rötter, säger Morgan Johansson

Inrikesminister Anders Ygeman säger inte så mycket, men eftersom det är han som handplockat Dan Eliasson med sina egna händer, så antar jag att det är ett tecken på att han också tycker att det är helt i sin ordning att en myndighetschef uttalar sitt personliga missnöje med ett folkvalt riksdagspartis ledare.

Men om någon annan myndighetschef .. om det nu finns någon som sossarna missat? .. skulle uttrycka sitt förakt och en stark önskan att kräkas vid åsynen av Gustav Fridolin eller Jonas Sjöstedt och hans partis våldsbejakande svans, då antar jag att inte justitieminister skulle tycka att det var lika bra när statstjänstemän markerar.

Vilket gör att jag i min tur har synpunkter på att regeringens justitie- och inrikesministrar också verkar tro att det ingår i deras uppdrag att värdera de övriga demokratiskt folkvalda riksdagspartierna och deras väljare .. och sätta gränser för lojaliteten med den myndighet de ansvarar för?

Det går ju inte att låta bli att undra över hur Dan Eliasson prioriterar partiledarnas personskydd? Värderas Jimmy Åkesson lika högt som Gustav Fridolin .. och bör förresten poliskåren som helhet följa rikspolischefens exempel och använda yttrandefriheten till att slippa komma i kontakt med "fel" personer?.

Om Allianspartierna tar över regeringsmakten .. kommer Dan Eliasson att använda sin yttrandefrihet till att sprida ytterligare grus i polismaskineriet för att gynna Partiet då? Kommer Migrationsverkets chef att sätta käppar i hjulen för den borgerliga migrationspolitiken för att ställa dem i dålig dager .. även om resultatet blir förödande för Sverige?

Och med tanke på resultatet .. hur många markerande tjänstemän användes för vilseledande information i förra valet?

Kan vi lita på statstjänstemän som är politiskt tillsatta om de "hamnar i opposition"?

Dan Eliasson, Morgan Johansson och Anders Ygeman  är kanske lika tighta i sossefamiljen som Kalle Ankas brorsöner Knatte, Fnatte och Tjatte .. men lik förbannat representerar de HELA väljarkåren.

OCH hela Sverige!

Bakom privatlivets stängda dörrar eller i goda vänners sällskap  kan knattarna svinga sina bägare och spy ut sitt hat över Jimmy Åkesson, hans parti och hans väljare. Men när de representerar folket ska de behålla sina privata åsikter privata .. oavsett vilket parti de ömtåliga stackarna får kväljningar av.

Hur absurt det skulle vara om övriga statstjänstemän skulle använda yttrandefriheten för att uttrycka sitt missnöje med folkvalda politiker de är missnöjda med, äcklas av eller rent av avskyr .. har Fredrik Antonsson beskrivit på ett lättbegripligt sätt på bloggen I Otakt.


6 kommentarer:

 1. Hej anybody! Ministrar i nuvarande regering agerar emot praxis och vår grundlag, när de misskrediterar en folkvald partiledare! Jimmie, däremot, håller en sansad debatton och är den skickligaste debattören i Sverige dag. Jag tror att detta endast leder till ökat SD-stöd!

  SvaraRadera
 2. Knatte, Fnatte och Tjatter fattar inte att de fullkomligt skyfflar in röster till det förhatliga SD. För i denna soppa är det endast en person som uppträder med en viss värdighet och statsmannabeteende och det är Åkesson.
  Det måste vara retligt att han inte sänker sig till deras nivå. Att han envisas med att hålla sig till de regler vårt land har nedtecknade, de regler de själva inte kan eller vill glömma.

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Svensk politik av idag:

  Du får välja vilken sorts vanilj som helst.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 4. Samtidigt som han stöttar Eliasson säger han (samma dag) att vi inte kan ha en ordning där man inte kan tvångsutvisa barnfamiljer. Hade Jimmie Åkesson sagt det hade Morgan Johansson kallat honom rasist, fascist, nazist och gud vet vad. Men när Johansson säger det är det ok. Jag håller med Morgan Johansson i sak, men det som får mig att kväljas är det monumentala hyckleriet i regeringens migrationspolitik. Morgan Johansson - jag kräks!

  SvaraRadera
 5. Idag läser Rikspolischefen tidningen,och ömkar lastbilsföraren i Nice,med att han säkert har haft en svår uppväxt,vad vet man vilket lidande han föraren har upplevt,muttrar rikspolischefen.

  SvaraRadera
 6. Snart får man väl ingen Ambulans eller Polis skickad till sig om man inte har rätt partibok.

  SvaraRadera