onsdag 6 juli 2016

Uttrycket "deja vu" ..


.. kommer från franskan, och myntades antingen av Arnaud (1896), Hughlings-Jackson (1888) eller Boirac (1876). En tidig definition av upplevelsen är att den var ett drömtillstånd. Det klassificeras olika i litteraturen, som en minneshallucination, en psykisk störning eller en illusion.

Fyra av åtta partiledare ha talat i Almedalen och jag vet inte om jag lider av en psykisk störning som ger mig en illusion av att leva i ett drömtillstånd eller om min upplevelse av partiledartalen ger en overklig känsla av igenkänning?

För visst verkar det vara så att frågorna som våra politiker försöker besvara i Almedalen nu .. 2016? .. är de som vi ställde redan 2014? Eller rent av tidigare?

Eftersom det var två år sedan .. eller mer, så har det ju skett en hel del förändringar som väckt helt nya, angelägna frågor som ställs om och om igen på bloggar eller twitter .. i nutid.

Om det finns en verklighetsgap på ca två år mellan politiker och väljare, och om svaren blir .. vi ska se vad vi kan göra nu när vi uppmärksammat problemen, men huvudsaken är att vi håller ihop .. så kommer det att bli ett helsike att hitta ens ETT parti att rösta på 2018.

Det är nästan så jag börjar tro på chemtrails eller ufon. Eller så befinner sig dagens regering i en minneshallucination, oppositionen i ett drömtillstånd och jag i starkt behov av psykisk vård.

Eller så behöver jag en foliehatt.

Om jag gör den själv och fodrar den med ledarkrönikor av AB:s Anders Lindberg då borde jag väl klara mig något så helskinnad under de kommande två Almedalsjippona?

För de frågor som kommer att vara väldigt viktiga för väljarna under valrörelsen 2018 verkar ju inte kunna besvaras före 2020 .. och då har de flesta redan funnit svaren hos någon/några andra.


4 kommentarer:

 1. Samma gamla frågor har väl tuggats i 25 år av svenska politiker? Journalisterna verkar heller inte så intresserade av några "utvärderingar" av det som presterats politiskt, kanske det inte finns så mycket/ingenting att skriva om? Det nya är väl då i så fall att (s) verkar börjat liksom "sport-kommentera" tillståndet i nationen & tycks hoppas att saker löser sig på något sätt?

  SvaraRadera
 2. Utlandssvensk7/7/16 00:44

  @ Anybody,

  Om du bor i Sverige och saknar foliehatt behöver du hjälp. Omedelbart! Inte för att hatten i fråga kan erbjuda skydd, men för att den tydligt visar att du försöker att avskärma dig från vanvettet med de medel som finns tillgängliga. Ungefär som en tysk i Berlin 1944, som gick ner i källaren, även om alla insåg att det inte spelade någon roll.

  SvaraRadera
 3. Låt oss hoppas att Borgerlig Framtid står för politisk nytändning 2018.

  http://www.borgerligframtid.se/vad-borgerlig-framtid-ar-och-vad-vi-vill/

  SvaraRadera
 4. Hej anybody! Det är också så märkligt att alla partier, utom ett, är så överens i prioritering av politiska frågor! Trots allt är invandringen den viktigaste frågan för svenska folket, då den handlar om hushållning av begränsade resurser, kriminalitet, miljö rikets säkerhet, belastning på sjukvård etc. Det är tydligen viktigast för våra förtroendevalda att sitta kvar och försörjas av det allmänna.

  SvaraRadera