måndag 25 juli 2016

Våldtäkter och/eller sexuella trakasserier.


De flesta vet att antalet anmälda våldtäkter och sexuella trakasserier har ökat dramatiskt under de senaste åren. De sker på skolor, badhus, festivaler, gator, torg och strängt taget på alla platser där unga kvinnor rör sig .. antingen helt ensamma eller i stora folksamlingar.

Det har skrivits hur mycket som helst om detta problem .. men ingen verkar ha en susning om vad som orsakar problemet eller hur lösningen ska se ut.

Vädret har angetts som en förklaring. Mörkertalet .. som är något som inte finns, men som vi antar finns eftersom det som finns verkar vara för lite eller för mycket, beroende på vad man vill bevisa .. är en annan förklaring.

En stor del av det offentliga Sverige anser att det hela är ett mansproblem som kan lösas med offentliga paneldebatter om mansnormer, normkritik och genusanalyser, medan rikspolischefen tycker att ett enkelt armband med texten "tafsa inte" borde räcka.

Eftersom jag är en dålig människa så tänker jag att upplevelsen av våldtäkter och sexuella trakasserier främst är ett kvinnoproblem .. ett problem för kvinnor som inte längre känner sig trygga i samhället utan sällskap av en man.

Vilket i och för sig kan ses som ett mansproblem om man vill?

Men jag är inte bara en dålig människa utan också hundägare och därför måste jag erkänna att rikspolischefen Dan Eliasson, sett ur den synvinkeln, är den som kommit lösningen närmast med sina armband. Sorgligt nog har han inte tänkt tanken fullt ut och i stället konstruerat ett kraftfullt blåvitt halsband som kan placeras runt halsen på alla män.

Det finns ju så många sorter att välja på och även om en del är förbjudna att användas på hundar .. som stackelhalsbandet eller elhalsbandet .. kan de kanske användas på ociviliserade/ouppfostrade män och dessutom rekommenderas ur polisiär synpunkt?

Dessutom så finns det ju också dekorativa länkar i guld som också fungerar som effektiva stryphalsband om situationen kräver det.

För enligt mina hundägarerfarenheter av hanhundar .. som envisas med att smyga sig på personer för att oombedda ställa sig att jucka mot kroppen, alternativt köra upp nosen under kjolen och ta ovälkommen kontakt med könet .. så är det här ett vanligt beteende som beror på överskottsenergi hos individer som är uppvarvade och exalterade av någon anledning.

Ibland har det med könshormoner att göra, men ibland är det en ren överslagshandling på grund av stress, behov av att visa dominans eller brist på meningsfull psykisk eller fysisk stimulans.

Om det inte räcker med ett tydligt NEJ!! eller ett kraftfullt FY!! så är det lättaste sättet att hantera detta beteende att sluta med det du höll på med när juckandet började och ta fysiskt avstånd. Om det inte fungerar ska du ta tag i halsbandet och trycka ner den juckande i höjd med dina ben/fötter. Om den juckande då försöker hoppa, bita eller fortsätter med juckandet, kan du ta stöd med benet/foten för att hålla honom stadigt på plats.

Så fort han lugnat ner sig och förstår att du inte bara leker eller utmanar honom kan du släppa halsbandet.

Om han då är lugn kan han få en belöning, gärna något "godis" som kan upplevas som lugnande. Börjar han om igen så tar du bara tag i halsbandet och upprepar det hela.

Så småningom kommer han att ha lärt sig att lugna sig direkt du tar i halsbandet och tillfällena till belöning blir fler, vilket leder till att han kommer att vara lugn oftare och bli överexalterad mer sällan.

Vi bör hålla i minnet att allt vi gör regelbundet är förstärkt beteende. Vi får ut något av det. Därför kan vissa individer njuta av uppmärksamheten de får av att jucka. Juckandet kan också lindra ångest i en osäker social situation.

Individer som tillåts jucka på allt och alla utvecklar mer testosteron och blir bara mer stressade. Det är inte hälsosamt och kan på sikt utvecklas till bland annat magbesvär.

Ovanstående är rekommendationer gällande problemet med juckande hundar .. men eftersom det offentliga Sverige ser dagens ständigt ökande antal sexuella trakasserier som ett allmänt mansproblem kan det kanske finnas guldkorn att omsätta i praktiken när det handlar om ovälkommet juckande män .. som i förlängningen blir ett kvinnoproblem för kvinnorna som kommer i kontakt med problemmännen?

Ökad fysisk och psykisk stimulans kan ju aldrig vara fel .. till exempel fysiskt krävande hinderbanor innan entrén till skolan, badhuset eller festivalområdet?

Någon form av krav på normalt beteende och tillgång till meningsfull sysselsättning är ju något som alla behöver. En fast hand, tydliga regler och belöning för gott uppförande kan göra hund av den mest bångstyrige unghund och kan kanske fungera på en hormonstinn, socialt handikappad ung man också?

Och ett rejält halsband på männen är i alla fall en bättre lösning än ett diskret armband på kvinnorna.

Och innan någon går i taket för att jag tar mig friheten att jämföra juckande män med juckande hundar så vill jag bara säga att; om vi ska kunna hitta någon fungerande lösning så måste vi försöka hitta den långt utanför den box med väder, normer och analyser som vi håller på att rota i nu.


8 kommentarer:

 1. Jo, det här kan nog funka. Att män är djur vet vi ju redan.

  Kanske dags för alla flyktingförläggningar att ta ut sina interner på långpromenader?

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Problemet är lätt löst.

  En hund som angriper ägare och andra urskiljningslöst - vad gör vi med en sådan hund?

  Följdfråga: vad gör vi med ägaren, den som format hunden att vara sådan?

  Det går direkt att applicera på de grupper av människor från MENA som samtliga partiers (utom SD) väljare valt att rösta för att importera.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 3. Tafsande och juckande botas med en stark medicin, häng ett antal av dessa tafsare/våldtäktsmän direkt. Gärna i anslutning till infarter, utanför en galleria t ex. Låt den odugliga "rättsstaten " ta en paus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch vilken otrevlig bild du målar upp för en shoppaholic som vill ha den ultimata shoppingupplevelsen. Tänk bara på hur det skulle se ut nu i rötmånaden .. ;-P

   Dessutom så tror jag inte på hat och vedergällning .. eller "responshat" och "responshot" som vänstern brukar ursäkta sig med. Din typ av lösning skulle förmodligen innebära att alla kvinnor fick betala ett fruktansvärt högt pris.

   Men en synlig och kompetent regering, en rikspolischef med erfarenhet av polisarbete på fältet samt utökade befogenheter för polisen och en rättsstat värd namnet skulle kanske göra stor skillnad?

   Radera
 4. Och på ett annat hålll...i Turkiet våldtas män, misstänkta för oppositionell verksamhet, med basebollträn....Nu tycker jag att Sverige kan välja att enbart ta emot turkar. Det minimerar också andra konflikter inom islam också...

  SvaraRadera
 5. Eller så slutar vi dela ut antitafsband på festivaler och istället delar vi ut pepparspray åt tjejerna.

  SvaraRadera
 6. Hear hear Any! Helt för att man ska stävja dåligt bteedne med tydliga repriamdner som sätter folk på plats.

  PS Villa framföra mina kondoleanser till Granntanaten men det gick inte att kommentera från mobilen. Din blogg accepterade mig inte. Vill du framföra en kram?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Hmm jag har tagit mot både kondoleanser och kram och det värmer. Bara jag tagit mig genom den administrativa biten av att ha en make som dött så skall jag börja titta in i min egen blogg.

   Radera