fredag 7 oktober 2016

Jan Björklunds målbild ..


.. har inte mycket gemensamt med den målbild Gunde Svan brukar rekommendera idrottsmän att skapa under träning inför stora idrottsevenemang.

Men en position högst på prispallen, där han kan motta folkets jubel .. verkar av någon anledning inte vara Liberalledarens målbild?

I stället målar han upp en bild när han och hans allianskamrater förlorar valet och hans eget parti i ensamt majestät går mot samma utplåning som Miljöpartiet .. antingen tillsammans med maskrosorna, eller ensam, om väljarna tycker att Mp spelat ut sin roll.

För vem röstar på ett offer som redan två år innan förlusten, börjar sticka på offerkoftan? Vem vill följa någon som själv ser sig förlorare?

Men Stefan Löfven, vars målbild är att han fått statsministerämbetet på livstid, jublar .... pris ske Herren, den sista idioten är inte född än!!

Fast i allra värsta fall, och om inget annat alternativ finns, är jag fullständigt övertygad om att han kommer att välkomna Jimmy Åkesson in i den rödgrönblå gemenskapen .. med hänvisning till den demokratiska processen .. hellre än att avstå från regeringsmakten. Hans löften brukar ju ha kort datum.

Om det inte passar Jan Björklund och hans parti så är det i varje fall inte Stefan Löfvens problem.


3 kommentarer:

 1. Vet befintligt (s) om att s.k. "väljarstöd" behövs för att vinna val? Dvs att partiets väljare bjuds på politik de vill ha, eller åtminstone någon form av konkret politisk aktivitet? Förstår (s) detta..?

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Det är väldigt frestande att tänka tanken "Vem bryr sig?" ang. det liberala stödhjulet på AK-B:s gåstol.

  Jag känner samma inför Folkpartiet som inför Centern: vem behöver dessa nonsenspartier, annat än de parasiter som har sin utkomst via partistödet?

  De saknar tydlig och egen politisk idé - antagligen för att mitten alltid är en punkt definierad av allt utom mitten. Snart kanske de dammar av 'mittre samverkan' igen?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 3. Hej anybody! Förslaget är en desperat åtgärd av Björklund för att få medias fokus! Självklart är fp borta efter nästa val nu!

  SvaraRadera