tisdag 4 oktober 2016

Järnrör ..


.. är den politiskt korrekta benämningen på aluminiumrör i händerna på två livrädda, berusade sverigedemokrater som inväntar polisen på en i övrigt folktom gata. 

Polisstödet har de begärt själva av rädsla för attacker från människor de kränkt med rasistiska och sexistiska tillmälen .. men, som trots detta, inte tyckte det var mödan värt att följa efter de flyende "politikerna".

Allt filmades av en tredje dryckesbroder .. utan rör .. såldes till media, lades ut på nätet och tolkades som högerextremistisk brutalitet .. vilket ledde till att de som såg filmen började undra om journalister och politiker verkligen trodde att läsarna var sååå korkade att de inte kunde dra egna slutsatser av rörliga bilder?

Märkligt nog var det oväntat många som tyckte sig se ett våldsamt slagsmål när tre rädda män beväpnade sig helt ensamma på en folktom gata? Och så blev "järnrören" beviset för det "nazistiska" våldet?

Dessa "järnrör" har sedan 2012 svingats våldsamt i tidningsartiklar och politiska tal och varje gång påminns jag om hur lätt det är att skapa en höna av en fjäder eller en sanning av ett påstående. Men du ser det du vill se, på samma sätt som du blundar för det du inte vill se, konstigare är det väl inte?

Det var väldigt många som trodde på de klumpigt photshoppade bilderna på kungen på nattklubb på 60-talet också. Jag vill minnas att Aftonbladet betalade en hel del för att få publicera eländet. Och samma tidnings påstående om de vägda blöjorna är fortfarande en fullständig sanning för alla som inte läste dementin något år senare.

Men jag förstår behovet av järnrör i samband med rädsla. De två sverigedemokraterna beväpnade sig med aluminiumrör .. i brist på politiskt korrekta järnrör .. av rädsla för en upplevd fara. Journalisterna beväpnar sig med upplevda, påstådda järnrör när argumenten i den politiska striden tryter och opinionen pekar åt "fel" håll och politikerna tar journalisternas järnrör till hjälp när väljarna sviker och de saknar andra budskap.

De som inte vill "gynna sverigedemokraterna" genom att nämna dem vid namn hittar andra järnrör att svinga .. mänskliga brunråttor, ni-vet-vilka, som bär skulden när det egna ansvaret känns för tungt att bära, rasister, fascister, nazister och så kan man försöka sätta fokus på något HELT annat genom att försöka skapa debatt runt frågor som ..

separatistiska rum för rasifierade

politiskt styrda separatistiska evenemang för rasifierade för att diskutera islamofobin i icke-vita samhällen och hur det kan uttrycka sig .. utan störande inslag av vita islamofobiker från samma parti som upplåter partihögkvarteret till evenemanget? Om jag förstår det hela rätt?

vikten av talarstatistik uppdelad på kvinna/rasifierad/vit eller man/rasifierad/vit eller HBTQ-person/rasifierad/vit .. för att uppnå ett jämlikt, jämställt normskapande möte/samtal?

vit identitetspolitik

muslimskt civilsamhälle .. till skillnad från det som kallas för civilsamhället? Eller finns det fler?

normkritisk normkritik

vithetsnorm, mansnorm, heteronorm, könsnorm, klädnorm osv .. vad händer egentligen när normkritiken blir normen som måste utredas av normkritiska normkritiker .. helst inom den normskapande statligt subventionerade statstelevisionen.

intersektionella och normkritiska perspektiv

könsmaktsordning

klädmaktsordning


behovet av queer- och rasifieringsutbildningar på arbetsplatser där  representativiteten bör gå före kompetensbegreppet

skillnaden mellan avgrundshögern och samförståndsvänstern

bör inte en rasifierad hen egentligen ses som vit, om hen debatterar med en annan rasifierad hen med tolkningsföreträde enligt gällande norm?

parkeringsnormer??

Som sagt .. jag förstår behovet av järnrör när någon känner sig rädd, hotad eller ställd mot väggen och ärligt talat så orkar jag själv snart inte höra orden UTMANING, NORMKRITIK eller VÄRDEGRUND utan att drabbas av enormt behov av begå någon form av våldshandling för att lätta på trycket.

För i det rödgröna Sverige är det ständigt februari. Enögt, mörkt, kallt, hopplöst och meningslöst.4 kommentarer:

 1. Hej anybody! Du har så rätt! De två "beväpnade" var mycket rädda och media har vridit till deras motiv för att misskreditera SD! Men det var ju bara ungdomar. Idag finns många andra farligare grupperingar i Sverige, så det så!

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Förr lär man söderöver ha sagt att mot dumheten strider även gudarna förgäves.

  I våra tider kanske vi skall säga att mot berättelsens sejd står sig sanningen slätt?

  Jag tror inte vi reder upp dagens problem med samförstånd och diskussion; jag tror det har gått så långt att konfrontation och öppen konflikt är vad som skall till.

  Trots allt, den sidan vars aspekter du citerar och refererar ovan eftersträvar inte samexistens eller leva och låta leva, utan sina motståndares undergång.

  Om lögnen får vara vapen, och berättelsen är kriget, så går segern till den bästa diktaren. Att avhålla sig dylikt av hedersskäl förutsätter ömsesidig respekt och förtroende via gemensamhet - nationalkaraktär och patriotism som ett enhetligt folk exempelvis. Då det är borta gäller endast den första regeln: segra eller gå under.

  Så låt oss bemöta dessa sagor med vår egen sanning.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är med när vi kommer dit.

   Radera
 3. När det är februari året runt brukar jag leta upp en kurs för att inte drunkna i mentalt navelludd. Nu har jag hittat en sådan kurs som jag tror ligger i tiden: Utbildning i expanderbar batong - vet inte riktigt vad jag ska ha den till men ser säkert fint ut i ett cv. Det är Väktarskolan som håller i kursen men det är synd att utbildningens kursplats är i Boden.Det blir en bit att åka.

  SvaraRadera