fredag 30 september 2016

Anne Ramberg och Cecilia Hagen ..


.. ingår båda i det exklusiva nätverket Pumorna .. (AB 2010) ..  tillsammans med andra damer från samhällets så kallade toppskikt.

Det hela verkar fungera som vilket skolgårdsgäng som helst där den snyggaste och populäraste tjejen väljer en lite mer alldaglig och tystlåten väninna för att få fler beundrare och för att kunna framstå som lite attraktivare och mer karismatisk än hon egentligen är.

Nyligen efterlyste Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg en mer hyfsad debatt och skrev .. ”Det finns förstås de som inte delar mina åsikter. Det är givetvis alldeles i sin ordning. Att invandrarfientliga grupper och andra i den stora undervegetationen på sociala medier ägnar sig åt hot mot meningsmotståndare är däremot inte acceptabelt. Det hat som där framskymtar mot flyktingar och människor i nöd och mot dem som driver flyktingarnas sak är kväljande. Bruna råttor tittar alltför ofta upp ur sina hålor.

Bedrövligt är också att skåda hur en moderat riksdagsman väljer inte bara att ropa med gatans parlament utan att därtill, i många stycken, agera som dess taltratt. Hanif Balis samtalston hör hemma, inte i Sveriges riksdag, utan i rännstenen

Av någon anledning var det många som reagerade negativt på att människor kallades för bruna råttor och att en moderat riksdagsman utsågs till deras taltratt, och Advokatsamfundets hemsida .. där generalsekreterarens blogg finns .. besudlades med ohyfsade kommentarer från misstänkt bruna råttor eller taltrattar från den stora undervegetationen på sociala medier..

Det var säkert mycket otrevligt och krönikören Cecilia Hagen kände sig genast manad att agera nyttig idiot åt den betydligt vassare väninnan som agerat så beundransvärt starkt mot de mänskliga bruna råttorna.

I gårdagens krönika uttryckte hon sin sympati på följande sätt under rubriken ..  


Hon beskriver den ökande närvaron av vanliga råttor på Östermalm och fortsätter .. jag är snudd på Östermalmsdam själv och jag dånar inte om jag får syn på en riktig råtta. Det är de där andra rådisarna jag skulle vilja utplåna på ett värdigt vis. De bruna. Dem som Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg skrivit om i sina senaste bloggar. Läs!
[ .. ]
Jag har haft större råttdjur på besök också och jag pratar inte om mänskliga rådisar just precis nu. Mina lokala råttor är intelligenta och faktiskt sympatiska till skillnad från de Rambergska brunråttorna.
[ .. ]
Apropå serieteckningar, häromdagen hittade jag i mitt Facebookflöde Nanna Johanssons "Medias beskrivningar av SD i nio enkla steg" från tidningen Arena i december 2012. Där skildrar hon normaliseringsprocessen på kornet. Jag tror att vi hunnit till steg 5 nu. Må vi inte komma längre än så.
[ .. ]
Hur man ska bli kvitt de mänskliga brunråttorna? Med gift?Nu vill jag inte påstå att jag är särskilt intresserad av vad damer i överklassen tycker, men eftersom Advokatsamfundet låter Anne Rambergs texter passera oemotsagda på hemsidan och när Expressens ansvarige utgivare verkar sympatisera med Cecilia Hagens längtan efter att bli kvitt de mänskliga brunråttorna. Med gift? .. så har jag bara en enda fråga?

Hur känner vi igen "de mänskliga brunråttorna"?


Vilka är det som kommer att mötas av förakt om de söker juridisk hjälp från någon av Advokatsamfundets medlemmar? Vilka människor/rådisar .. vill kvällspressen utplåna på ett värdigt vis?

Hur känner vi igen en mänsklig brunråtta så att vi kan bemöta denne på ett omänskligt vis? Handlar det om social hemhörighet/klass? Utbildning/intelligens? Språklig fattigdom? Utseende? Politisk hemvist? Bostadsort?

Hur gör vi rent praktiskt och faktiskt om vi ska utplåna dem på "ett värdigt" vis?

Är alla extremister höger om höger simpla brunråttor i rännstenen och alla extremister vänster om vänster exklusiva hermeliner i samhällets toppskikt?

Bör kvällspressen samarbeta med Advokatsamfundet, Expo, Rättviseförmedlingen, researchgruppen eller andra intresserade organisationer som kan upprätta ett brunråtteregistrer så vi (andra?) kan ta avstånd .. eller i värsta fall lämna landet?

Eller måste mänskliga brunråttor identifieras med särskilda markeringar på klädedräkten så vi alla vet vilka det är ofarligt att ösa ut vår frustration och vrede över .. eftersom Advokatsamfundet förmodligen ger oss rabatt på advokatkostnaderna.

 

Jag ger ärligt talat inte mycket för Anne Rambergs (redigerade) försök att "hyfsa debatten", för det blottlade något mycket allvarligare än det vi kan hitta "i den stora undervegetationen på sociala medier".8 kommentarer:

 1. Med tanke på att Rambergs invektiv är hämtade från 1930-talets nationalsocialism så torde giftet i fråga vara Zyklon-B

  SvaraRadera
 2. Mannen i mitt liv (i saligt minne bevarad) var jurist och han pratade om den juridiska etiken många gånger. Om det här är vad högsta företrädaren för alla jurister sysslar med så hade Kalle totalt missuppfattat vad det innebar, men det är klart han arbetade som jurist bara 43 år. Han roterar säkert i sin grav nu och skäms över sin kårs främsta företrädare.

  SvaraRadera
 3. Ramberg - en förkämpe för mänskliga råttigheter.

  SvaraRadera
 4. I Sverige är "takhöjden" för det offentliga samtalet lågt. Det tycks liksom ständigt sänka sig. Till slut kanske barn som ska sova ängsligt frågar mamma om hon kan kolla att inga media-liberaler med huggtänder ligger & lurar i garderoben eller under sängen? Själv brukar jag undvika att sitta med ryggen vänd mot folk som ser ut som "diktatoriska magistrar", man vet ju aldrig vad de kan tänkas göra om de har blivit emotsagda eller upplever att samhälls-utvecklingen inte längre går deras väg..

  SvaraRadera
 5. Hej anybody! Jag är övertygad om att Hanif Balis ageranden är noga sanktionerade från M-toppen! Kanske är jag konspirationsteoretiker, men en riksdagsplats är alltför värdefull för att någon ska våga agera utanför partilinjen idag! Sen är förstås "väninnorna" totalt odemokratiska och förstår inte hur vi vanliga får det med nuvarande migrationspolitik, som etablissemangen säkrar återgång till totalt öppna gränser. Bevare Sverige!

  SvaraRadera
 6. Hej.

  Eftersom Ramberg är advokatsamfundets ordförande och vald att med förtroende representera i Sverige verkande advokater (i den osnygga bastard till myndighet och slutet sällskap förbundets särställning utgör) så kan man rimligen anta att hon uttalar sig i enlighet med vad majoriteten medlemmar anser enär de valt henne.

  Om så inte är fallet antar jag att Advokatsamfundet snarast håller misstroendevotum gentemot sin ordförande, samt förklarar för menigheten huruvida samfundet är en politisk organisation eller ej.

  Tills så sker kommer åtminstone jag att bemöta alla advokater och jurister utifrån att de delar Rambergs åsikter.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 7. Hagens far (känd som skolgårdsmobbare på sin tid i Uppsala) var förebild för den elake Måns i böckerna om Pelle Svanslös. Äpplet faller inte så långt från trädet.

  SvaraRadera
 8. Säkert bara avundsjuk4/10/16 12:34

  Cyniska ögon konstaterar att de bägge damerna förmodligen har mer gemensamt än bara klasstillhörighet, men inte mina, för jag ser inte sådant.

  SvaraRadera