söndag 18 september 2016

Vem är det som mumlar och hymlar om Sverigedemokraterna?


Statsministern har beviljat partitidningen Aftonbladet en intervju angående hans uttalande om att han inte kommer att lämna statsministerämbetet frivilligt.

Alliansledarna mumlar och hymlar om hur de tänker kring SD, de vill inte berätta om sitt regeringsalternativ .. säger Stefan Löfven. De berättar inte om sitt eget regeringsalternativ. De måste klargöra om de vill regera med SD. Då har vi en situation där jag inte tänker sitta kvar.

Men hur är det med Stefan Löfven själv? Hur tydlig är han med sitt eget regeringsalternativ efter nästa val? Hur kommer han att agera om Miljöpartiet faller under fyraprocents-strecket?

Och hur går i så fall hans tankar kring Sverigedemokraterna?

I går kom en ny SIFO-mätning för perioden 5-15 september och i förhållande till motsvarande mätning i augusti blev det publicerade resultatet  (baserat på 1935 intervjuer)..


Socialdemokraterna ökade 0,9%
Vänsterpartiet ökade 0,8%
Miljöpartiet minskade 0,2%
Moderaterna minskade 1,5%
Centern ökade 0,4%
Liberalerna ökade 0,4%
Kd minskade med 1%
Sverigedemokraterna stod kvar på samma resultat

Nu kommer det verkligt spännande. Den sk FELMARGINALEN som enligt SIFO ser ut som följer ..

En förändring i förhållande till föregående mätning skall, för att vara utanför den statistiska felmarginalen, vid ett urval om 1.933 personer vara större än ..

±2,8 procentenheter för s ±2,7 procentenheter för m
±1,3 procentenheter för mp ±1,3 procentenheter för l
±1,6 procentenheter för v ±1,7 procentenheter för c
±2,3 procentenheter för sd ±1,2 procentenheter för kd

Den statistiska felmarginalen för en enskild mätning är
vid ett urval om 1.933 intervjuer
±2,0 procentenheter för s ±2,0 procentenheter för m
±0,9 procentenheter för mp ±0,9 procentenheter för
±1,1 procentenheter för v ±1,2 procentenheter för c
±1,6 procentenheter för sd ±0,9 procentenheter för kd

För den som tänker och räknar efter .. i stället för att köpa rubrikerna rakt av .. är det ganska klart att absolut ingenting har hänt utanför felmarginalen. På samma sätt som absolut ingenting hände utanför felmarginalen förra mätningen heller.

 Valresultat 2014

I förhållande till valresultatet 2014 har partierna ökad eller minskat på följande sätt jämfört med månadens SIFO ..

Socialdemokraterna -2%
Vänsterpartiet +0,8%
Miljöpartiet -2,7%
Moderaterna +1,5%
Centern +2,3%
Liberalerna +0,2%
Kd -1,0%
Sverigedemokraterna +2,7%

Men kan man tolka opinionsmätningar positivt så kan man ju också blanda och ge lite som man vill inom felmarginalen. Vilket kan resultera i  att Miljöpartiet redan befinner sig under 4%-strecket och både Socialdemokraterna och Moderaterna står på exakt samma 25%.

Vad kommer statsministern att säga till svenska folket om det är resultatet av den sista SIFO-mätningen före valet 2018? Då räcker inte Vänsterpartiet till för att bilda en regering .. men om han byter ut dem mot SD så är statsministerposten säkrad.

Varför föregår inte Stefan Löfven med gott exempel och redogör för sina egna regeringsalternativ, nu när han är så upprörd över att de andra partierna inte gör det?

Eller kommer han att göra som i förra valet och mumla och hymla om att svar kommer senare när valresultatet är klart?

Jag vet inte hur någon annan tänker, men jag skulle i alla fall hellre höra Stefan Löfven .. öppet och ärligt, om de nu är möjligt .. redogöra för sina egna planer, än hans fantasier och påståenden om hur Alliansen tänker sig framtiden.


3 kommentarer:

 1. Hej anybody! Och nu har våra representanter från facken accepterat möjlig höjd pensionsålder från 61 till 63 år! Sv näringsliv uttrycker däremot sina dubier. Vem sympatiserar med fackeen idag? De är, liksom 7-klövern och sossarna mutande av Bilderberg!

  SvaraRadera
 2. (s) på 28%? Kanske om någon frågar norrbottens pensionärer & inga andra..

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Norr om Dalälven gäller fortfarande att S = goda, borgare = onda, samt SD = nazister. Så blir det när TV-nyheter och Aftonbladet är de enda nyhetskanalerna.

  Gissa varför valdistrikt och mandatfördelning troligen ändras före valet.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera