fredag 9 september 2016

Vänsterpartiet har fått ..


.. vänstermiljarderna, gratis glasögon till alla unga .. från den medellöse till höginkomsttagaren och på önskelistan finns också gratis läkemedel för alla över 80 år .. oavsett inkomst och förmögenhet. Medan det stackars Miljöpartiet bara fått de fallande resultaten i skolan, en kilometerskatt som kommer att drabba landsbygden hårt och ett löfte om drygt 9 miljömiljarder, som dessutom inte ska levereras av denna regering utan av den som väljarna väljer valet 2018.

Det verkar vara mer lönande att vara både opposition och stödparti än att ha ett minoritetsinflytande i regeringen.

Som lök på laxen har Vänsterpartiet också fått en utredning om vinster i välfärden .. som åtminstone måste ha varit oerhört vinstgivande för utredaren Ilmar Reepalu .. som hade till uppgift att leverera ett minst sagt tillrättalagt underlag för att stödja Jonas Sjöstedts mantra om "övervinster" i privata välfärdsbolag.

I Dagens Industri beskrivs det så här ..  "S och Stefan Löfven har bekänt färg. Han vill socialisera vinster i fria företag. Han vill förstärka skolkrisen med en företagskris. Han vill strypa investeringarna i svensk välfärd. Han vill slå ut företag. Han accepterar inte skillnaden mellan statliga och privata pengar. Han tycker att Stockholmsbörsen säljer barn. Och han går på punkt efter punkt emot de löften han gav före valet för att tillfredsställa det gamla kommunistpartiet".

Andra menar att det kanske hade varit bättre att utreda kvalitetskraven i välfärdsverksamheterna i stället för att fabricera "bevis" för att det finns "övervinster" på upp till 40-50% inom verksamheter som dessutom "saknar koppling till offentlig verksamhet". En kvalitetsutredning kanske också skulle kunna ge svar på vart samma påstådda vinster inom kommunernas välfärdsverksamheter tar vägen?  

I sitt tal i Almedalen innan valet 2014 sa Stefan Löfven ..

"Åh, det är härligt att tala om hopp! Fredrik Reinfeldt brukar ju ägna de här talen åt påhopp, det är också kul – men det är inte samma sak.

Vänner, det blåser en välfärdsvind över Sverige. Det är naturligt. Som uttrycket går: ”Man saknar inte kon, förrän moderaterna har privatiserat henne.” Och såg ni Vårdförbundets uppmaning för en tid sen? Den var enkel, men skrämmande: ”Bli inte sjuk i sommar!”

Sverige har nu lägst antal vårdplatser per invånare i EU. I Stockholm berättar en barnmorska hur hon förlöst en kvinna på en handikapptoalett. I Skåne har föräldrar och barn kommit in till akuten, och mött kaos. Och över hela landet har människor som får besked om cancer fått vänta, utan att veta när de ska få börja behandling.

Detta ska du aldrig behöva acceptera. När du är som svagast, ska vårt samhälle vara som starkast. Och vi ska skapa en äldreomsorg som ger dig makten att forma din egen vardag - där du får ha samma personal som ska vara med dig i dina mest sårbara stunder.

Vi vet aldrig hur länge hälsan varar. Vi vet aldrig hur livet blir. Men vi vet att vi kan finnas där för varandra. Med värme. Med en hand på din arm. Alltid".

Det är två år sedan Stefan Löfven fick möjligheten att finnas där för oss alla. "Med värme. Med en hand på din arm. Alltid".

27 procent av väljarkåren verkar tycka att han har levererat den "välfärdsvind" han utlovade?

I sitt tal på Socialdemokraternas 125-årsjubileum .. också före valet .. lät partiledare Löfven så här .. "det bästa betyget på vår rastlöshet just nu hörs nog i våra motståndares attacker. Jag hör det i varje debatt: ”Ni är för kritiska!” ”Ni klagar för mycket på samhällsproblemen!” ”Ni svartmålar Sverige!” Så talar en regering vars enda vision är att behålla makten!

Att vara ett stolt över ett land innebär inte att man ska blunda för de problem som finns. Tvärtom. Det enda sättet att utveckla Sverige framåt är att först belysa, sen bemöta, sen bekämpa varje samhällsproblem. Och detta vet vi: En regering som inte ens vill kännas vid problemen kommer aldrig att kunna lösa dem!"

27 procent av väljarkåren verkar tycka att vi har en regering som belyser, bemöter samt bekämpar varje samhällsproblem och att statsministern ser och erkänner de problem som finns .. samt har förmåga att lösa dem?

Som nybliven statsminister sa Stefan Löfven .. "Vi bär en vision om välfärden. [ ... ] Det kräver att vi har trygga ekonomiska villkor för dig när du blir arbetslös, sjuk eller gammal - för den dagen kommer att komma för alla. Vår politik bygger på en enkel, men väldigt sann princip: När du är som svagast, ska samhällets stöd vara som starkast!"

En svag majoritet av väljarna tycker uppenbarligen att detta är något som regeringen har genomfört? Eller tror att de kommer att genomföra det innan nästa val?

Så nu när Vänsterpartiet har fått sitt, och Miljöpartiet har fått sitt, alla ministrar fått sitt och sossarna har tillfredsställt alla olika krav på bidrag och "satsningar" hit och dit, som t.ex SSU och Tro och Solidaritet har haft .. så undrar jag, uppriktigt nyfiken och intresserad .. hur mycket av budgeten har avsatts för ..

... att samhället ska kunna vara som starkast för dem som är svagast?

... den äldreomsorg som ska ge oss makten att forma vår egen vardag? En vardag där vi får ha samma personal som ska vara med oss i våra mest sårbara stunder?

... att vi ska kunna känna att de (socialdemokraterna?) finns där för oss alla? Med värme? Med en hand på din arm? Alltid?

.. att ge "trygga ekonomiska villkor för dig när du blir arbetslös, sjuk eller gammal " eftersom "den dagen kommer att komma för alla"?

När den delen av budgeten .. om den ens finns .. har redovisats, först då vet vi om vi har en "regering som inte ens vill kännas vid problemen" och därför aldrig kommer att kunna lösa dem .. eller inte.

Och OM det nu visar sig att regeringen tycker att de svagaste i samhället har det bra som de har det och att de problem som eventuellt finns beror på "vinstjägarna" enligt den utredning  som de själva beställt och det system som de själva skapat och är helt beroende av .. då är 27 procents väljarförtroende ett otroligt och obegripligt överbetyg.

27 procent! .. försörjer vi så många offentligt anställda s-märkta byråkrater, pensionerade politiker, myndighetschefer och generaldirektörer? Finns det så många .. var fjärde väljare? .. som klamrar sig fast på gräddposterna inom LO, landstingen, rättsväsendet, kulturen, akademien, SVT/SR och andra verksamheter som enbart kan leva och verka med bidrag från staten?DT, SvD,

7 kommentarer:

 1. Hej.

  För att svara på din fråga - ja, det finns fruktansvärt många som anser att S är Partiet, att S är De Goda, och att alla andra är olika grader av antingen välmenande med fel (V, Fi, Mp) eller Onda (övriga).

  Att sätta sig in resultat och konsekvenser, och vem som beslut vad, och vem som lovat vad, är i princip ett heltidsjobb. Det är mest särskilt intresserade, folk som jobbar med politik, samt de som lätt föraktfullt kallas 'rättshaverister' som tar sig tid att skaffa nödvändig insikt och insyn.

  Följden blir en politisk byråkratisk adel, van att få styra ifred (oavsett partifärg); ett medialt prästerskap vilka tillber sin egen avbild och utfärdar bannbullor; ett gement folk som hellre slötittar på lättsmälta politiskt korrekta sammanfattningar och får sina nyheter i twitter-format; samt en lite procent högljudda dissidenter.

  De sistnämnda neutraliseras lätt genom uthängning, rekrytering, eller patologisering. De står så långt från gemene man i kunskap och insikt att deras ord framstår som förryckta jämfört med vad massmedia basunerar ut.

  Ett litet hopp i mörkret är kombinationen av våra politikers inkompetens, samt att vi äntligen börjat nå varandra med den elektroniska budkavlen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. "att vi äntligen börjat nå varandra med den elektroniska budkavlen" .. det var vackert, tycker jag .. och känner mig som en medlem i undergroundrörelsen "´emliga armén" :-D

   Radera
 2. Hej.

  Hehe, med Arnstad som Herr Flick, och Anne Ramberg som den kvinnliga assistenten då?

  Men var är "Den fallna Madonnan med de stora Sulorna"?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps Tavlans namn är ju en ordlek, så min översättning suger ut all humorn:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Booby Ds

  SvaraRadera
 3. hahaha .. nu fick du mig att associera till Juholt och hans paraplyn och pingviner. :-D

  Svensk politik liknar mer och mer en variant av Monty Phyton

  SvaraRadera
 4. Patetiskt med "vänster" i politiken som INTE VILL höja skatter, främst för välbeställda, med samma summor som borgarna sänkt skatt under tidigare regeringar! Varför skulle då vänsterväljare rösta på sådant? Vad tror man sig ska åstadkomma med sådant, förutom då framtida enorma valfiaskon? (mp) är ju dessutom ett helt unikt skräckexempel på "icke-politiken", ren makt-opportunism som väl aldrig tidigare skådats i svensk politik, inte ens åren 96-06? Vilka vänsterväljare är tänkta att rösta på sådant..?

  SvaraRadera
 5. (s) på 27 i opinionen%? Ser man skära grisar flyga i v-formation söderut (med nöffande läten) så kanske (s) ligger kring 27% istället för ca 22%..

  SvaraRadera
 6. och allt detta har AKB (m) tillåtit och fortsätter att tillåta och tillåta och tillåta.....

  SvaraRadera