onsdag 28 september 2016

Socialdemokraterna eller Medborgerlig Framtid?


Jag var en av dem som föll pladask för Gudrun Schymans lockrop när Feministiskt Initiativ bildades 2005.

ÄNTLIGEN ett parti som jag kunde engagera mig i och brinna för, tänkte jag, ända fram till den första kongressdagen då jag insåg att kvinnor som jag var det minst viktiga som fanns när det gällde jämställdhet och feminism. Men jag hann betala en medlemsavgift och i och med det så tog det inte mer än någon månad till partiet sjönk under riksdagsnivån i opinionsmätningarna.

Jag bestämde mig för att politiken var något som inte passade mig .. eller var det så att jag inte passade in i politiken?

Så "vann" då de rödgröna i valet 2014 och i augusti kände jag att jag hade fått nog av lögner, halvsanningar, dö-överenskommelser och handlingsförlamning. Det fanns helt plötsligt inget parti att varken rösta eller tro på.

Då dök Borgerlig Framtid upp som ett litet, litet ljus långt borta vid horisonten och jag gav ett skriftligt löfte ..

Så .. om ingen av alla mina intelligenta läsare kan peka ut några dolda fallgropar eller rena felaktigheter i Borgerlig Framtids politik som jag har missat, så lovar jag härmed att engagera mig aktivt som betalande medlem i Borgerlig Framtid, om eller när den socialistiska höstbudgeten godkänns enligt en överenskommelse som alla är överens om att den upphört att gälla.

 .. och bara någon månad efter det jag avgett detta löfte så delades parti i två halvor!

Nu undrar jag .. med tanke på vad som händer när jag engagerar mig eller överväger att engagera mig i ett politiskt parti .. borde jag då inte helst söka medlemskap hos Socialdemokraterna?

Då kanske vi är av med den här regeringen redan före jul?

Det enda som hindrar mig är kommentarerna som kom i anslutning till bloggposten i augusti för de känns nästan som ett omen.Det gamla Borgerlig Framtid behöll dem som min magkänsla varnade för och det nya partiet .. som förmodligen kommer att heta .... har kvar dem som ursprungligen tände den intresserade gnistan, vilket gör det dubbelt intressant.


Så vad är effektivast .. om jag nu fungerar som en omvänd hartass i politiken.  Att gå med i samtliga vänsterpartier, innan jag gör detsamma med de allianspartier som jag tycker är mindre intressanta .. och utplåna dem alla innan 2018, eller satsa på ursprungsidén och riskera att krossa partiet totalt?


Tom Rudeke: Riksdagen en platshållare för snarstuckna?


9 kommentarer:

 1. Hahaha, kul resonemang !
  Gå med i moderaterna ,(kryptosossarna) som hade makten i 8 år! Och gjorde intet av att röja i bidragsdjungeln eller minska vare sig antalet bidrag eller nivåerna i dessa ohemula bidrag, t ex äfs,hyresbidrag, barnbidrag,etc till personer som aldrig tillfört en skattekrona. Utgångspunkten borde vara att har man inte betalt in till systemet, ska man inte ha tillgång till det. Moderaterna hade två mandatperioder på sig att vrida saker rätt, men, de gjorde i praktiken inget åt detta.
  Gå du med där och halvera moderaterna med sin helt obegåvade ledare!

  SvaraRadera
 2. Aj då. Min korta kommentar spräckte ett nybildat parti ;) Hur det än är med den saken så ser jag samhällsproblem som måste åtgärdas. Asylindustrin måste stoppas, staten krympas (de som blir kvar ska kunna hållas ansvariga för sina gärningar), lag och ordning återställas. Det kommer att bli våldsamt när miljontals, i första hand icke medborgare ställs inför 2 alternativ, försörj er själva eller lämna landet. Därefter ska direktdemokrati införas liknande den i Schweiz. Gör man inget snart eller "för lite och för sent" blir Sverige som Mexiko. I Tyskland har det börjat rulla allt snabbare då landet inte är lika hårt toppstyrt som Sverige. Hårda bud, visst men ju längre vi väntar desto mer gör det ont.

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Det finns väl två huvudgrupper av borgerliga svenskar?:

  Pengar framför allt ("det är inte brottsligt på riktigt" typ), respektive patriotiska och pålästa (och oftast bättre bemedlade, men med mindre inslag av mygel än den förra).

  Klart att det blir svårt att hålla ihop något sådant - ungefär som till vänster: klasskampen och den obönhörliga marschen mot proletariatets diktatur eller genusfeminism, mångkultur och nihilistisk relativism och postmodernism.

  Jag tycker du skall gå med i samtliga riksdagspartier (förutsatt att din tes är riktig) - med tillräckligt många tillräckligt små partier får politikens konsekvenser ute i markerna större inflytande, och vi skulle alla må bra av en riksdag med markkontakt (helst oisolerad mot chocker och stötar...).

  Sedan skall man inte underskatta risken att ambitiösa medlemmar i nya partier, särskilt 'avhoppare', egentligen serverar Erisäpplen och sprider tvedräkt. Att slå motståndaren utifrån i öppen kamp är dyrt och svårt, att slå honom inifrån är billigare - men att få honom att förtära sig själv med sina egna resurser är idealet (det enda som är bättre är att få motståndaren att bli så lik dig att han blir dig, eller så snarlik att han blir meningslös - som 'Nya moderaterna').

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 4. Hej

  jag mår bra i allt elände (och känner igen mig) av att du låtar mig ta del av dina tankar och funderingar.

  Tack

  Manfred,sjömannen

  SvaraRadera
 5. "Jag var en av dem som föll pladask för Gudrun Schymans lockrop när Feministiskt Initiativ bildades 2005."
  Nu blev jag besviken!
  Har läst din blogg sedan några år och nästan alltid uppskattat dig och tyckt att du är ytterst klok.
  Att du tydligen föll för Schymans lockrop och FI 2005 gör mig ytterst förvånad.
  Att du sedan dess har skrivit så mycket klokt utgör väl mer än en kompensation!
  Men dock, hur i helvete kunde du ens i fantasin falla för Schyman och Fi???????
  Mvh Mikael Svensson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du, den frågan har jag fått av många .. ;-)

   Men du ska veta att fram till 2005 ägnade jag inte politiken och det politiska spelet en tanke. Jag klagade som alla andra på konsekvenserna av politiska beslut men hade egentligen fullt upp med framtiden, nutiden, ekonomin, mig själv, familjen och mina närståendes problem.

   Sambandet kom som en överraskning i samband med att jag gick med i F! som "en kul grej för tjejer". Tjosan hejsan .. typ. Och så var det i stället det mest förnedrande jag någonsin varit med om.

   Jag är nog den enda som har skriftligt på att jag INTE är med i F!. Det begärde jag redan dagen efter första kongressen i Örebro och det satt långt inne innan jag fick det.

   Men det var en ögonöppnare. Vad var det egentligen för människor vi valde till att styra över våra liv?

   Jag googlade våra politiker .. och insåg att mina egna kommunpolitiker, med vissa undantag, helt saknade formell kompetens för sina uppdrag.

   Jag rotade i riksdagspolitikernas bakgrund och trodde inte min ögon, läste partiprogram och jämförde med det som sas och levererades och blev kräkfärdig när jag insåg hur naiva och lättlurade vi är .. och 2008 började jag blogga bara för att pysa ur mig min frustration.

   Blir det mer begripligt nu? :-)

   Radera
  2. Hej.

   Jag tycker ditt svar skulle göra sig som en blogg-post:
   "Hur jag slutade tro på politiker och lärde mig älska kritisk självständig analys", typ.

   Vi är nog i majoritet, vi som trott istället för att veta vid något tillfälle i livet. Att gå på vana kräver ingenting, men att bana väg är ansträngande.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Radera
 6. Ja även jag blev verkligen överraskad och storligen förvånad hur du kunde bli medlem i F!. Alltså bara det faktum att Gudrun styr detta parti borde ha fått alla varningsklockorna att ringa ilsket.

  Nåja, om nu alla lik i garderoben ska ut så har jag har faktiskt varit medlem Greenpeace vilket stämmer väldigt illa med mina klimatåsikter i dag. Jag fick nog när de började tjafsa om gulliga sälar, då lämnade jag prompt denna hemska organisation. //tompas11

  SvaraRadera
 7. Delar din sorg över stöket i (med)Borgerlig Framtid. När jag läste partiprogrammet kändes det som att hitta hem. Men hoppas att en Fågel Fenix kan resa sig ur askan.

  SvaraRadera