lördag 17 september 2016

Kommer ni ihåg valrörelsen 2014?


Det var då Stefan Löfven drev hela valrörelsen på budskapet att "Sverige håller på att gå sönder" .. med det underförstådda budskapet att HAN visste hur det skulle lagas.

Orsaken till landets trasighet var att De Borgerliga .. usch! .. sänkt skatterna så till den milda grad att väljarna själva konsumerat landet ut ur en finanskris utan att ens ha en aning om det. SÅ skulle vi INTE ha det. SÅ mycket kan ingen begära att få behålla av sin egen lön när det finns nödlidande som har större användning för dem.

Men hur Stefan Löfven tänkte regera var JÄTTEHEMLIGT .. eftersom alla investeringar, satsningar och löften som kom från Stefan Löfven följdes av förklaringen att han inte kunde förklara NÄR de skulle påbörjas eller genomföras eftersom han dels måste vinna valet först och dels måste göra en fullständig utredning/utvärdering först efter det han vunnit valet?

Hur han skulle bilda regering och vilka han tänkte sig bilda regering tillsammans med .. det var också JÄTTEHEMLIGT och skulle inte avslöjas förrän EFTER det att valresultatet publicerats.

Men DÅ skulle han presentera en HANDLINGSKRAFTIG REGERING minsann!!

Den 9:e september 2014 skrev jag .. Så vi vet inte NÄR, vi vet inte HUR och vi vet inte VILKA som kommer att regera Sverige de kommande fyra åren om Stefan Löfven blir statsminister?

Nästan 30% av väljarna tycker det är ointressant?

Själv skulle jag inte kunna köpa skor, hund, livsmedel eller bil på de villkoren .. vi tänker inte tala om vad det kostar förrän du skrivit under avtalet, sedan får du vad du får när vi bestämt vad vi säljer eller när någon annan godkänner om vi överhuvudtaget säljer något alls.

Det var två år sedan och nu har Stefan Löfven visat upp alla sina hemligheter .. ingenting här, ingenting där .. och absolut noll intresse för de svagaste, ömtåligaste och mest utsatta i samhället som riskerar att förlora mer än de hade innan lagningsarbetet påbörjades.

Den hemlighetsfulle statsministern har regerat i två år och börjar nu bli nervös inför nästa valrörelse .. tänk om någon frågar om HUR och med VILKA han tänkt sig att regera om/när Miljöpartiet åker ur riksdagen? För om det värsta händer och Fridolin sänker sitt parti till botten så räcker det inte med att Birgitta Olsson blir vald till partiledare och lyckas förvandla Liberalerna till ett rödgrönrosa parti.Därför bestämmer han sig för att anfall är bästa försvar och KRÄVER att oppositionen ska redovisa för hur de ska regera efter valet 2018? Han vill veta NÄR, HUR och med VILKA de tänker regera Sverige?

Här duger det inte med luddiga svar om att valresultatet får avgöra. Statsministern KRÄVER svar NU och helst i går. Han tänker minsann inte acceptera att någon beter sig som han själv gjorde i förra valrörelsen .. i så fall tänker han regera vidare oavsett valresultat!


Förhoppningsvis ska detta krav leda till en KONFLIKT mellan höger och vänster. En konflikt som kan dölja den handlingskraftiga regeringens brist på handlingskraft .. nu när lögnen om de fyrtioprocentiga vinsterna i välfärden avslöjats inför öppen ridå.

För säkerhets skull slänger han in Sverigedemokraterna i bilden också och KRÄVER att Alliansen redan nu ska ta ställning till vilken roll SD ska ha under nästa mandatperiod .. väl medveten om att det enda parti som öppet har samarbetat med SD är Socialdemokraterna.

Logi(s)kt?

Men den tappra lilla skara som röstade för att få tillbaka det de upplevde sig ha eller riskerade att förlora .. tror de fortfarande på Stefan Löfven? Är de trygga nu? Känns välfärden säkrad, är skolan bättre, vården tryggare, omsorgen tillgängligare?

Hur Stefan Löfven själv förhåller sig till Sverigedemokraterna?


Det är HEMLIGT och kan absolut inte att avslöjas förrän valresultatet 2018 har presenterats.


6 kommentarer:

 1. Hej.

  En sak som alltid är läsvärt hos dig är att det är en ärlig och öppen reflektion från en person.

  Det är inte en nationalekonom, eller en statsvetare eller politisk teoretiker, eller någon annan med insyn, särintresse eller agenda - utan en ärlig respons på verkligheten.

  Det är ett stort glas med nyktert perspektiv, efter man har plöjt öppet politiska bloggar.

  Angående Löfven: kan hans och partiets utspel vara av oro för att alliansen skall hitta en ryggrad eller princip mellan soffkuddarna på de alltid nyaste moderaternas kansli, och ställa till med misstroendevotum, eller att de åtminstone faktiskt skall vara både politisk opposition och alternativ?

  Kanske Löfven är en anhängare av Margot Wallströms demokratisyn: "Det känns som en satskupp" när inte socialdemokraterna kan göra som de vill?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :-) Förmodligen beror det på att jag verkligen inte begriper det politiska spelet, inte tycker om det politiska språket, avskyr att bli förd bakom ljuset, hatar lögner och falskspel, inte sympatiserar med människor som tänker enögt taktiskt eller beräknande .. dvs är som vilken vanlig väljare som helst.

   Dessutom så berör det mig illa när huvudpersonerna i en valrörelse .. väljarna .. reduceras till statister under mandatperioderna.

   Jag kommer nog aldrig att kunna passa in i något politiskt parti trots att jag längtar efter något att brinna och strida för .. ;-(

   Radera
 2. löfvens demokratisyn har mycket att önska. han kommer inte lämna ifrån sig makten frivilligt med alla implikationer det för med sig, men, i dagens Sverige kan han nog sitta kvar trots ett negativt valresultat.

  SvaraRadera
 3. Hej anybody! Då bara ett parti vill eller kan ta upp elefanten i rummet, betyder det förhoppningsvis att sd får egen majoritet. Jag hoppas!

  SvaraRadera
 4. Undrar om inte befintligt (s) har gediget opinionsstöd på kanske hela 35%...hos pensionärerna i Norrbotten? Opinions-stödet hos andra väljargrupper (& framtida valresultat hösten 2018) kanske är/blir..."lite" annorlunda. Detta kanske kommer att överraska många som fått för sig att (s) har sin guldålder just nu? Tänk om man inte riktigt förstått vart "stigen leder"..?

  SvaraRadera
 5. Catching Any,catching!

  SvaraRadera