söndag 9 oktober 2016

Sverigedemokraterna, Sverigedemokraterna, Sverigedemokraterna ..


.. herregud vad jag är trött på Sverigedemokraterna.

Eller rättare sagt .. herregud vad jag är trött på att höra politiker och journalister "förhålla sig" till Sverigedemokraterna, varna för Sverigedemokraterna, rapportera om Sverigedemokraterna och i brist på annat .. vilken enskild sverigedemokrat som helst.

Finns det verkligen inget annat som bekymrar våra makthavare? Eller som Johan Westerholm uttrycker det på facebook ..

 ”Dagens viktigaste politiska fråga kan rimligen inte vara vilken regering vi ska ha  efter valet 2018. Helt förbluffad över att media dansar med i de politiska spinnet som genererats från moderaternas respektive socialdemokraternas partistrateger.

Vi har mängder av problem. Fattigpensionärer, Polisbristen, Vården, Skolan, det dysfunktionella försvaret. Problemen är av titanisk karaktär.

Och då diskuteras bara valrörelsen 2018. Två år bort.

Om ni tror att förtroendet för media och politik ökar så är min gissning att det är fel.

Redan i valrörelsen inför valet 2010 förde Mona Sahlin och landets samlade press upp Sverigedemokraterna på varje löpsedel och förstasida .. och det var ju tur för dem, eftersom de flesta i landet, inklusive mig själv, inte ens trodde att de hade någon som helst betydelse i svensk politik.

Men tack vare en mediebevakning värd miljoner kom de, till allas stora förvåning, in i riksdagen där de genast isolerades och ignorerades fram till nästa valrörelse då de återigen dominerade valtalen och medierapporteringen.

Trots detta och till allas stora förvåning fick Sverigedemokraterna 13% av väljarnas förtroende och blev Sveriges tredje största parti.

Nu är det TVÅ år kvar till nästa val och valrörelsen verkar redan ha rullat igång .. och gissa vad som ligger högst på agendan?

I kväll är det partiledardebatt och man behöver ju inte direkt vara synsk för att veta att Sverigedemokraterna kommer att nämnas ett antal gånger. VEM vill samarbeta med, VILKA kommer att klamra sig fast vid makten med hjälp av, VEM tar mest avstånd från och VILKA har dragit mest nytta av?

Det är inte heller svårt att sia om vad som INTE kommer att diskuteras.

Frågan som Anna Dahlberg ställer i Expressen - "Var ska alla flyktingar bo" - och den sociala bomb som Johan Westerholm varnade för redan i maj .. kommer förmodligen att sopas under en matta av floskler och klyschor .. om den ens berörs.

Situationen inom äldreomsorgen och hemtjänsten där ensamma äldre i bästa fall dör i ensamhet och lämnas på golvet i bostaden .. för att förhoppningsvis städas bort av oinformerade anhöriga efter det att dödsfallet konstateras av en jäktad läkare, bristen på vård- och omsorgsplatser, den totala avsaknaden av demensboenden, en hemtjänst som i värsta fall kan se ut som i sonens berättelse om Helena Qvist ..  När jag öppnade dörren slår en fruktansvärd stank emot mig. Det står en person från hemtjänsten med en ostmacka och ett glas mjölk i hallen, och jag springer in till sovrummet. Där ligger hon i sängen i en vriden ställning och hon ser ut som en fånge från ett koncentrationsläger. [ .. ] Det plaskar när jag sätter mig ned. Och det stinker ammoniak. Jag känner mig runt och hennes hår och kuddarna är fulla av kiss.

Trots löften och garantier resulterade samhällets omsorg om en 86-årig kvinna  .. 3 ggr/dag .. i uttorkning, svält, urinindränkta sängkläder, urinvägsinfektion, hjärtsvikt och .. efter en tid .. döden. Men den unge mannen från hemtjänsten hade ju i alla fall hittat fram till kylskåpet .. Det står en person från hemtjänsten med en ostmacka och ett glas mjölk i hallen .. och jag är fullständigt övertygad om att dödsboet kommer att belastas med en räkning från kommunen gällande hemtjänstuppdraget.

Men OM våra politiker kan tänkas uppmärksamma förhållandena i äldreomsorgen så skulle jag också vilja ha svar på hur de tänker när de vill anställa "extrahänder" som "enkla jobb" i arbetet med de svagaste och mest värnlösa i samhället? Ska det stora antalet outbildade, testosteronstinna, arbetslösa unga männen, med en minst sagt annorlunda kvinnosyn, "sällskapa med", "ta ut på promenad" eller "hitta på aktiviteter/sätta guldkant på tillvaron?? med ensamma äldre och funktionshindrade kvinnor .. för att hyfsa arbetslöshetssiffrorna, trots att vi vet hur utlämnade de här kvinnorna är även utan "annan hjälp".

Men det kanske vi inte ska tala om i kväll? Och skolflickors trygghet i skolan är väl inte heller särskilt intressant? Söta, blonda och blåögda flickor får väl flytta till skolor där de inte märks så mycket och i övrigt hålla sig hemma eller inom områden befriade från män. Men det ska de nog inte heller tala om i kväll?

Jag antar att ingen kommer att nämna det bostadsområde i Malmö som så helt övertagits av kriminella att varken polisen eller vaktbolagen törs närma sig? De extra polisstyrkorna i form av specialenheter som finns tillgängliga används ju bara vid verkligt svåra händelser .. som folkliga demonstrationer mot rättssystemet, när en anmälan om gruppvåldtäkt mot en rullstolsburen kvinna  resulterar i att samhällets resurser satsas på att skydda de påstådda gärningsmännen mot rädda och frustrerade gotlänningar, i stället för förebyggande arbete på orten.

Men det är ju lokala nyheter och får säkert inte plats i en partiledardebatt.

Vården är ett annat minfält som våra partiledare inte gärna ger sig ut på. Luddiga, ideologiska löften är en sak men faktiska garantier är en helt annan och kan bli rent förödande om två år.

Så vi får nog inte höra mycket om massuppsägningarna i barnsjukvården i Malmö eller om små barn som får vänta på akuta hjärtoperationer vecka efter vecka efter vecka eller om situationen på vårdcentraler, vårdavdelningar eller akutsjukhus.

Assistansersättningen kommer kanske att föras fram som ett exempel på hur regeringen slår mot de svagaste .. eller på hur dyrt det är om alla ska få rätt till likvärdiga liv? Men att ökningen av assistans till stor del beror på "import av funktionshindrade" som får sin assistans beviljad men inte levererad kommer inte att beröras, det är jag övertygad om. Våra politiker har varit informerade om detta sedan 2011 och inte berört det med något annat än fuskanklagelser som drabbar de funktionshindrade.

Den lilla lagändring som ger regeringen möjlighet att när som helst .. och vid behov .. ändra ersättningsnivån i assistansersättningen kommer inte heller att nämnas och efter att ha läst Försäkringskassans nya direktiv när det gäller utbetalning av sjukersättningen från och med november i år är det svårt att undvika frågan om hur ersättningsnivåerna i sjukförsäkringsersättningen kommer att hanteras i framtiden. Finns det möjligen en liten risk att en liknande lagändring på samma sätt kan smyga sig in i en framtida budget?

Men som sagt .. varför tala om så tråkiga saker när det finns viktigare ting att förhålla sig till. Sverigedemokraterna till exempel.

De är numera det enda partiet som riskfritt kan ta upp de frågor som svenska folket oroar sig för. Äldrevården och omsorgen om de äldre är en fråga som snart bara SD för upp på agendan och om våra övriga politiker inte ser upp så kommer SD att äga den frågan 2018 på samma sätt som de "ägde" invandrings-, asyl- och flyktingfrågorna 2010 och 2014.

Det kan de göra helt ohotade eftersom alla övriga partier har lovat .. på "heder och samvete" att inte samarbeta med SD trots att det innebär att de själva helt måste "förhålla sig till SD" om de vill försöka hitta egna lösningar.


Men NÅGONTING måste de ju ändå debattera i kväll? Möjligen kan det handla om vems fel allt är/var .. för 2 år sedan?, 8 år sedan?, 12 år sedan?, vem som tömt ladorna mest?, rena personangrepp? eller ... Sverigedemokraterna?

Läst på twitter .. Jag saknar den tid då svensk politik gick ut på att partier förde fram sin vision om samhället och inte spelade spel om vem som tar vem....10 kommentarer:

 1. Våra politiker inte tar ansvar för den politik de fört, istället omtolkar de kritik mot "den generösa flyktingpolitiken" som rasism. Men det är ju inte de som kommit hit som vi kritiserar, det är de som lockat hit dem utan att först se till att det finns resurser att ta emot dem. De som kommit ht verkar förnuftiga, de har valt det bästa alternativet för sig själva. Problemet med den förda politiken kan liknas med att bjuda hem gäster och därefter inte ha mat så att det räcker till den egna familjen. Men detta är knappast gästernas fel utan felet finns hos de som bjöd hit gästerna.

  SvaraRadera
 2. Jag ska rösta på SD i nästa val. Inte för att de är SD utan trots att de är SD. Jag är knappast ensam om mitt beslut.

  SvaraRadera
 3. Så bra skrivet!
  Med tacksamhet bekräftas mitt val att inte ha någon TV för varför betala för sådant man inte får höra. Det enda positiva jag kan se i det hela.
  Med bra bloggar vet man ändå hur dravlet låter. Du är ju dessutom rolig i bedrövelsen.

  SvaraRadera
 4. SD är ju det enda oppositionspartiet och fråga är ifall något annat parti önskar ta regeringsmakten efter nästa val, och de problem som finns i Sverige! Inga andra har några som helst lösningar, då den största orsaken är Sveriges tidigare politikers önskan om att vara stormakt i fråga om "flyktingmottagande" något som orsakat svårigheter ifråga om arbetsmarknad, bostäder, utbildning, omsorg, kriminalvård. Inget annat parti kan komma på någon lösning!

  SvaraRadera
 5. Fy för den lede vad jag är trött på alla partier utom SD.

  Jag är trött på de andra partierna för att de ställt till det i landet så det barkar käpprätt åt fanders.

  Jag är oerhört trött på de andra partierna för deras flyktingpolitik, energipolitik, klimatpolitik, skolpolitik, vårdpolitik, omsorgspolitik, bostadspolitik, arbetsmarknadspolitik, rättspolitik, tjafspolitik, ja hela deras ruttna politik.
  Varför är jag inte trött på SD..? //tompas11

  SvaraRadera
 6. Efter att ha sett första timmen av partiledardebatten så tar man sig för pannan!
  Detta är alltså gräddan av den svenska politikerkåren. Undra på att det är kaos i skolan, ja i hela samhället med dessa inkompetenta politiker, som debatterar på ren förskolenivå. Skäms på er, skäms så inihelvete! //tompas11

  SvaraRadera
 7. En bra text som berör flera händelser.
  Sammanfattningsvis beskriver den , den svaga och föraktliga svenska staten som helt saknar respekt för sig självt och de alla som bor här från gotlänningar till de i utanförskapsområdena som är kuvade av gängen. En sådan respektlös stat ska inte heller få någon respekt, polisen duger bara till att hunsa svenne banan, titta så poliserna springer när gängen kostar sten , de vågar knappt gå in dess områden. Det här är inga poliser värda respekt , de har förtjänat varenda sten.

  SvaraRadera
 8. Politiska debatter som påminner om en tjatig antik LP-skiva, är det meningsfulla samtal? Att säga "jobb" i tv-studios tycks fortsatt ha magisk mening för svenska politiker, likt amuletter med mystiska krafter. Konstigt att inget parti säger "bestämt nej!" till utbildning & tycker det är "övervärderat bluff-tjafs"? Det vore ju åtminstone något litet nytt i allt det gamla..?

  SvaraRadera
 9. Ständigt denne Åkesson...

  T. Sventon

  SvaraRadera
 10. Hej.

  Tror du pejlar stämningen i folkdjupet rätt så på pricken här.

  "Se till att reda upp vad ni ställt till med" verkar vara en allt vanligare attityd bland svenskar, medan invandrare i min närhet är närmast förbryllade; deras bild av Sverige innehåller inte att det råder exceptionell diskrepans mellan politisk makt samt media på ena sidan, och folkviljan på den andra. Det är sådant de förknippar med dysfunktionella och inte sällan korrupta diktatoriska hemländer.

  Jag tror vi alla bör ha bingo-brickan redo för 'Veckans SD-skandal' fram till valet; statsmedia har med hjälp av AFA/EXPO (i grunden samma personer) fått fram gott om fylle-tweets, korkade eller interna FB-poster och annat som egentligen är nonsens. Nästa groda i stil med Hagens och Rambergs brunråttor kommer rappt att följas av 'SD-politiker/medlem/varulvsdjävulshäxa gjorde nåt uschligt!'

  I de blindas rike är måhända den enögde kung, men i navelskådarnas Sverige är den god nog som står rakryggad.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera