söndag 30 april 2017

Alex Schulman plagierar sig själv ..


.. och låter ExpressensThomas Mattsson betala för en krönika med ungefär samma innehåll som den som Jan Helin betalade för när den publicerades i Aftonbladet 2012 och jag kan inte låta bli att undra vilken tidning som kommer att få betala för den om ytterligare 5 år?

Men Gudrun Schyman försökte ju få Kristianstadsbladet att betala för en krönika som någon annan fick publicerad i  Sveabladet, en tidning för utlandssvenska kvinnor, i december 2001 och Feministiskt Initiativs andra partiledare Victoria Kawesa har polisanmälts för att hon plagierat en annan forskares verk utan att ange källan .. så plagiat är väl kanske det nya svarta på samhällets gräddhylla?

I Stadshuset bröt Stockholms Stads folkvalda kommunpolitikerna samman i gråt, förtvivlan och olika grader av kränkthet när de ställdes inför en enkel budgetfråga gällande de framtida kostnaderna för flyktingar och illegal invandring.

Vad är väl pengar jämfört med människoliv? Ska människor behöva försvara sin egen existens! Den som kräver något så omänskligt har en fullständigt vidrig människosyn och en horribel syn på människor!

Att tala om pengar i samband med politiska ställningstaganden verkar vara något som leder till den slutliga värdegrundskollapsen?

De som kräver att kommunpolitikerna ska svara på frågor om PENGAR, KOSTNADER och PRIORITERINGAR och därmed ställer olika gruppers behov mot varandra är förmodligen lika föraktliga som den som förmedlar skrämselbilder av Sverigeen skrämselsida om vårdens kostnader, prioriteringar  och svårigheter. Något som i sina absurda realism tydligen skapar en apokalyptisk stämning?

Det är i sanning en ny och spännande tid vi lever i.


4 kommentarer:

 1. Hej Any

  Att det inte finns någon kommentar än beror kanske på att man enbart kan säger: "ingen kommentar".

  Fast inte helt: Där har du kommit på honom med brallorna nere...om det nu är så eftersträvansvärt kan man jo undra. :-)
  Trevlig valborg!

  Manfred

  SvaraRadera
 2. Instämmer helt med ditt skarpsinniga inlägg!

  SvaraRadera
 3. Svenska politiker brukar väl ÄLSKA att prata kronor & ören när budgetar visar minus? Är det inte ett av de områden där de nästan brukar låta PASSIONERADE (kanske främst borgerliga politiker)? Men inte längre? Sådan DJÄVULSK människosyn ska aldrig mera uppvisas i SVT aktuellt, med indignerade tonfall? Om "jobbande Petterson" ersätts av en automat & blir bidragstagare så kommer framöver inga HORRIBLA politiska diskussioner att starta om kostnader eller incitament eller moral (eller andra SATANISKA diskussioner)..?

  SvaraRadera
 4. Blev fullständigt golvad då jag såg fullmäktigemötet i sin helhet. Hade svårt att tro att det var på riktigt. Detta borde visas i sin helhet på Svt bästa sändningstid så att folk får se vilka de arvoderar som ska styra landets huvudstad

  SvaraRadera