lördag 22 juli 2017

"Vi bör ta ansvar för Sverige och undvika en kris" ..


.. så svarar Centerpartiet på en fråga om misstroendeförklaring apropå regeringens hantering av haveriet på Transportstyrelsen.

Annie Lööf har .. i likhet med Stefan Löfven .. stängt ner och kopplat ur för att ha semester men hon kanske reagerar senare när hon kommer till insikt om att väljarna tycker att hennes taktiska balansgång börjar kantra så betänklig åt vänster att de vill döpa om partiet till (S)enterpartiet?


Jan Björklund tycker sig visa handlingskraft när han twittrar "Läckaget av hemliga uppgifter är mycket allvarlig. Vi utesluter inte misstroendeförklaring mot ett eller flera statsråd".

Reaktionerna på den meningslösa tweeten är ett lysande exempel på hur långt det är mellan den politiska adeln och folket. Det som de folkvalda till varje pris vill sopa under mattan för undvika en kris .. anses av folket redan vara en fullskalig KRIS som oppositionen bör använda sig av för att fälla regeringen.

Det kanske till och med är så illa att politikernas hantering av den här skandalen gör att valet nästa år avgörs redan i höst?


Anna Kinberg-Batras bidrag till debatten är obetydligt vassare än Jan Björklunds .. "Säkerhetsskandalen växer för varje dag. Misstroende kan mycket väl bli aktuellt mot statsråd som brister i ansvar".


Ebba Busch Thor skriver en debattartikel där hon anser att en oberoende kriskommission ska utreda vad som egentligen hände och vem som visste vad och vilka som gjorde vaddå!
  
Alltså .. undvika en kris+inte utesluta en misstroendeförklaring+misstroende kan bli aktuellt+en utredning av en oberoende kriskommission=sopa under mattan och vänta på att en engagerande tv-såpa drar igång så att idioterna får något annat att tänka på. Typ?

Men för mig är det som händer helt avgörande för hur jag kommer att rösta nästa år. Jag skulle se det som en personlig förolämpning om allt detta utmynnade i Största Möjliga Tyssssstnad innan clownerna äntrar manegen och börjar jonglera med sitt gamla vanliga valfläsk.

Cornucopia beskriver ett alternativt alternativ som känns väldigt intressant. Så tilltalande faktiskt att jag hoppas att det blir verklighet .. för då skulle vi, som inte glömt DÖ och som till varje pris vill undvika att våra röster säljs till lägstbjudande en gång till, äntligen få ett svar på vilka som är opposition och vilka som är regeringssupportrar.


4 kommentarer:

 1. Jag säger som den som stod och tittade på när JAS plöjde ned i en åker:

  JÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄVVVVVVLLLAAAAAAARRRRRRRR

  Vad jag förstår är Transportstyrelsens uppgifter fortfarande ute på vift - och nye chefen säger att det kommer fixas frampå höstkanten.

  Det borde vara en oppositions plikt att meddela regeringen att den har två timmar på sig att säkra data eller avgå.

  Vi verkar dock inte ha någon opposition.

  Som du säger, detta är avgörande för röstningen nästa år. Det verkar bli många som jag inte kan tänka mig att rösta på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Liknelsen med JAS-kraschen är genial .. och nu står vi där och väntar på räddningstjänsten och eftersom planet i det här fallet var förarlöst så hoppas vi innerst inne på att det ska bli en rejäl brasa. ;-)

   Radera
 2. JAG vet sedan flera år tillbaka vilket parti som är i opposition på riktigt och JAG vet sedan flera år tillbaka vilka partier som är regeringssupportar på riktigt.
  Vad mer måste hända för att fler ska få upp ögonen och inse hur det politiska landskapet ser ut? //tompas11

  SvaraRadera
 3. Hej anybody! Ja tyvärr har vi ingen egentlig opposition, förutom SD! Nuvarande och tidigare regeringar har förrått vårt land då besparingar varit i fokus för att dölja aktuella utgifter för stat och kommun! Det är min absoluta övertygelse! Fortsättning följer (kanske)?

  SvaraRadera