tisdag 22 augusti 2017

Den ovetande, frånvarande och oinformerade statsministern.


Det verkar som om regeringskansliet, alla departement och alla ministrar i den rödgröna regeringen .. UTOM statsministern och integrationsministern .. visste att Trafikstyrelsens IBM-projekt förväntades medföra it-säkerhetsrisker och att tidspressen kunde leda till ”otillbörlig åtkomst av känslig information”?

Redan för två år sedan?

!!

Försvarsministern visste och vidtog sina mått och steg, men av någon anledning ansåg han det vara oviktigt att informera Stefan Löfven, eller någon annan, om att "säkerhetsläckaget" kanske kunde beröra andra myndigheter .. kanske polismyndigheten? .. eller främst den myndighet som själva slog larm utan att informera sin berörda minister.

Eller så visste Stefan Löfven samtidigt som alla andra, men beordrade full mörkläggning .. vilket misslyckades, men gjorde att han tvingades ljuga svenska folket rakt i ansiktet .. vilket gjorde att Peter Hultqvist mfl tvingas att ta en kula för chefen i hopp om framtida belöningar i stil med dem som utlovats till Anders Ygeman som avgick "frivilligt"?

Den utlovade feministiska regeringen kom ju i och för sig nästan omgående på plats och har levererat det de flesta förväntade sig, med tanke på de utvalda representanterna .. men den handlingskraftiga regering som Stefan Löfven redan före valet 2014 lovade skulle skapa ordning och reda, lyser fortfarande med sin frånvaro?

Men det märkligaste i hela den här soppan är att så stora delar av väljarkåren anser att Stefan Löfvens regerande och agerande eller brist på regerande och agerande, är ett bevis på ansvarstagande?

Något som förmodligen betyder att de tycker att Stefan Löfven är precis så "likeably och tydlig" som moderaterna kräver att Anna Kinberg Batra  borde vara??

Men, ärligt talat, om jag skulle behöva välja en av dem att luta mig mot i ett krisläge så valde jag Anna Kinberg Batra varje dag i veckan .. utan en sekunds betänketid.

För lite självbevarelseinstinkt har jag fortfarande kvar till skillnad från dem som klamrar sig fast vid en kapten som från dag ett placerade sig PÅ styråran och inte har förflyttat sig en millimeter sedan dess .. trots att skutan styr åt helt fel håll.

Sagt om ansvar ..

Vi blir inte bara ansvariga för det vi gör, utan också för det vi inte gör. /Molière (1622-1673)

Det blir inget riktigt resultat  utan ansvar; det blir heller inget ansvar utan resultat. /Arthur Vogel

Det är lätt att undvika vårt ansvar, men vi kan inte undvika konsekvenserna för det ansvar vi undvek. /Josiah Stamp


3 kommentarer:

 1. Alla "journalister" i MSM utövar största möjliga tystnad för att sedan få en eftertraktad post som "kommunikatör" hos makten.
  Dessa poster finns hos myndigheter eller hos dessas närbesläktade såsom fackföreningar och sk NGOs, vilka göds med bidrag från myndigheterna, d v s våra skattepengar.
  Vi svenska medborgare har likom medborgare i de flesta länder problem med The Deep State.
  Bo Adolfsson, Hjo

  SvaraRadera
 2. Luktar inte hela den påstådda (m)-krisen mysko, som någonting som SVT "konstruerat" för att slippa prata om saker de inte gillar att diskutera? Tror någon att (m) ligger kring 15% i opinionen, i verkligheten? Tror någon att (s) har ett stadigt opinionsstöd kring 28% eller ännu högre, utanför mediabubblan?

  SvaraRadera
 3. Hej anybody! Jag är övertygad om att Mikael Odenberg kommer att ta över efter Batra! Men det förändrar ingenting i politiken, tyvärr!

  SvaraRadera