torsdag 10 augusti 2017

Att akta sig för att kasta ut barnet med badvattnet är ..


 ..  ett ordspråk som handlar om dem som rensar bort bra saker samtidigt som de rensar bort det dåliga. Som att rensa bort blommorna tillsammans med ogräset, typ.

Ungefär som kyrkan och regeringen.

Alla som inte har den "värdegrunden" ska bort och med dem följer allt som kan ge näring till en blomstrande, omfamnande plats för alla.

Vår nuvarande regering har förfinat detta förhållningssätt till fulländning när de ger order till Försäkringskassan att dra ner på timmarna för de funktionshindrade för att slippa behöva förhålla sig till eller kränka de innovativa, men inte helt seriösa, bidragsexploatörerna som specialiserat sig på luckorna i Försäkringskassans handhavande av assistansersättningen .

Jag tror att det har med värdegrunden att göra att de ser babyn/de funktionshindrade som ointressanta och kostsamma samtidigt som de verkar anse att badvattnet/bidragsexploatörerna har en oerhörd potential om de bara förfinas, berikas och förädlas enligt den svenska modellen.

Möjligheterna att använda slutresultatet inom vård och omsorg verkar vara oändliga, det insåg till och med Mona Sahlin. Och det verkar som om vår regering också ser det värdegrundsbearbetade badvattnet som en ovärderlig tillgång inom offentlig sektor .. och då särskilt inom vård och omsorg av äldre och funktionshindrade.

En grupp som knappast lär kunna hävda motsatsen?


Så därför .. och med rätt värdegrund och med hjälp av den svenska modellen .. bör vi kanske se miljardrullningen från Försäkringskassan som en ren investering?


4 kommentarer:

 1. Är så förbannad på FK och andra sk riktade myndigheter dit man betalat in så mycket pengar. Jag känner ett hat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är inte ensam. Ibland blir jag skrämd av hur jag tänker och känner .. särskilt när jag tar del av hur det ser ut inom den sk äldrevården/omsorgen.

   Då tänker jag tillbaka på den tid när jag trodde att det var bra att betala skatt till ett system som garanterade en pension som det gick att leva på, god vård och omvårdnad och en trygg ålderdom.

   Nu räcker inte pengarna till någon trygghet alls, inte ens för de som behöver den mest, och jag känner mig som en grundlurad idiot.

   Radera
 2. Hej anybody! De ledande politikerna, både inom s och alliansen, talar om att Sverige befinner sig i högkonjunktur! Samtidigt har man tömt en AP-fond och vill också ta pengar från valutareserven, inför kommande val antar jag, då man vill visa satsningar. Såväl regering, som kommun och landsting lånar också av de framtida skattebetalarna, utan att kolla ifall de vill satsa ekonomiskt i Sverige nu. Ur led är tiden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej
   Snarare så är (sam) tiden ur leden...finns ingen som ledar för tillfälle...alltså är det dags att bli sin egen ledare!

   Radera