tisdag 22 augusti 2017

OM Moderaterna ska välja en "ny, tydlig och likeably" partiledare ..


.. som ska ha en rimlig chans att fånga väljarnas intresse och förtroende samt öka partiets popularitet, ser jag bara EN enda kandidat som kan komma på fråga.

Finn Bengtsson .. en man som visat att han har både ryggrad och integritet.

Finn Bengtsson är nog den ende politikern som jag känt respekt för sedan 2015. 

Men förmodligen ersätts Anna Kinberg Batra av någon annan som haft en spikrak politisk karriär, med start i MUF redan i skolåldern, och som aldrig har arbetat ute i verkligheten.

Men om de väljer Finn Bengtsson kan de redan nu räkna in min röst. Men om de väljer någon från den nuvarande partitoppen så är det nog förgäves är jag rädd. Valet av partiledare är inte en fråga om charm eller likeability och Anna Kinberg Batra är inte sämre än Annie Lööf som också fick jobba i motvind .. dock inte i samma kaos .. under sina första år.

11 kommentarer:

 1. Man röstar inte på ett partis partiledare, utan den politik som partiet står för. Därför är M fullständigt uteslutet.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Moderaterna har lika mycket förtroendekapital som Socialdemokraterna.

  Moderaterna genomför samma politik som Socialdemokraterna.

  Moderaterna har samma syn på öppna gränser och massiv invandring som socialdemokraterna.

  Moderaterna har även de kopplingar till Muslimska Brödraskapet.

  En röst på moderaterna (nyaste nya!) är en röst på socialdemokraterna, och tvärtom; det har politiken sedan 2014 visat.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 3. Finn Bengtsson eller Anders Hansson. De två var den enda som var öppet emot DÖ.

  SvaraRadera
 4. Om partiet är bara partiledaren då är det inte mycket att hurra för. Vi har ju sådana ex. i vissa länder.
  Det politiska innehållet då? Vad vill man göra? M:s ovilja att vara i aktiv opposition, DÖ samt "Reinfeldt stora skogar" välte partiet och det är svårt kravla sig ur diket.

  Många är rädda om sin plats i Riksdagen/kommuner. Men många kommer att få gå. Riksdagen kommer att se helt annorlunda ut 2018.
  Själv kommer jag inte kunna rösta, det känns faktiskt bra. Om mina planer går i lås är jag i ödemarken och långt från politik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag antar att du tänkt komma hem igen någon gång? Och då får du leva med det resultat som vi andra har lyckats koka ihop, jag hoppas du känner dig nöjd med det?

   Radera
  2. Jag kan inget göra, om nu inte planen går omkull. Har kollat om det går att ombudsrösta månader innan men nix. Om allt går som tänkt blir jag borta länge och i ödemark utomlands. Ingen ambassad eller konsulat. Enda gången jag inte röstar. Det känns ok. Inga revolutioner sker med min röstsedel.
   Som alltid får man nöja sig vad majoriteten röstar på. Inte har jag röstat på den här regeringen. Men den sitter ändå och trasslar livet för oss.

   Radera
  3. Jag har bara fotvandrat en enda gång i mitt liv - och då cirka 2 mil under 3 dagar. Både jag och min bror + 2 hundar var helt utmattade efter den strapatsen trots att vi avbröt vandrandet på halvtid och tog bussen till stan och käkade pizza i parken. Så jag tror inte att du vill ha mig med - men det känns frestande att vistas i någon ödemark just nu. ;-)

   Radera
  4. OOPS. Nej, jag tvivlar på att du vore en bra vandrarkompis. Men diskussionerna i tältet vore nog värt besväret.

   Radera
  5. Vi kanske kan tälta i min trädgård någon gång? ;-)

   Radera
 5. Svart-Malin25/8/17 15:06

  Visst är det underbart att se omsorgen från vänsterhåll om moderaternas väl och ve. De vet exakt hur M ska göra för att bli stora igen, man bör helt enkelt göra precis som S vill och föra S-politik och välja en ledare som S vill ha. Jag fick faktiskt torka bort en liten tår så rörd jag blev av all denna välvilja. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det vackert med vänsterns öppna hjärtan och godhetsregn. Men märkligt nog verkar alla som samarbetar med dem drabbas av någon slags förbannelse - se bara på Mp och Centern den gången de försökte.

   Radera