måndag 28 augusti 2017

Det blir bara konstifikare och konstifikare?


 Jag får börja återanvända gamla blogginlägg, bilder och citat från tiden då sossarnas vånda så småningom resulterade i Håkan Juholt, för att beskriva hur jag upplever Moderaternas nyvalsprocess efter att de lyckats få Anna Kinberg Batra att avgå.

Till att börja med var det rena farsen för att senare resultera i något som mest liknade något som en styrelseledamot, i en ideell förening jag var medlem i under en kort tid, beskrev som .. "att gå omkring med en hatt som slutar vid vristerna".

Det verkar bara finnas tre valbara kandidater hittills - Ulf Kristersson, Elisabeth Svantesson och .. Mikael Odenberg.
Mikael Odenberg? Hur kommer det sig att så pass många längtar efter Mikael Odenberg som moderatledare att han ligger bättre till på Unibet än Carl Bildt?

Och när det gäller Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson så kan jag bara undra varför valberedningen inte går ner på knä och ber Anna Kinberg Batra att ompröva sitt beslut.

Men min favorit, Finn Bengtsson, finns inte ens med på listan över tänkbara personer? Märkligt?

Det är tydligen allt för få som läste hans debattartikel i Dagens Industri i lördags. Den säger egentligen allt - och därför så får ni som missade den chansen att göra det här ...


Så, snälla alla Odenberg-fans vi behöver inga fler Juholt eller Löfven. Tänk till lite och tvinga upp Finn Bengtsson på banan i stället.3 kommentarer:

 1. Hej anybody! Vi kan glömma Finn Bengtsson som kandidat! Nej m kommer att välja någon annan globalist, och varför inte Carl B? Tyvärr för partiet men...

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Om man får tro Maria Hagbom så kommer varje kandidat som inte är smord av MUF Sthlm att motarbetas och drevas bort av dessa i syfte att få in en ny Reinfeldtklon på posten.

  Lustigt sammanträffande, tänker jag, att C, L, och m samtliga har extrem anti-svensk invandringspolitik på agendan och samtliga tre partier är också emanerande från kvarteren kring Stureplan sedan tjugo år eller så.

  Sammanträffande eller dumskallarnas sammansvärjning spelar mig ingen roll: allt jag vet om dessa tre partier är att de inte är patrioter och inte bryr sig om svenskarna som folk.

  Därmed är valet redan avgjort för mig, oavsett ve som blir boss i m, eftersom partiets sammanhållning och möjlighet till att berika sina medlemmar med skattemedel går före alla andra hänsyn.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 3. Cirkus är roligt. Men när det bara är clowner i manegen blir det lite för mycket av det roliga.

  Jag anser att Moderaternas mest realistiska chans till att få en vettig partiledare är att övertyga Håkan Juholt att byta parti. Allvarligt. Det behövs en entusiasmerande gamäng som ansiktet utåt, så kan sedan de vanliga byråkraterna och ränksmidarna sköta jobbet i bakgrunden.

  SvaraRadera