torsdag 25 januari 2018

Jag vill också ..


.. bli en ”köksbordskämpe” och lära mig ”hur man kan skaffa sig en anonym facebook-profil”. För även jag vet att ”det finns ett gäng därute som inte drar sig för att bära sig fysiskt illa åt mot människor med andra åsikter än de själva”.

Fast jag tycker att ett medlemskap i Socialdemokraterna är ett onödigt högt pris att betala eftersom det ”gäng” jag vill undvika snarare finns inom än utanför vänsterpolitiken.

Men det kanske finns andra som också anser sig ha ”respekten för alla människors lika rätt och värde som ryggraden i all sin verksamhet”? Andra som också anser att de ”har ett särskilt ansvar för att möta hatet mot olikheten”?

Socialdemokraterna menar att ”just vårt parti har den särskilt goda förutsättningen att göra skillnad därför att vi är många”.

Men jag tillhör ju också en grupp som verkligen kan göra skillnad därför att vi är så många? Ska inte vi också få tillgång till en ”grundläggande utbildning” i hur man kan skaffa sig en anonym facebook-profil och chansen att ”bygga och stödja ett virtuellt nätverk” av likasinnade, ”i syfte att främja humanism och mänskliga rättigheter och aktivt motverka hat, främlingsfientlighet, hot och trakasserier på nätet”?

Men hur jag än försöker så verkar det inte finnas någon annan som erbjuder en anonym väg in till Facebook? I varje fall inte någon som jag kan hitta.

Socialdemokraterna som talar så varmt om folkbildning och, även i det här sammanhanget, ”begreppet folkrörelse” borde väl se det som önskvärt att hela folket får möjlighet att förvandlas ”till en armé av köksbordskämpar i humanitetens tjänst”?

Hela landet .. den farliga, okända djungeln utanför storstäderna .. är ju befolkat av engagerade människor som inget hellre vill än att kunna framföra sina, från hjärtat djupt kända åsikter, utan att riskera att komma i kontakt med ”gäng” som inte drar sig för att bära sig fysiskt eller verbalt illa åt människor med andra åsikter än de själva.

Det är nästan så att jag känner mig lite förminskad och kränkt, faktiskt!


2 kommentarer:

 1. Här blir det bakläxa på värdegrundsarbetet. Fram till tavlan och skriv 100 gånger:

  "Antifascism är självförsvar"

  När vänstern hotar eller tar till våld är det en kamp i Guds namn. Tja, Marx namn, förvisso, men en skäggig gubbe är lika god som en annan.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Skogen är djup.

  Det om ifall så kallade gatukämpar tar sig för att resa ut i obygden och bete sig utifrån sin värdegrund.

  Kanske du kan starta ett nätverk med namnet #viärdär, som massanmäler dessa socialdemokratins stormavdelning, i dubbel bemärkelse?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera