fredag 26 januari 2018

Vilka har råd att rösta på Socialdemokraterna?


Under de närmaste sju månaderna kommer vi att översköljas med diverse prognoser från olika opinionsmätningar. Vilket värde de har kan inte jag avgöra, men enligt opinionsmätarna själva får de vara oerhört tacksamma om så många som 50% avslöjar vilket parti de tänker rösta på i september.

Vad de övriga egentligen tänker och tycker kommer kanske att komma som en stor överraskning?

Dessutom kan man kanske tolka folkets ovilja att svara på frågor som en ökande oro för åsiktsregistrering och register som inte bara kanske, utan högst sannolikt, kan hamna i orätta händer. Helt beroende på vilka händer som vem anser vara orätta då förstås.

Men hittills händer ingenting utanför felmarginalen, mer än att Moderaterna ökar och Kd står och stampar under gränsen.

Socialdemokraterna ligger fast på ungefär 28%, ge och ta ca 2% åt valfritt håll, och det gör att jag börjat fundera på .. VILKA är det som anser att de har råd med ytterligare fyra år tillsammans med sossarna?

Om man bortser från alla politiskt tillsatta riksdagsledamöter, generaldirektörer, ministrar, myndighetschefer på olika nivåer, andra myndighetspersoner, diverse trogna tjänstemän, SR-anställda, kulturarbetare och debattörer så måste det ju finnas en hel hög ”vanligt folk” bland de här 28 procenten?

Eller har vi så in i baljan gott om socialdemokratiskt tillsatta bröder och systrar i det offentliga systemet att det uppgår till ca 28 procent av landets väljarkår?

För en vanlig människa som vill överleva ytterligare minst fyra års vänsterstyre krävs det ju en större förmögenhet om h*n vill ha sitt på det torra.

En förmögenhet som bör räcka till ..

.. en, eller helst flera om du har barn, privata sjukvårdsförsäkringar och/eller till vård/operationer utomlands, för att förhindra att du eller någon av dina närmaste hamnar i en kö som slutar hos Fonus eller annan begravningsbyrå, innan de livsavgörande åtgärderna ens börjat planeras.

.. att leva på om du insjuknar långvarigt i en sjukdom som du enligt Försäkringskassan enbart kan tillfriskna från om du återgår till det arbete som gjorde att du blev sjuk från första början. Arbete anses göra dig frisk, och arbetar du inom polisen, vård, skola och omsorg är din insats så ovärderlig att du inte har råd att vara sjuk .. om du inte har tillräckligt med tillgångar för att sätta dig över plikten mot staten.

.. ett värdigt liv även efter det du gått i pension. Helst bör din förmögenhet vara av den storleken att själva pensionen bara ses som en liten extra guldkant på tillvaron som du generöst kan strössla över bostads- och arbetslösa barnbarn eller åldrande anhöriga som blivit rånade, antingen av staten eller någon annan.

.. egen hemtjänst som ger dig det du vill ha och behöver i stället för det en politiskt tillsatt kommunanställd bestämt att du ska ha .. trots att det du behöver är något helt annat.

Om du inte redan har uppnått pensionsåldern är det också önskvärt att din stora förmögenhet inte bara räcker till dig utan också till familjens åldrande anhöriga så de inte behöver dö av undernäring eller vanvård, om de händelsevis lyckas dra en vinstlott i form av en plats på något av landets äldreboenden. Det BEHÖVER inte bli så .. men varför ta risken?

Ett säkert boende i ett trevligt och säkert hus/område eller ett inhägnat, vällarmat gods långt ute i den okända djungel där storstadskriminella inte riktigt känner sig hemma, är också en trygghetsframkallande nödvändighet för den som kan betala.

Om du ändå envisas med att bo i storstaden och har unga barn som gärna söker sig ut i nöjeslivet .. eller blir lottade till en sk problemskola .. så finns den absolut nödvändigaste hjälpen att köpa nu när polismyndigheten läcker poliser som ett såll. Din förmögenhet kan garantera dina barns säkerhet i form av en egen ”bodyguard” .. något som redan förekommer i de kretsar du förmodligen kommer att komma i kontakt med allt eftersom din förmögenhet växer?

Din stora förmögenhet bör också räcka till om någon i din familj drabbas av ett livsvarigt funktionshinder som kräver assistans för att garantera kvalitet och säkerhet för resten av livet.

Men får du ihop så det täcker detta .. hur det nu ska vara möjligt i dagsläget?? ..  så tror jag att du också har råd att rösta för ytterligare fyra år med Stefan Löfven tungt placerad på styråran?

Men alla ni andra, som redan nu ser sprickorna i det ni trodde var Socialdemokraternas trygghetsfarkost. VARFÖR klamrar ni er fortfarande fast, trots att ni ser att besättningen hellre väljer att kasta ”tärande” passagerare i sjön än tätar läckorna i själva fartyget?
8 kommentarer:

 1. Själv har jag aldrig röstat på Sossarna, men jag kan förstå dom som gör det. vad är allternativet? Moderaterna ökar som en raket i valundersökningarna med löten om fler Poliser, militär och bättre sjukvård. men ingenstans talar dom om hur dom tänker finansera det. När Moderaterna hade makten förra gånger så var det ju just på dom sakerna man drog ner. Hur trovärdigt är det att M nu helt bytt ut sin politik? En sak vet vi. M kommer inte att höja inkomstskatten. vad ska dom offra istället när alla löften ska infrias? Höjd bränsleskatt? Höjd elskatt? Höjda vägskatt? Försäkringsskatt? Höjda sjukvårdsavgifter?Jag är orolig. Vilka som än vinner så kommer det att gå käpprätt åt helvete med välfärden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant! Ingen kommer att kunna bilda regering utan att tala med SD och om S och M försöker samregera så måste det nog till TVÅ statsministrar för att komma till skott. För sossarna dör hellre tillsammans med resten av befolkningen än sitter i en regering utan egen statsminister.

   Men man kan ju välja mellan pest och kolera och efter 4 års sossepest så är jag beredd att prova vad som helst bara för att få lite omväxling.

   Radera
  2. Två statsministrar vore en rolig idé.

   Radera
 2. Vem har råd att rösta på den s.k. "Alliansen"? Det var ju dom som satte oss rejält i klistret från börja. Jag tror valdeltagandet kommer bli rekordlågt, även om det inte heller kommer att hjälpa oss; man får helt enkelt de politiker man förtjänar, och de jobbar inte åt "folket" , bara deras egna bankkonton.

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Procenten som stödjer S är ungefär densamma som stödde det gamla kommunistpartiet i DDR under 1989 och 1990, före återföreningen.

  Det har sina fördelar att vara en socialistisk regim, åtminstone för de som för sitt levebröd av att ingå i apparaten eller leverera tjänster till den.

  Underskatta inte mängden företagare som röstar S om den ofantliga sektorn är en av deras viktigaste kunder.

  Underskatta heller inte förmågan hos alla de 'informatörer' som arbetar i och vid diverse offentliga funktioner; en stor del av deras arbete går ut på att hos alla, hög som låg, inskärpa hur samhällsbärande just deras verksamhet är.

  Tyvärr finns där ingen opposition i Sverige som vågar visa hur många tiotals, om inte hundratals, miljarder lägre skatterna kunnat vara om saker som SIDA, Vinnova, diverse meningslösa högskolor och universitet, PostNord, et cetera avvecklats.

  Den borgerliga oppositionen dog med Bohman; i ett gammalt kåseri av Gits Ohlsson hittade jag en passus om att man dåförtiden i Stockholm ämnade använda helikopter för att kartlägga hur skärgårdsbefolkning bebyggt sina öar och skär.

  Ett land med sådana politiker redan då kan bara bli som det är idag - förhoppningsvis kan vi alla samfällt arbeta mot en Sammetsrevolution här, så att vi slipper Jugoslaviens öde.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 4. Bra Rikard. Hållr med dig. De 28%en är de som är beronende av att vansinnet fortsätter utan att förstå att de kör 100km/h in i en bergvägg.

  SvaraRadera
 5. Men tror någon på att (s) har ca 30%? Verkar det inte mycket troligare att de ligger kring 20%, eller ännu lägre, om verkligheten skulle gör en oväntad opinions-mätning?

  SvaraRadera
 6. S skall använda 100 miljoner för valpropaganda. Det måste väl ge effekt?
  Förra valet här på mitt lilla centrum var lite kul. S här, nästan inga åhörare. Råkade passera. M här många åhörare. Kollade. Detta är M område. SD Jimmie här, massor med folk, skolbarn icke röstberättigade demonstrerade med vända ryggar, 14 polisbilar, avspärrningar och halva Stockholms poliskår. Det var happening. Inget hände dock om vi borträknar applåder.
  Nu väntar jag mig en riktig show med de 100 S miljonerna, inte en trött person som mässar trygghet och välstånd och lyckad integration.
  Fasen, jag är ju inte i Sverige. Ni får hålla koll.

  SvaraRadera