onsdag 28 februari 2018

Skotta snö, skotta snö, skotta snö ..


 .. det känns som om jag inte gör något annat just nu.

Första dagen var det rätt kul. Vi har ca 150-200 kvadratmeter som måste hållas rena från snö och det ger en in i helsikes bekräftelsekick när det väl är färdigt. Typ, det här har JAG gjort!! Se så proffsigt och fint det blev.

Andra dagen var det mindre roligt eftersom jag fick börja dagen med att skotta bort nattens snöfall. När den sista kvadratmetern väl var klar visade det sig att det jag börjat med redan var täckt av 3-4 cm nysnö.

Jag skottade hela biddevitten på eftermiddagen igen!

Men innan det var dags att krypa till kojs hade det kommit så mycket att jag kände mig tvingad att skicka ut Maken för att skotta fram brevlådan så vi åtminstone kunde få lokaltidningen till morgonkaffet.

I dag har jag skottat hela eländet IGEN! I första vändan var det bara att börja om när det egentligen borde ha varit klart och sedan är det klart men borde egentligen skottas igen?

Sedan kom det MER snö!! Entusiasmen över väl utfört arbete vägrar att infinna sig .. det här TVINGAS jag göra. Lägg märke till hur jag LIDER!!

Det enda som saknas nu är rejäla snöras från alla olika sidor, vinklar och vrår på taket till vår gamla skola.

Det kommer förmodligen i morgon. Enligt lagen om alltings jävlighet räknar jag med att det sker EFTER det att jag skottat bort den snön jag räknar med ska komma i natt.

Herregud vad jag LÄNGTAR efter barmark, lövsprickning och gräs! Det kryper i kroppen av otålighet, alla vinterkläder är tunga, fula och kliar över hela kroppen, naglarna går av, håret är elektriskt och jag känner stor sympati med den Makalöse Maurice som tillbringar större delen av dygnet antingen på oss eller på elementet.
7 kommentarer:

 1. Välkommen till verkligheten. Så där har jag haft det sen i Julas. Jag fattar inte hur våra förfäder kunde komma på att flytta hit och avla av sig ?

  SvaraRadera
 2. DEt är snart över när den globala uppvärmningen kommer!
  Jag iddes inte vänta så jag sålde huset, köpte en bostadsrätt och låter andra skotta.

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Här är det snöstorm sedan natten till tisdagen.

  Egentligen har det inte fallit många centimeter, men det fyker ihop något alldeles hialöst på vägarna, och det som fastnat på asfalten har polerats av vinden till något som påminner om såpat glas.

  Tåg? Hahaha, knappast. Diesel-lok med plog verkar inte existera i Sverige längre. Räddningstjänsten har tack & och lov tillgång till bandvagnar och får agera både färdtjänst och ambulans. Bussar? Glöm det. Lastbilar och en del personbilar tar sig fram på de större vägarna, men inte kollektivtrafiken.

  Själv tvangs jag övernatta från tisdag till onsdag på jobbet, och fick under eftermiddagen lift med en vän som har en lastbil - vi kom i alla fall inom en kilometer eller så från huset så att jag kunde gå resten av vägen.

  Sikten pendlar mellan klar ena minuten till ca tio meter nästa.

  "Vintern rasat in för andra gången..." eller hur det nu gick i visan.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare
  PS Du slipper välan hjortarna i alla fall, nu när det snöar hårt? DS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt, hjortarna befinner sig i skogen bakom huset, men hararna har drabbats av hormonbrus och varken ser eller hör, så Rackarkotten har annat att bli hysterisk över. ;-)

   Radera
 4. Ja den här vintern känns verkligen tröstlöst snörik och kall.
  Det känns som om den aldrig vill släppa sitt tag. Mina katter har knappt varit utanför dörren sedan i Julas, då den första snöstormen kom här. Jag vill ha vår NU!!! Kram =)

  SvaraRadera
 5. Hej

  Det måste väl ändå finnas ett statligt ekonomiskt bidrag för jobbet?
  Jag har hört talas om "skottpengar" vill jag minnas...

  Eller var det i ett annat sammanhang kanske?

  Och tack Any för att du ändå håller humöret uppe!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det gäller bara under skottår!

   Radera