torsdag 20 december 2018

”Som en böld i ändan på en cykelsemester” ..


.. så ser Maken på Annie Lööfs roll i regeringsbildningsprocessen, även om han beskriver kroppsdelen i fråga på ett mer .. hmm .. folkligt sätt.

Det är nog inte otroligt att de andra partiledarna och talmannen, med undantag för Jan Björklund, ser det hela på samma sätt.

Men Andreas Norlén är en lugn och balanserad man som aldrig skulle uttrycka sig på det viset, än mindre tänka så vulgära tankar.

Hans åsikt är att ..ett extraval skulle kunna skada svenskarnas förtroende för politiken och att regeringsbildningsprocessen har pågått länge, alldeles för länge, men den är inte oändlig. Senast den 23:e januari är det slut”.

När jag hör det rör det mitt modershjärta och trots att risken är överhängande att han har fel och att hela rörigheten börjar om redan den 24:e januari, vill jag trösta och säga ..

Lilla vän, oro dig inte för att ett extraval ska skada väljarnas förtroende för politiken. Det förtroendet går nog inte att skada mer än vad förra valets DÖ-överenskommelse, den rödgröna regeringstiden, årets valrörelse och de senaste tre månadernas velande redan har gjort.

Ta det lugnt, fira jul med dina närmaste och låt de vilsna partiledarna cykla vidare under sin jullovssemester - med Annie Lööf strategiskt placerad där det gör som minst ont.5 kommentarer:

 1. Talmannen Norlén är ju den slöaste och menlösaste talmannen vi haft i Sverige, karln är oförmögen att sätta någon press på partiledarna öht.

  SvaraRadera
 2. I en saga planerade en bondmora att fira jul ihop med andra slipade sociopater som den slipprige mangossen, den tjocka lantbaronen & den skallige socialdarwinisten. Tillsammans skulle de utbyta erfarenheter om de mest försåtliga sätten att föra allmogen bakom ljuset..

  SvaraRadera
 3. Jag håller med om att talmannen är en mycket sympatisk person som är lätt att tycka om, men jag kan inte låta bli att fundera på hur det hade sett ut om en pissed off väsande Clintan varit talman." Hurru du! Ditt lilla obalanserade rödhåriga yrväder. Om du inte genast slutar med ditt storhetsvansinne och skärper till dig så ska jag se till att du äter opp bägge dina skor och aldrig mer fuckar med mig eller väljarna. I morgon ska jag ha ett regeringsförslag på bordet!"

  SvaraRadera
 4. Men!
  I Juletid är det ju endast griseskinkor som duger...
  Om du inte är kannibal!

  SvaraRadera
 5. I sagan tittade den tröga grodan fram & började mumla utan att fatta att spelet var slut. Bondmoran "häxfnissade" av förtjusning över att hon lyckats dupera honom så totalt, att hennes trick, manipulationer & dimridåer helt styrt spelet i planerad riktning..

  SvaraRadera