lördag 17 november 2012

Att bemöta rasism med kvinnoförakt.


Jag känner inte Louise Erixon, den kvinna som Expressen påstår är Jimmie Åkessons flickvän. Jag har inte den minsta aning om vad hon kan eller inte kan eller om hon är en stark kvinna eller ett viljelöst redskap i pojkvännens händer .. men jag är ganska övertygad om att Expressens redaktion vet precis lika lite som jag.

Ändå så möts vi av rubriken ..


Utnyttjar?

Louise Erixon tillhör vad jag förstår SD:s ungdomsförbund och är sekreterare till partisekreteraren Björn Söder .. och hängs ut i Expressen som ett veligt fjoms som undertecknar brev som pojkvännen författat?

Är det Expressens nya taktik i kampen mot främlingsfientlighet och rasism. Att bemöta den med motsvarande kvinnoförakt?

Jag är gift med en man som är respekterad inom sitt verksamhetsområde, jag är själv djupt engagerad inom samma område och jag skriver en hel del i det sammanhanget. Om någon skulle offentligt påstå att jag inte har en egen uppfattning och att det jag skriver bara är en viljelös spegling av Makens åsikter .. ja, då skulle det ta hus i helsike.

Jag sympatiserar inte med Louise Erixon i hennes åsikter, jag har som sagt ingen aning om vem hon är .. men undertecknar hon en skrivelse så har jag ingen anledning att tro att hon inte är skrivkunnig, saknar egna åsikter och skulle aldrig ifrågasätta om hon hade gjort det själv eller inte. Har du undertecknat ett dokument så har du tagit ansvar för innehållet .. oavsett kön, vilket parti du tillhör eller vem du delar säng och boende med.

Ingen påstår att våra manliga partiledare anpassar sina åsikter efter sina hustrurs önskemål eller bakgrund för att få lite familjefrid och ingen påstår att de kvinnliga ministrarna springer i sina mäns ledband .. men Expressen skriver; "SD-ledaren Jimmie Åkesson skickar nu sin flickvän Louise Erixon för att angripa utmanaren".

Jag tycker att det är en otroligt förminskande och kränkande mening. I vilket annat sammanhang som helst skulle feministmaffian gått i taket och twittrat sönder fingrarna vid det här laget .. men en kvinna som är engagerad i SD är förmodligen inte värd samma respekt som andra.

Efter att ha sett löpsedeln köpte jag till och med tidningen .. vilket var avsikten med rubriken ..  och så fick Expressen sina efterlängtade 13 kr utan att leverera minsta lilla belägg för "utnyttjandet"!

Vissa kvinns är det tydligen helt tillåtet att förakta och se ner på?

Eller vad säger "Expressens prisbelönte grävchef Christian Holmén" som söker dig som har "tips om orättvisor och politikers övertramp"?

Och hur lockande det än är att göra sig rolig över hans titel "prisbelönt grävchef" och uttrycka förvåning över ointresset av journalisters övertramp .. så tror jag att jag sparar det till ett bättre tillfälle.

Det här drevet verkar trampa i grumligt vatten just nu.

Expr., Expr., DN, DNSvD, AB, AB,
Genusfolket,

5 kommentarer:

 1. Just nu?! Anser att Expressen, Aftonbladet m.fl. ständigt står upp till nästippen i gyttja och trampar, trampar, trampar... /G

  PS Och fler och fler tidningar anammar gyttjetramperiet då det ger intäkter... Trist!

  SvaraRadera
 2. Del av feminismmaffian?: http://www.genusfolket.se/media/expressens-sexismhaveri-i-sd-bevakningen/

  SvaraRadera
 3. Respekten för media har helt försvunnet och kommer aldrig att komma igen. Dom har använt flera extrema metoder för att sparka undan Sd:s fötter.
  Att använda och visa fotbolllslandslaget åsikter om sd direkt efter den lyckade segern mot England, att visa en 2 år gammal klippt videofilm när det talas om 10 % åsikter. Dras tjejen in i det här förstärker ett fritt fall för media. Att dom olika delarna av media har visat någon typ av samarbete gör att man får intrycket att det hä är välplanerat för att göra sd illa.

  SvaraRadera
 4. Jag gillar verkligen din blogg! Den är välformulerad, stringent och intressant. Hela tiden.

  SvaraRadera
 5. G .. jag är så besviken och utless på media i största allmänhet och kvällspressen i synnerhet att jag nästan mår fysiskt illa.

  Anonym 19:09 .. det verkar som kvällspressens grävchefer håller på att gräva ett tillräckligt stort hål för att begrava tidningen i?

  Amadeus .. tack!

  Monica .. du kan inte ana hur mycket din kommentar värmer. Tusen tack!

  SvaraRadera