onsdag 21 augusti 2013

Nä nu ... måste jag nog känna mig lite kränkt i alla fall!


Utanför storstäderna finns det grupper av människor som politikerna inte riktigt vet hur de ska tilltala. Det finns "förorten" och så finns det de där som klumpas ihop under samlingsnamnet "landsbygden". Ni vet .. de där lite halvfnoskiga individerna som envisas med att bo mitt i naturen, grönskan och avskildheten där storstadsmänniskan rekreerar sig, badar och kör sin vattenskoter.

Jag tillhör den sistnämnda gruppen.

Det är vi som har alla de där djuren som ser så idylliska ut på avstånd men som är sååå i vägen när de hindrar tillträde till stranden eller som ger barnen allergiska besvär när de betar vid tomtgränsen.

Luktar illa gör de också .. när man kommer för nära!

För att inte tala om vad de lämnar efter sig på mark där sommarlantisarna vill ha sina utflykter, elda sina små trevliga, ursprungliga eldar och lämna sitt skräp till att upptas av naturens "naturliga" kretslopp .. eller av de omkringboende.

Usch!

Det är också vi som måste förlita oss på avsides belägna grannar om vi blir akut sjuka, eftersom chansen att få en ambulans inom livsavgörande tid är lika stor som att vinna på lotto. Ibland är det lugnt .. och då kan man kosta på sig en infarkt men om någon annan hinner före med infarkten så ligger man minst sagt pyrt till. Ibland är flera akutsjuka samtidigt och då blir det till att kämpa på tillsammans med dem som finns till hands.

Det är inte heller så lätt om det uppstår en brand samtidigt som det brinner någon annanstans ett par mil bort och polisen ska vi kanske inte ens nämna. I varje fall inte utanför kontorstid.

Det är alltså vi som har egna dieseldrivna elverk .. utifall att. Brandvarnare överallt och brandsläckare i varje hörn. En rejäl sjukvårdslåda på ett lättåtkomligt ställe och en mångårig vana vid att klara av större eller mindre katastrofer utan hjälp från myndigheterna. Det är våra barn som får färdas i buss, ibland i nästan en timme för att samla upp andra elever från omkringliggande hus, för att komma till och från skolan.

Nu ska Stefan Löfven locka till sig väljarna på landsbygden, "göra hela Sverige levande!" och lägga beslag på Centerpartiets väljare ute i spenaten så att Alliansen blir ett parti kortare.

Och jag blir så förbannad.

För skälet till intresset för landsbygdens folk är inte en omsorg om landsbygdens folk utan en uttalad önskan om att "sänka Centerpartiet och Annie Lööf".

En taktik som applåderas av den store godsherren Göran Persson själv, som rekommenderar Stefan Löfven att resa runt bland minoriteten utanför tullarna och tala om "en levande landsbygd".

Jag hoppas att han inte kommer hit, för jag misstänker att det blir samma cirkus som när Håkan Juholt åkte på "förlåtelseturne". Alla sossar och alla på våra äldreboenden som inte kunde protestera samlades i lämplig samlingslokal för att jubla inför journalistkåren .. och .. snabbt som ögat så drog hela karavanen vidare.

Men jag misstänker att Stefan Löfven också tänker klappa en ko, besöka en ekologisk gård och titta intresserat på en hembygdsgård .. för det blir så fina bilder av sån´t och så behöver man inte säga så mycket om man står bredvid en bonde i keps.

Men .. Centern är inte bara Annie Lööf, det är också en mängd av människor som har sina rötter i svenska myllan och en mängd av människor som, än så länge, gör sitt bästa för att hålla svensk livsmedelsproduktion flytande.

Och vi som bor här VET att våra politiker i största allmänhet och oppositionen i synnerhet blöder, ömmar och brinner för storstadsväljarna som de anser vara den viktigaste och mest avgörande väljargruppen i nästa års val.

För det finns väl inget naturligare och miljövänligare än en uteservering på Södermalm?

Det som saknas på landsbygden .. en fungerande samhällsservice .. saknades under Göran Perssons tid, saknas nu och kommer att saknas även om vi får ett regeringsskifte.

Att låtsas att projektet att "göra hela Sverige levande" eller "en levande landsbygd" har något annat syfte än att skapa en statsminister av Stefan Löfven är lögn, hyckleri och så falskt att jag, som inte är särskilt lättkränkt, känner mig idiotförklarad, kränkt och fylls av en enorm längtan efter att rösta på Centern.

Den tredjedel av Sveriges befolkning som bor på landsbygden är av noll och inget intresse för Stefan Löfven, annat än som ett redskap som han tänker "försöka torpedera Centerpartiet" med.

Och bara det gör att jag känner mig så in i helsike upprörd, förminskad och osynliggjord!

AB, Expr., Expr., DN, SvD, SvD, SvD,

7 kommentarer:

 1. HAHA! Utmärkt skrivet!

  Att GP öppnar käften beror väl bara på att tidningarna inte skrivit om honom på ett tag, hans uttalanden blir bara mer och mer underliga för varje gång. Framförallt som han egentligen står för något helt annat (jävla hycklare!)

  Skulle vilja se S företrädare (Veronica Palm) i ett lantbruksupprop med blåställ, keps och koskit under naglarna, men det händer ju aldrig, för detta är ju bara en falsk fasad.
  Det man nu försöker är inget annat än valtaktik och har ingenting med alla de människor som bor utanför storstäderna.

  Det stora problemet med S är att de är så pass breda att de sträcker sig från vänsterkanten på M ända bort till vänsterkanten på V. Hur i helvete ska man kunna hålla ihop det utan att trampa någon på tårna? Hur ska man kunna forma en politik som hänger ihop och är finansierad, när man hela tiden både vill ha kakan och äta den? (5'e jobbskattevadraget)
  Man kommer alltid att förlora röster åt något håll, vilken politik man än väljer. S storhetstid är förbi, men de fattar de inte.

  Om S istället hade delat på sig, så hade man haft större chans att få till en politik som täcker hela det nya partiet och som kan ingå i nya konstellationer. Problemet då är att stödtrupperna i V hade blivit marginaliserade och höger-S hade liknat mer och mer Alliansen. Detta vill ju inte "de riktiga" sossarna som fortfarande har våta drömmar och fantasier om ett 45% parti, höga skatter och offentlig sektor som slukar pengar likt ett svart hål, men som ingen har kontroll över.

  Alliansen har inte gjort allt rätt och har inte levt upp till mina förväntningar nu under senaste mandatperioden, men med ett så pass förvirrat och maktsuktande S är på inga sett ett alternativ! Framförallt som vi inte vet hur eller med vem man tänker regera.

  Dessutom glömmer samtliga partier en sak - SD, de kommer inte att bli mindre nästa val, oavsett vad man tycker om det.

  SvaraRadera
 2. Sossarnas mål är makten, inte landsorten. Sossarnas mål är att sänka centern, för så är det ju, den som inget eget har har väldigt lätt att börja mobba andra för att själv framstå som bättre.

  Jag hoppas innerligen att Sossarna står fast vid sin strategi att sänka Centern, de kommer att få ångra det, dessa maktfullkomliga dårar som inte ens i sina politiska åsikter tycke att äras den som äras bör.

  /Henrico

  SvaraRadera
 3. Jo Melmac jag kan absolut tänka mig Veronica Palm med blåställ och keps ( fast utan koskit) bara det blir bra på bild så.
  Men visst är det falskt och så genomskinligt så det riktigt dryper av det.Dom måtte tro vi är riktiga idioter här på landsbygden.
  Nu kommer dom säkert att dra igång projekt typ-Levande landsbygd,Hela Sverige ska leva och liknande smörja som inte är annat det heller än ett spel för galleriet.Det här utspelet från sossarna är riktigt,riktigt fult.
  Den enda boskap som snart finns på landsbygden är väl just valboskap,
  men rösta på Centern,har svårt att glömma galningarna i Stureplanscentern,syns och hörs inte nu men dom är ändå kvar.

  SvaraRadera
 4. Löfven får väl gå på en landsbyggdskurs efter att han avslutat feministkursen, sedan fixar han allt, själv. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 5. Ja det gäller att få med sig allt.Gud vad falskt och oärligt det här känns.Trodde från början bättre om honom.
  Julholt verkar som en frisk fläkt i jämförelse.

  SvaraRadera
 6. Valboskap - det är vad vi är.

  SvaraRadera
 7. och jag kan tänka mig att se Veronica Palm i dykardräkt med cyklop å simfötter, för jag tror dykare kan känna sig kränkta ibland.

  SvaraRadera