torsdag 24 juni 2010

Usch, nu blir jag så där upprörd igen!!

Clas Borgström skriver en debattartikel i SvD som handlar om att Sverige är mer ojämställt än någonsin. Den innehåller många ord, mycket tal om vad sossarna VILL, vad som regeringen BORDE ha gjort och hur "vilseledande" det är att ett sjukvårdsbiträde fått mer kvar i plånboken nu .. eftersom BRUTTOLÖNEN fortfarande är mindre än hos männen som får så mycket mer.

Och så skriver han om "skarpa verktyg för att sätta press på arbetsgivarna", "översyn av diskrimineringslagen och återförande av skarpare krav på lönekartläggningsarbete" och "handlingsplaner" ... tänk vad mycket det behövs för att ge lågavlönade kvinnor rimlig lön???

Och ungefär här i artikeln härsknar jag till.

Det är sant att de lågavlönade kvinnorna inte avlönas efter förtjänst!

Det är sant att det är kvinnorna som får bära den tyngsta bördan när kostnaderna i den Ofantliga Offentliga Sektorn blir för stora och måste skäras ner .. och det är sant att kvinnor av dessa skäl har sämre pension och sjukersättning.

Men VEM är arbetsgivare till alla dessa stackars diskriminerade kvinnor???

VEM skapar den orättvisa som de flesta lågavlönade kvinnor möter i arbetslivet????

Vad är det för utsugarföretag som låter kvinnor utföra det arbete som hela "företaget" vilar på till "orimligt låga löner"och avlönar männen i toppen och byråkraterna med fantasilöner???

För det kan väl inte vara så illa att det är just den Offentliga Sektorn som behandlar sina anställda kvinnor så skamlöst ojämlikt??

Och Clas Borgström tar munnen ganska full nu tycker jag .. med tanke på att han talar för det parti som hittills sett sig vara STATEN, som byggt upp denna Ofantliga Offentliga Koloss med högavlönade administratörer, byråkrater, pärmbärare och politiska rester som återvinns i diverse utredningar.

Hur mycket har hänt med löneskillnaderna mellan man och kvinna under alla socialdemokratiska år, när det gäller kvinnorna i vård, skola och omsorg. Hur jämställt har det varit och hur mycket bättre kommer det att bli .. vad blir det i kronor och ören, Clas Borgström???

Eller anser du precis som Mona Sahlin, att kvinnor räknar inte i kronor och ören .. utan i arbetskamrater??

Och hur många FLER lågavlönade "arbetskamrater" tänker ni i jämställdhetens namn anställa i det Offentliga Ofantliga Företaget???

... och VEM ska betala????

7 kommentarer:

 1. Claes Borgström är bara han en bra anledning till att inte rösta grönrött i höst.

  SvaraRadera
 2. .. och Thomas Bodström!! För att inte tala om Östros och Sahlin och Ylva Johansson och ... suck!!

  Vart tog Stig Malm och Kjell Olof Feldt vägen?? Mina absoluta favoritsossar!

  SvaraRadera
 3. Äh! Jag känner inte alls igen mig i den beskrivningen. Sverige är väl ett av de mest jämställda länder som finns. Frågan drivs in absurdum ibland tycker jag.

  SvaraRadera
 4. Men snälla Anneli!! Hur skulle det gå för dessa stackars lågavlönade kvinnorna om vi inte utreder jämställdheten med lönekartläggningsarbete, skarpa verktyg och med ögat på könsrelaterade diskriminerande löneskillnader och kraven på urholkande krav på .. ja, jag vet inte vad!!

  HUR skulle då Clas Borgström kunna försörja sig!!!! VEM skulle då betala den HÖGA lön han har för detta VIKTIGA arbete???????

  SvaraRadera
 5. Jisses!!...va många sånadäringa politiska inlägg du har här....*suck*....guuud vad skönt det ska bli när valet är över...så att sakers ting kan återgå till det ....ähum..."normala"?!
  ...funderade ett tag på att midsommarpynta i Choggen...men tror inte det är någon större ide just nu..får göra något kul där senare i höst ist...
  Önskar dig en riktigt go och gla midsommar!!
  *kramkram*

  =)))))))))))))))))))))

  SvaraRadera
 6. Borgström o andra munviga, högavlönade går med håven när de så "uppoffrande" står på de "svagas" sida. Det är lätt att vara moraliskt generös när man är mätt o halvfet.
  Staten verkar vara den mest förtryckande arbetsgivaren!!

  SvaraRadera
 7. Åh M .. jag längtar också efter att allt ska bli "normalt" .. men jag undrar om det någonsin går att blåsa liv i Choggen igen .. *suckar uppgivet* .. det finns ju inga roliga kvar!!! Och OM vi försöker du, jag, Granny, Lotta och Roger .. så får vi säkert som amen i kyrkan hela "ordningsmakten" på oss efter som tre av oss dristat oss att komma med kritiska inlägg o kommentarer och dessutom bloggar på ANNAN bloggportal!!!

  Man ska INTE tro att det går att bete sig HUR SOM HELST!! Hur skulle det se ut!!!! Var sak på sin plats ... ;-))))))

  ANONYM .. Visst är det märkligt att det behövs så många feta välavlönade människor för att utreda att det stora flertalet kommunalanställda kvinnorna har alldeles för dåligt betalt??? Jag undrar hur många det behövs för att se till att de får den lön de förtjänar???????

  SvaraRadera