onsdag 30 mars 2016

Goddag yxskaft!


Tillsammans med Vänsterpartiet föreslår regeringen en höjd bankskatt som ska ge skatteintäkter på 1,4 miljarder årligen, enligt Magdalena Andersson(S) och Ulla Andersson(V). De lovar att pengarna oavkortat ska gå till välfärden. Alltså det som Stefan Löfven kallar den Svenska Modellen när han inte kallar fackföreningsrörelsen eller något annat för den Svenska Modellen .. det är lite oklart ibland?

Men i det här fallet ska pengarna gå till typ sjukvården, äldrevården och förskolor .. gissar de rödröda finanspersonerna. För i första hand måste de gå till kommunerna, som kanske kommer att ha andra och mer akuta hål att plöja ner dem i?

Journalisten som intervjuar de Anderssonska finanspolitikerna ställer konstigt nog samma fråga som dyker upp hos varje tänkande människa ..  "Hur ser du på risken att det blir dyrare för bankkunderna?"

Och svaret blir naturligtvis ett unisont "goddag yxskaft" .. eller, närmare bestämt .. "Jag tror att de allra flesta tycker att det är rimligt att bankerna bidrar med mer än vad de gör i dag".

Sossarnas förre finansminister, Thomas Östros, som numera försörjer sig som vd vid  Svenska Bankföreningen har däremot ingen partipolitisk munkavle utan varnar öppet för att skatten landar på hushåll och företag.

Och naturligtvis blir det så .. en liten avgiftshöjning här och där, så får staten sina pengar och du blir av med dina, enligt den Svenska Modellen som Stefan Löfven talar så varmt om när han vill undvika att tala om flyktingar, bostäder, Miljöpartiet och andra obehagligheter.

Men å andra sidan verkar pengarna behövas nu när juristerna som specialiserat sig på välfärdskriminalitet lyckats hitta ytterligare ett hål i "kontrollsystemen"? som omger det svenska bidragssystemet .. den sk svenska modellen.

De stackars ensamkommande barnen som ingen får åldersbestämma kan, förutom alla andra förmåner, kvittera ut i runda slängar 3000 kr i månaden i efterlevandestöd, bara de på heder och samvete påstår att deras föräldrar inte längre är i livet. Det är lika integritetskränkande att ifrågasätta den uppgiften som att ifrågasätta uppgiven ålder och det är till och med fullt möjligt att få detta stöd retroaktivt upp till två år!

Vilket betyder att den som är i 20-årsåldern, men uppger sig vara 15 år, har föräldrar som inte får komma hit och saknar både heder och samvete .. lätt och elegant kan skicka hem ca 3000 kr i månaden till mamma och pappa i väntan på deras uppståndelse den dag då Sverige återinför fri anhöriginvandring igen.

Helt utan att någon ifrågasätter någonting?

Det börjar se mörkt ut för den Svenska Modellen ..


DN, DN, SvD,

6 kommentarer:

 1. Det de tror ska få in på bankskatten räcker bara till 2 veckors inflöde av ensamkommande barn. De får nog ta till ordentligt, ungefär som att beslagta allt som folk har i sparkapital på banken så räcker charaden i något år till.

  SvaraRadera
 2. Thomas Bältros, Monas bandhund, som likt den förre ministern i Swedbanks styrelse, har en stor kappa att vända efter vinden!

  SvaraRadera
 3. Thomas Östros lämnade sin anställning som VD i Bankföreningen i februari 2016 då han fick ett toppjobb av Löfven och blir en av 24 "Executive Directors" som ska arbeta under IMF-chefen Christine Lagarde på huvudkontoret i Washington. Direktörerna representerar de 188 medlemsländerna. Han får bättre betalt på det nya jobbet!
  Det går ingen nöd på TÖ!
  //Gunilla

  SvaraRadera
 4. Hej anybody! Jag hoppas att PRO och SPF reagerar! AP-fonderna har stora värden i bankaktier och de som åter får betala blir Sveriges pensionärer!

  SvaraRadera
 5. Hej.

  En tanke slår mig: börjar inte hela situationen, både i Europa och i Sverige, påminna om förrförra sekelskiftet?

  Ett FN (NF) i förfall och i händerna på de slemmaste skurkstater.
  En totalitär ideologi som med våld söker världsherravälde.
  En den gamla makt-hegemonins elit som saknar respekt för, eller kontakt med, sitt folk.
  En globaliserad ekonomi modellerad för att de största ägarna skall förhindra konkurrens eller utveckling.
  Militära allianser i konflikt med sig själva.
  Ett stort spel om diverse småstaters naturresurser.
  Romantiska utopiska ideal utan kontakt med vare sig verklighet eller vetenskap (modern identitetspolitik, genus, samt feminism).

  Förra gången klarade vi oss undan med unionsupplösning; den här gången fruktar jag att det blir fråga om nationsupplösning.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 6. Jag har tänkt exakt samma tanke men får inte riktigt till det i text. ;-)

  SvaraRadera