tisdag 1 mars 2016

"Regeringen tar strid om den svenska modellen" ...

.. står det på regeringens hemsida. Fast egentligen är det ett socialdemokratiskt budskap vilket tyder på att sossarna påverkats av miljöpartisterna och att vi nu har TVÅ oppositionspartier i samma regering? Eller vad vi nu har?

Eller är det kanske bara det gamla vanliga förhållningssättet till Sverige, svenskarna och deras tillgångar. Socialdemokraterna ÄGER regeringsmakten, större delen av lönen, så mycket som möjligt av resten, regeringens hemsida och den svenska modellen. 

Resten är eller ska förbjudas!

Men bevara den SVENSKA modellen? Bevara Sveriges Svenska modell?? BSS-m?

Är det så rätt och riktigt tänkt av Socialdemokraterna? Är nationalistiska beteckningar och uttalanden helt ok, bara de är (S)-märkta?

För bara några dagar sedan var det nödvändigt att ändra några ord i den svenska nationalsången för att ALLA skulle kunna känna sig inkluderade.

"Synen på svenskhet... man borde ändra fokuset på vad som är svenskt eller inte. Vi är alla människor som lever på samma planet. Jag tror inte folk förstår vilket statement det är för oss som känt oss utanför" .. sa Gina Dirawi som fick bearbeta sitt trauma i en mellanakt på Melodifestivalen, där det exkluderande ordet NORDEN byttes ut till det inkluderande JORDEN.

Och nu kommer Stefan Löfven dragande med den SVENSKA modellen? Jag tror inte han förstår vilket statement det kan vara för dem som känner sig utanför. 

Det är nästan så att jag känner mig kränkt .. och då är jag ändå född i Växjö.

Har karln blivit sverigedemokrat? Har inte alla rätt till samma modell .. oavsett var vi bor, var vi kommer ifrån och vart vi är på väg? Arbetar vi inte för en gemensam europeisk union med samma möjligheter för alla? Är inte alla samma folk, typ från samma planet .. eller nåt?

"Vi kräver vår rätt, men gör också vår plikt för det gemensamma. Vi arbetar och får en lön att leva på, samtidigt som vi betalar skatt med insikten om att det ligger till grund för en jämlikhet och trygghet, som gör att Sverige vågar vara framåtsträvande, expanderande och exporterande i omvärlden. Dessa verktyg har blivit kända som den svenska modellen" .. så sa Stefan Löfven på Rågsveds servicehus i går.

Det var tur att han talade till en publik som bestod av seniorpensionärer och inte stod på ett torg i Husby och talade till den stora arbetsföra grupp som bara har ca 25% chans att  få ett arbete inom överskådlig tid.


 Jag betvivlar att den SVENSKA modellen.. "Vi kräver vår rätt, men gör också vår plikt för det gemensamma. Vi arbetar och får en lön att leva på, samtidigt som vi betalar skatt .. hade varit en succé i det sammanhanget.


SvD,

7 kommentarer:

 1. Det har varit ett väldigt bråk på våra simhallar om att Somalierna inte vill ta av sig kalsongerna och tvätta skrevet. Dom drar bara på sig badbyxorna ovanpå kalsongerna sen in i bastun och sen ut i bassängen....Men varför ska vi tvinga på dom våran nakenkultur ? Om dom är vana vid att skyla sig och inte tvätta sig då blir dom ju kränkta av våra storebrorfasoner...Och varför ska dom inte få tafsa lite på tjejer som dom alltid gjort... Nej nu får regeringen
  skärpa sig.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Förkortningen av 'Bevara Den Svenska Modellen' borde väl bli 'BDSM'?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. *fnittrar okontrollerat* Nu kommer jag aldrig mer kunna höra se Stefan Löfven utan att få konstiga bilder i huvudet. :-D

   Radera
  2. Jag blir mörkrädd
   Förtvivlad etc
   Varför kom inte jag på det direkt?
   Ålderstecken?
   Fasa!
   Kul annars R !
   Är du verkligen lärare?
   Du måste vara ytterligt mobbad.
   Skiljer ut dig från den , svenska, mängden!

   Radera
 3. Låt oss kalla den för "den universella modellen". Då blir inte bara Dirawi glad, det är ju dessutom så sossarna ser på den. På köpet får den dessutom en snärtig förkortning.

  SvaraRadera
 4. Hej anybody! Tydligen har det blivit iskall relation mellan finansdepartementet och migrationsverket! Migrationsverket försöker frisera sina siffror och finansen saknar hållbara underlag. Och i Enköping ska man expropriera sommarstugor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köpa än så länge!
   Bjuder de bra säljer vi och flyttar till skärgården...

   Radera