fredag 11 mars 2016

Vad f*n har vi regering och riksdag till?


Ursäkta språket i rubriken .. men jag tror att det är det nya, politiskt korrekta tilltalssättet, när det gäller frågor som kräver "samarbete och gemensamt ansvar":

Den 4 april bjuder Borlänge,Falköping, Lindesberg och Nässjö kommuner in till "En nationell konferens – en mötesplats för alla som vill ta ett gemensamt ansvar för den interkulturella samhällsutvecklingen!"

Anledningen till denna nationella konferens är att "Sverige behöver nya lösningar och bredare samarbeten för att klara utmaningen med att bygga ett hållbart asyl- och flyktingmottagande och en interkulturell samhällsutveckling värt namnet".

För att uppnå detta "måste alla samarbeta och ta gemensamt ansvar" och de som i första hand behöver hjälp med ansvarstagandet och samarbetet verkar vara ..

Ylva Johansson(S), arbetsmarknads- och icke-integrationsminister,

Ardalan Shekarabi(S), Sveriges civilminister och statsråd med ansvar för kommuner och landsting,

Mona Sahlin(S), Nationell samordnare för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism,

Lena Micko(S), ordförande för Sveriges kommuner och landsting,

Erik Nilsson(S), statssekreterare vid Arbetsmarknadsdepartementet och ansvarig för etableringsfrågor ..

"Vem f-n tar ansvar?"" .. är namnet på konferensen och det är en intressant rubrik eftersom de som frågar .. och/eller ska stå till svars? .. samtliga är tillsatta och avlönade för att klara av och ta ansvar för de utmaningar som landet kan ställas inför .. när det gäller ekonomi, välfärd, samhällsutveckling OCH asyl- och flyktingmottagande?

De som kan vara tänkta att ge "inspiration, insikter och nya kontakter" är förmodligen ..

Anders Lago(S), förbundsordförande för HSB och fd svensk kommunpolitiker i Södertälje,

Johanna Jönsson(C), riksdagsledamot och Centerpartiets talesperson för integrations- och migrationsfrågor,

Erik Ullenhag(L), tidigare integrationsminister i Sverige och partisekreterare för Liberalerna, numer riksdagsledamot och ekonomisk-politisk talesperson för partiet,

Billy McCormac, VD för Fastighetsägarna Stockholm och en spjutspets i den bostadspolitiska debatten.

Men vad är en konferens utan underhållning .. och sprit?

Platt intet .. som Hippokrates sa redan 460 f.Kr. (Framför allt behöfvas naturliga anlag, ty har man naturen emot sig, tjenar allt annat till platt intet)

Den innehållsrika(?) dagen avslutas alltså med .. tada!!! ..

.. Özz Nûjen som .. "är stand up-branschens ledstjärna och med en utstrålning som försätter berg och en vilja att förändra världen bjuder han på en specialversion av den bejublade föreställning ”Sveriges historia – den nakna sanningen”. En föreställning som roar, oroar och ger publiken flera aha-upplevelser.

Föreställningen är en timme och efter det är det mingel i baren för den som väljer att stanna kvar".

Hela upplevelsen erbjuds till det facila priset "2.495 kr ex. moms, inklusive fika, lunch och mingeltallrik". Det vill säga .. 3.119 kr för den som betalar biljetten med egna pengar, något som knappast är aktuellt för någon, eftersom inbjudan i första hand verkar vända sig till Sveriges kommuner som naturligtvis betalar med kommuninvånarnas pengar.

Vad är då meningen med det hela?

Förmodligen handlar det om att alla som bär ansvaret för att "klara utmaningen med att bygga ett hållbart asyl- och flyktingmottagande och en interkulturell samhällsutveckling värt namnet" behöver någon slags dokumentation som bevisar att de verkligen ansträngt sig och sökt samarbete, gemensamt ansvar, inspiration, insikter och nya kontakter. Något som historiskt har kallats för både avlatsbrev och brasklappar.

Här levereras allt i ett och med vidhängande komiker och mingel i baren för bara 2.495 kr exklusive moms.

Mer kan väl ingen begära av dem som INNAN valet lovade en handlingskraftig, ansvarstagande regering eller en lika handlingskraftig, ansvarstagande opposition?Avlatsbrev  (indulgensbrev) .. ,dokument som innehåller en försäkran om avlat. I de medeltida avlatsbreven meddelas på vissa villkor eftergift av syndastraffen i detta livet och i skärselden åt den som har ångrat och biktat sina synder samt pålagts bot därför.


Brasklapp ..  är ett förbehåll avgivet som försiktighetsåtgärd. I uttryckets ursprungliga bemärkelse är förbehållet hemligt, men det används även om öppna reservationer som syftar till att rentvå en beslutsfattare i känsliga beslut.


16 kommentarer:

 1. Utlandssvensk11/3/16 11:45

  "Mer kan väl ingen begära av dem som INNAN valet lovade en handlingskraftig, ansvarstagande regering eller en lika handlingskraftig, ansvarstagande opposition?"

  Inget parti i sjuklövern lovade något sådant inför valet 2014. Tvärtom, de gick alla högljutt till val på en militant och direkt apokalyptisk invandrings- och asylpolitik.

  De 87% som röstade på dem har NOLL anledning att vara besvikna, möjligen med undantag av den senaste tidens försiktiga skärpningar i migrationspolitiken. Det är ett extremt fräckt svek, i relation till vad de gick till val på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu ska vi inte bortse från att Stefan Löfven faktiskt LOVADE en "handlingskraftig regering" om han blev vald till statsminister. Vid ett flertal tillfällen gav han detta löfte .. men vad det innebar vägrade han att redovisa före valet.

   Så JA, de som röstade rött fick vad de röstade på .. Klyschor, floskler och luft. ;-)

   Radera
  2. utlandssvensk11/3/16 12:19

   "Så JA, de som röstade rött fick vad de röstade på"

   Att folk röstade rött istället för blått har nog gett landet något eller några års längre livslängd. Hade Reinfeldt suttit kvar är det närmast helt säkert att det inte hade skett några skärpningar av migrationspolitiken. Den mannen var, och är fortfarande, en renodlad immigrationsfanatiker.

   Radera
 2. Hej.

  Snart blir det dags för förebyggande förbön också, vilket skall förstås som "Förlåt mig, o obefläckade mångkultur, o öppna hjärtan, o ljuva drömmar, för de gärningar jag skall begå i den heliga värdegrundens namn. Värdegrunden är störst. Värdegrunden är en."

  Religiös psykos är den närmaste förklaringen jag kan tänka på, även om det känns fel att använda ett psykiskt plågsamt tillstånd som en retorisk finess. Men som ett exempel på sig självt duger det i alla fall.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag saknade faktiskt Antje Jackelen i gruppen som undrade vem f-n det är som ansvarar för det som ingen verkar vilja vara ansvarig för? Ingen kan väl stå närmre den högste ansvarige än hon?

   Radera
  2. Fel, Jackelen tar order från helvetet,kan inte skilja på fredsfursten och stråtrövaren,allas lika värde.

   Radera
 3. Politiskt svineri som vanligt m a o

  SvaraRadera
 4. Är inte Özz i Kurdistan och slåss för sitt folk? Nej, just det, det är mammorna och systrarna som står för den insatsen.

  SvaraRadera
 5. "F-n, nån annan får ta ansvar" borde tramset heta!

  SvaraRadera
 6. Jag blir så förbannat trött. Är du säker på att det var handlingskraftig han Steffe sa - var det inte handlingsförlamad han sa?

  SvaraRadera
 7. Hej anybody! SD är den enda oppositionen i landet idag. Man är motståndare till storregionen, med helt olika förutsättningar för de län som ska samverka, ett förslag som alla andra partier gör gemensam sak av under mellanvalsperiod. Politiken har blivit så tam!

  SvaraRadera
 8. Varför behövs det en inbjuden komiker när alla deltagare är clowner och hela tillställningen påminner om en cirkus. //tompas11

  SvaraRadera
 9. Saknas det inte det inte en kategori i listan? Förutom Özz är det vita godhetsapostlar som är inbjudna. Borde inte rättviseförmedlingen protestera?

  SvaraRadera
 10. Saknas det inte det inte en kategori i listan? Förutom Özz är det vita godhetsapostlar som är inbjudna. Borde inte rättviseförmedlingen protestera?

  SvaraRadera
 11. Hej anybody! Och nu har Göran P blandat in sig i den nuvarande politiken! Och visst förespråkar han samma politik som SD? Det var bättre förr och Göran P var ingen medial lydhund!

  SvaraRadera
 12. Men hur kan det vara så dyrt? Alla politiker deltar väl i tjänsten. Lunch och fika borde kunna klaras för under 300 kr/pers. Mingeltallrik, lokal, pennor och block ska förstås betalas men kan ju knappast gå på flera tusen. Så då återstår bara nöjesdetaljen. Är det han som drar upp priset så enormt så borde man stryka den programpunkten. Hoppas verkligen att ingen från min fattiga kommun tänker åka.

  SvaraRadera