måndag 22 augusti 2016

Dan Eliassons "leder" en organisation i fritt fall ..


.. så skriver den senaste polisen som lämnar polisyrket.

H*n skriver ett öppet brev till rikspolischefen Dan Eliasson, som du kan läsa i sin helhet HÄR,  och förklarar bland annat ..


samt tillägger ..Jag måste erkänna att jag känner både oro och rädsla när jag ser hur polismyndigheten förvandlas till ett sönderadministrerat helvete utan att ansvariga politiker ens låtsas om att det sker.

Jag blir rädd för min personliga del, för händer det något då vet jag att vi står ensamma. Det räcker inte om vi ringer .. det finns ändå ingen här. I varje fall inte medan brottet pågår. Alternativet att skjuta först och fråga sedan .. blir plötsligt något att ta ställning till och något är i grunden fel när en människa som jag börjar tänka så.

Den datoriserade polismyndigheten som tar emot anmälningar för arkivering och stöd för försäkringskrav verkar inte särskilt långt borta och brottsoffer har ju ändå redan blivit utsatta för brott och det kan ju ändå inte göras ogjort så då räcker det kanske med ett medkännande brev från polisledningen, som kan läsas upp av behandlande läkare, sjuksköterska eller en medkännande polisaspirant eller praktikant?

Eller av prästen på begravningen?

Jag försöker så gott det går, att undvika att tänka på det kaos som kommer att uppstå om Sverige blir föremål för en terrorattack av samma typ som i Frankrike och Belgien och inte blir jag lugnare av att oppositionen förordar att de få poliserna som fortfarande inte fått ett eget skrivbord och en egen utredning, ska få till uppgift att rehabilitera unga kriminella genom att ha dem som praktikanter/trainees under pågående polisarbete.

Anders Ygerman var stolt över sitt val när han tillsatte Dan Eliasson som Rikspolischef. I dag borde han åtminstone och rimligtvis känna tvivel.

Men nu tror jag inte att det räcker med befria rikspolischefen från hans uppdrag. Hela ja-sägargänget som tillbringar en behaglig tid tillsammans med chefen bakom stängda dörrar, djupt försjunkna i utredningar, detaljplaner och idéfabrikation, måste lämna polismyndigheten tillsammans med honom.


Vi behöver en POLIS som rikspolischef .. en riktig ledare som vet vad som krävs .. och vi behöver den personen NU!


7 kommentarer:

 1. Hej.

  Ett bättre alternativ än den politiska polisen är att beväpna sig, och starta ett samarbete med sina grannar, om dessa är pålitliga och välbekanta.

  Spaning, kommunikation, avhysning och avskräckning samt aggressivt försvar är inte svårare än att pensionerade poliser och militärer i grannskapet kan bistå med hur det skall organiseras.

  Oavsett vad lagen säger, ha envar rätten och plikten gentemot sig själv och nästan att vara vaksam, väpnad och villiga att värna om sig och de sina.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 2. Förra året kom det mer 100 000 män i vapenför ålder till Sverige. Män med oklar identitet och bakgrund. Vad gör de här?

  SvaraRadera
 3. räcker inte med att eliasson avgår, Sverige är i det skicket att det internationella samfundet under kanske ett FN mandat måste ta över Sveriges styre , alternativt att sveige ansöker om att bli USA,s 51:a delstat.

  Det här går inte längre när potentiella ledare som Lööf kommer med sådana här helt vansinninga ideer , och ingen olitiker opponerar sig !

  SvaraRadera
 4. Äsch då, blir det en terrorattack tar politikerna bara in Securitas eller något annat vaktbolag som får göra det som Polisen skulle ha gjort från början: skydda medborgarna. Detta kommer kosta enormt mycket pengar och sen kommer samma politiker att skylla på detta för att "rationalisera och effektivisera" (läs försämra) Polisen ännu mer. Det värsta är att dessa vaktbolag antagligen skulle göra ett mycket bättre jobb än Polisen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ironiskt att något grundlääggande som ett tryggt rättssamhälle privatiseras medan barnuppfostran socialiseras.
   Det första beslut regeringen tog nu i höst var att ge en miljard till daghemmen. Polisen har inte fårtt något resurstillskott.

   Radera
 5. Polis-myndigheten byter snart namn till Kondoleans-myndigheten

  SvaraRadera
 6. Hej anybody! Den nuvarande regeringen arbetar för att pytsa ut kostnader för trygghet till enskilda och kommunerna, så man får mer pengar att bidra med till olika internationella samarbeten, som EU och FN. Kanske blir man lovad någon högre position i internationella organisationer själv?

  SvaraRadera