torsdag 18 augusti 2016

Ledarskapsproffsen Dan Eliasson och Lena Rådström Baastad .. ett framgångskoncept för Socialdemokraterna?


Det verkar vara lättare för en kamel att komma igenom ett nålsöga än det är för en människa med kompetens, kunnande och arbetslivserfarenhet att göra karriär inom socialdemokratin.

Regeringen består, för närvarande, av 23 ministrar, varav sex är miljöpartister. 

Resterande 17 är alltså socialdemokrater, varav 13 började sin politiska karriär i SSU .. med sikte på riksdagen och framtida ministerposter.

En har ramlat in från  Vänsterpartiet Kommunisternas ungdomsförbund och en riksdagsplats i samma parti.

Tre sosseministrar verkar ha missat SSU .. i varje fall kan jag inte hitta något som tyder på tidigt engagemang? .. men det verkar kompenseras av en tidig karriär som departementstjänsteman, fackligt arbete eller en god position inom landstinget.

Carin Jämtin tillhör också dem som åkt snabbspåret via SSU och nu ersätts hon av en annan kvinna som .. tada!! .. också lärt sig det politiska arbetet tillsammans med vännerna i SSU!!

"Jag är van att vinna val och det planerar jag att fortsätta göra i den här rollen" .. säger Lena Rådström Baastad,  som blev känd när hon samarbetade med Mona Sahlin för att kunna vinna val med hjälp av"röstskola" och "rösthjälp" för invandrare.

"Förutom att jag kommer att vinna val så kommer jag även att syna Moderaternas politik, vilket i och för sig kommer att gå ganska fort" .. tillägger hon, så att vi ska vara riktigt säkra på att Socialdemokraternas politik även i fortsättningen kommer att bygga på att "Något kommer att gå sönder i Sverige" om vi har det dåliga omdömet att välja något annat alternativ än det nuvarande.

Och det gick ju bra 2014, när 35 % var ett absolut lägsta mål, enligt Carin Jämtin och "vanns" med hela 31,01 %?

Lena Rådström Baastad vet hur man utvecklar koalitioner och hur man vinner val, säger Stefan Löfven som inte verkar tycka att det är en nackdel att hon, till skillnad från de senaste partisekreterarna, inte har någon tidigare erfarenhet av arbete inom riksdag eller regering.

Expressens politiska reporter Niklas Svensson tror att .. Stefan Löfven ser det som en fördel att Lena Rådström Baastad inte kommer direkt från lokalpolitiken. Han har alltid förespråkat ett bra samarbete med näringslivet så han ser nog hennes erfarenhet som uteslutande positivt.

Aha .. den nya partisekreteraren har erfarenheter från näringslivet!!  Men DET låter ju intressant.

Men kan man verkligen kalla drygt 8 månaders arbete som "new age-coach" hos Gaia Leaderships "chefsutbildningar för ”Livskraft, Offensivitet, Samspel mellan del och helhet och Värde” som "erfarenheter från näringslivet"?

Partikamraten Daniel Suhonen och SvD ledarskribent Per Gudmundson verkar ha sina tvivel.


Lena Rådström Baastad verkar ha samma förhållande till "Gaia Profilen" och "Relational Mangement" som vår framgångsrike rikspolischef Dan Eliasson har till det japanska management-konceptet LEAN från bilindustrin .. även kallat management by stress eller fiskmåsmanagement (Flyg in, för en massa oväsen, skit ner stället och flyg ut igen).
 

Vad kan gå fel nu .. när Stefan Löfven, vår store ledare, återigen har visat prov på sin förmåga att välja rätt medarbetare till rätt post? Nu  leder vägen förmodligen spikrakt mot en valseger 2018.


3 kommentarer:

 1. Ja nu blir hela vägen fram till valet en dans på rosor för S... //tompas11

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Någonstans i mitt skruvade sinne hoppas jag att detta fortsätter så split och tvedräkt i socialdemokraterna.

  En korrupt elit, tillika inkompetent och feg, utan idéer, utan mål och utan ledning eller metod, som balanserar på spetsen av ett stående Damokles-svärd - i den ena vågskålen de ideologiskt förblindade utopisterna och i den andra de marginaliserade genomsnittliga svenskarna. Oförmögna att välja har partiet till synes inget val än att låta svärdet gå genom kroppen, och politruker, partigängare och arvsfrälse klättrar på varandra för att lyckas förtjäna innan det är slut.

  Det borde vara öppet mål för oppositionen, men då den gjort om sig själv till identitetsliberaler och socialmoderater erbjuder inget annat än samma sak som huvudsvulsten socialdemokraterna. Varför rösta på rörelsens metastaser?

  Vilket Frankensteins monster av hopsydda partidelar kommer att regera efter 2018?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 3. Ska man gissa på en kommande "rungande" (s)-triumf med ca 16-18% gediget röststöd hösten 2018? Man har ju åstadkommit så mycket konkret..?

  SvaraRadera