onsdag 3 augusti 2016

En del vinner, en del förlorar ..


Vårdteamen på våra sjukhus måste sortera patienterna nu i semestertider och Solbritt Björkstrand,72, blev utsorterad och hemskickad för att dö.

Det kunde hända förr, men är vanligare nu och om inte hennes dotter hade sänt ut ett nödrop på facebook så hade Solbritt fått samma "hjälp" som Granntantens Kalle som nyligen befriade landet från en onödig kostnad genom att dö bara några veckor efter hemkomsten.
Men tack vara de arga och upprörda reaktionerna på dotterns berättelse hamnade hela historien på tidningarnas förstasidor .. och Solbritt har nu fått en ny operationstid i nästa vecka.

Eftersom jag bor på en liten ort i närheten av en liten stad, där väldigt många känner väldigt många och berättar om ännu fler, så vet jag att den här situationen inte hör till ovänligheten bland patienter som hamnat på fel sida om 70-strecket. En yngre människa i arbetsför ålder har av ekonomiska skäl ett högre värde än den som avslutat sitt yrkesverksamma liv för att leva på intjänad pension, eftersom det mest lönsamma för staten är att de som inte följer ex-minister Reinfeldts råd att arbeta intill sista andetaget, dör så nära 70-års dagen som möjligt.

Så jag kan inte låta bli att undra .. vem sorterades ut för att dö i stället för Solbritt Björkstrand?


6 kommentarer:

 1. Vi får göra som förr. Skaffa många barn så att någon tar hand om oss på ålderns höst.

  SvaraRadera
 2. Hej anybody! När man blir lurad till livräddande behandling, som sen ställs in, undrar jag hur länge skattebetalningsviljan hos vanliga medborgare ska finnas? Vilka patienter prioriteras månne? Går man efter uppgiven ålder eller...

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Sök asyl som som papperslös och insistera på vård som ej kan anstå - papperslösas identitet får ej efterforskas, så vitt jag vet.

  Ta med anhörig eller annan tredje person som dokumenterar det hela, och publicera via Youtube (t ex).

  Vid eventuell media/politikerkontakt - fråga varför svenskar som arbetat fram vår välfärd på grunden av föregående generationers slit och släpande nu skall stängas ute till förmån för lycksökare som aldrig någonsin bidragit, och aldrig blir annat än en kostnad.

  Ett förtryckt folk har bara sina bojor att förlora, sägs det.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 4. Med världens högsta skatter borde vi ha en fungerande sjukvård,ett fungerande rättsväsende, ett försvar som klarar mer än att skydda regeringen när de flyr via Arlanda , politiserade myndigheter, etc,etc.det vi har nu är motsatsen till det vi betalat ohemula skatter, avgifter för.

  SvaraRadera
 5. Min första tanke var precis densamma som du ställer - vem får åka hem istället?
  Våra värdelösa s.k. journalister har uppenbarligen inte hjärna nog att ställa den uppenbara frågan...

  SvaraRadera
 6. Jag har inte hört kommentarer från regeringen om att i Sverige så finns god vård för alla, det är väl politiskt sommarlov, men när väl hösten kommer, ja då lär det väl läsas upp högtidstal med det innehållet? Kanske tillägger man också, i högtidstalet, att massinvandring inte alls orsakar minsta lilla konkurrens om vårdplatser heller, utan att det i själva verket är precis tvärtom? Skulle inte förvåna mig om högtidstalen kommer låta så..

  SvaraRadera