söndag 14 augusti 2016

Socialistisk eller borgerlig framtid efter 2018?


Det är 756 dagar kvar till nästa val och jag vet hur det kommer att låta under valrörelsen ...

Vi ska ge er flera tusen mer poliser, lärare, vårdplatser, sjuksköterskor, läkare, äldreboenden och tiotusentals fler bostäder! Trygghet, trygghet, Sverige, Sverige!!!

Och VI kan få fram ÄNNU FLER tusen poliser, lärare, vårdplatser, sjuksköterskor, läkare, äldreboenden och HUNDRATUSENTALS fler bostäder!! Ännu mer trygghet, trygghet och Sverige och svenska värderingar!!!

Ha! Det borde ni ha gjort när NI hade makten. Vad och vilka värderingar hindrade er då? Vi ÄR Sverige och svenska normer OCH svenska värderingar!!

Därför att NI inte gjorde det när NI hade makten .. som ni har haft i fyra år nu utan att göra något alls!!

Men NI sänkte ju skatterna .. OCH skapade VINSTER I VÄLFÄRDEN!!!

Varför höjde ni inte våra sänkta skatter när ni ändå regerade på vår budget i ett och ett halvt år?

Det var ni som kom överens med Miljöpartiet om öppna dörrar och all inclusive till alla som ville komma till Sverige vilket gjorde att VI fick ta ansvaret för alla som faktiskt kom. Ni gjorde det för att döda Sverigedemokraterna och de fick i alla fall 13%!!! Det är erat fel!!

Det var NI som gav dem de första 4 procenten och så övertog ni ju både Miljöpartiet, överenskommelsen och rullade ut den röda mattan trots att ALLA såg att det inte skulle fungera .. och nu verkar det inte omöjligt att SD får 20% .. eller MER!!!!

Men det var erat fel från början eftersom ni tömde ladorna med era skattesänkningar.

Men det är NI som stoppar hjulen för företagandet genom era höjda skatter, höjda arbetsgivaravgifter och FÖRLUSTERNA i både välfärden och företagandet!!!

Något höll på att gå sönder i Sverige!

Det blev inte direkt helare när ni raserade allt VI byggt upp.

Men VI ska hosta fram miljoners miljarder till tusentals nya poliser, lärare, vårdplatser, sjuksköterskor, läkare, äldreboenden och hundratusentals fler bostäder!!

Och hur ska ni göra det .. ska ni LÅNA ännu mer?

Genom att höja skatterna, skapa fler skattefinansierade jobb och beskatta sex, brott och välfärd!!

Vi tänker sänka skatterna så att folk får råd att konsumera mer och sedan höja skatterna på konsumtion så vi kan finansiera tusentals nya poliser, lärare, vårdplatser, sjuksköterskor, läkare, äldreboenden och hundratusentals fler bostäder!!

Vi LOVAR att avskaffa arbetslösheten statistiskt!

Vi kan också se till att statistiken över arbetslösheten ser bättre ut år 2020, och det på ett trovärdigare sätt än ert!

Det kan ni inte, vi är bäst på tillrättalagd statistik!

Det kan vi visst det, vi gör det bättre med första jobbet på jobbet om det finns ett jobb att göra första jobbet på!!

.. osvosvosvosv

Men innan vi får ta del av politikernas visdomsord i en valrörelse som kan sluta med ca 20% för landets tre största partier, två partier som får lämna riksdagen och tre som får kämpa vidare med 5-8%, så har vi höstbudgeten att se fram emot och jag lovar att om den godkänns i sin helhet enligt den decemberöverenskommelse som inte finns .. då MÅSTE jag göra något aktivt för att kunna stå ut med mig själv under de kommande två åren.

Om det var möjligt att nöta ut en webbsida så har jag nog avsatt synliga spår på Borgerlig Framtids hemsida så ofta som jag läst igenom det som finns där. För hur jag än söker så finns det inte så mycket annat att hoppas på.

Eftersom jag också läst alla andra partiers vackra ord så vet jag att det egentligen inte är mycket värt det som står där, så jag har roat mig med att googla på de mest framstående i varje partis ledning för att bedöma dem efter kompetens och försörjningsmöjlighet utanför politiken.

Så .. om ingen av alla mina intelligenta läsare kan peka ut några dolda fallgropar eller rena felaktigheter i Borgerlig Framtids politik som jag har missat, så lovar jag härmed att engagera mig aktivt som betalande medlem i Borgerlig Framtid, om eller när den socialistiska höstbudgeten godkänns enligt en överenskommelse som alla är överens om att den upphört att gälla.

22 kommentarer:

 1. Bra sammanfattning av hur nästa valrörelse kommer att låta, kan inte säga att jag kommer att uppskatta den. Snarare kommer jag att sluta lyssna. De partier som finns idag kommer i alla fall inte jag kunna rösta på med gott samvete så det får bli BF som förhoppningsvis kan erbjuda något annat än än tomma floskler.

  SvaraRadera
 2. Hej anybody! För mig är SD den enda, trovärdiga oppositionen! De är mest positiva till direktdemokrati i form av folkomröstningar, senast avseende storregioner, där makt förskjuts till tjänstemän, inte valda av medborgarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som det ser ut nu är väl SD riksdagens enda oppositionsparti. Men det räcker inte. Jimmy Åkesson må vara en av Sveriges skickligaste politiker .. men om vi leker med tanken och säger att SD får över 50% och makten att regera, vad har han då att erbjuda?

   SD saknar bredd och kompetens för den uppgiften, så ser jag det.

   Radera
 3. du behöver inte vänta, engagera dig redan nu.
  fru batra och hennes gäng i f d (fp),centern och kd kommer rösta enligt decemberövk,. ingen ska inbilla sig något annat. alla partier i Sverige är socialistiska, klåfingriga nog att lägga sig i folks sexliv, i synnerhet sossarna och Björklunds parti.
  svenska folket har försökt sedan 1976 rösta bort vänsterpartierna utan att alternativen , Fälldin, bildt ,Reinfeldt levererat. sossestaten är fastcementerad och den kommer bara försvinna via en kollaps med eller utan våld.

  SvaraRadera
 4. Gick med i BF för ca 2 år sedan då jag inte såg att något annat parti hade trovärdighet (så länge Ekeroth är kvar kan jag inte tänk mig att rösta på dem). Ville stötta de som vågar öppnat truten och peka på problemen och också komma med förslag på lösningar utan att fastna i känslosåsen.
  Kort tid efter inträdet ringde Kingston upp mig och ville höra med om varför jag gick med, vilka frågor engagerade mig och om jag ville bli mer aktiv i partiet. Väldigt trevligt samtal med en rak, ärlig och sympatisk människa. Det stärkte min övertygelse att de är trovärdiga.
  Förhoppningsvis kan man engagera sig mer framöver, just nu är familjen viktigast.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte Kingston, Königsson ska det vara.
   Jäkla rättstavning!

   Radera
 5. Hej anybody! BF och SPF är inga alternativ till dagens regering! Man vill bara splittra oppositionens röster på partier utan möjlighet att påverka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Medelklassen och landets pensionärer börjar känna oro när samhällsfunktioner de förlitat sig till slutar att fungera.

   De etablerade partierna har inga svar och när deras kärnväljare börjar söka alternativ kan det bli en plötslig och stor rörelse bland väljarna.

   Stor förändringar kan ske snabbt, det behövs bara en serie missbedömningar hos broileruppfödda politiker. Se bara vad som hänt under det senaste året.

   Radera
 6. Äntligen förstod jag vad som ligger bakom nuvarande regerings maniska sätt att skapa utredningar man gör det för att finna nya vägar för att kunna skapa nya skatteuttag från svenska folket. Hälsominister Gabriel är säkert ute efter det med sin föreslagna granskning av folkets sexvanor.Som nybliven änka får jag väl bli nolltaxerare inom det omrdet - eller kommer jag att eftertaxeras?

  SvaraRadera
 7. Hej "Anybody",

  Först vill jag tacka för att du styrt en hel del trafik till min blogg. Det är alltid välkommet, men det är framförallt kul att se engagemang och uppskattning för andras engagemang.

  Sen vill jag passa på och välkomna dig till vårt politiska samfund. Givetvis finns det mycket att stå i, vi är i såväl uppstarts- som expansionsfas och behöver därför fler händer som avlastar och hjälper oss med bördan.

  När det kommer till vårt politiska program finns det fortfarande fruktansvärt mycket att göra. Det förevarande programmet är nog mer att betrakta som en grundläggande alster, från vilket vi sedan skapar realpolitiska reformpaket.

  Personligen är jag mer av en problemlösare än en idealist. Idealister är förespråkar ofta strömlinjeformade lösningar, medan jag anser att en fungerande politik måste få vara realpolitiskt flexibel och anpassningsbar.

  Det är därför inte alls konstigt att Borgerlig Framtid blev mitt forum. Som ett liberalkonservativt parti tror vi inte på utopier eller ideal. Istället lägger vi vikt vid konsekvenspolitik och reformer som skapar önskade effekter, snarare än som har önskvärda utgångspunkter.

  Jag är personligen alltid öppen för ideologiska och realpolitiska diskussioner. Du är därför varmt välkommen att kontakta mig via i min blogg angivna kontaktvägar.

  Var hälsad!


  Vänligen,
  Tom Rudeke (BF)

  SvaraRadera
 8. Hej.

  Ordet som kommer för mig när jag läser din beskrivning (eller snarare profetia) om den valrörelse som när som helst startar så smått, är:
  Kattrakande.

  Vad kan jag rösta på som vill förändra det korrupta system landets administration och statsskick gjorts om till, av S/M-koalitionen?

  Vad är det för skillnad på S,V,Mp,L,C,Kd,Fi,m? De vill ju i stort sett genomföra samma politik.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 9. Hej,

  inte för att jag tror jag läst allt som skrivits i BFs namn, men hittills har jag endast sett godartade ting. Helt vanligt sunt förnuft, även i svåra frågor. Det är alltid befriande att läsa artiklar som saknar floskler, utan innehåller problembeskrivning och lösningsförslag som faktiskt med stor sannolikhet skulle fungera. Får de några opinionssiffror att tala om så kommer nog "populist", "bruna vatten" och "enkla lösningar" etc. att börja höras från de mångordiga och resultatlösas "mycket snack och lite verkstads"-folket. De som absolut måste komplicera allt till en fruktansvärd gröt som ingen tar ansvar för.

  Genom åren har jag läst många bloggare/twittrare och de jag ansett vara vettiga har jag haft länge. BF må inte göra något intryck i opinionsundersökningarna (än), men det är helt klart oproportionerligt många av 'mina' bloggare/twittrare (7%) som idag öppet bekänner sig till just BF och till och minst hälften har någon titulering inom partiet idag :)

  /Majsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Politiken har utvecklats mycket de senaste åren så numera heter det: Mycket snack och ingen verkstad.

   Radera
 10. Ingen verkstad ... jo, jag måste tyvärr hålla med. Att i panik ta några steg åt rätt håll kan inte räknas. Slås fullständigt ut av alla nu planerade steg för att uppbringa varje tillgänglig skattekrona i landet.

  /Majsan

  SvaraRadera
 11. Att lägga sin röst på BF i valet 2018 är att kasta bort sin röst. Om 10 år så är det kanske meningsfullt att lägga sin röst på BF, för så lång tid tar det för ett nytt parti att bli etablerat och då få göra sin röst hörd i riksdagen. Tills dess så får vi hålla till godo med SD. //tompas11

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror du har fel .. med betoning på TROR. Det finns en avgrund mellan politiker och väljare som inte fanns bara för några år sedan .. och den växer. Sossarnas kärnväljare är pensionerade sedan flera år och de känner sig svikna och lurade, medelklassen börjar känna oro och rädsla när rättssamhället inte lever upp till förväntningarna och de som vinner de här två grupperna är valvinnare.

   Dessutom så går Borgerlig Framtid till val på att de kommer att samarbeta med ALLA partier i riksdagen i de frågor de har en samsyn.

   Bara det, som omväxling, är befriande, eller hur? De tidigare generationerna har inte mycket till övers för hat, mobbning och utfrysning.

   Men om två år så får vi se vem som har rätt .. ;-)

   Radera
  2. Jag tror att ordet "Borgelig" är ett rött skynke för vissa, på samma sätt som t.ex. jag om ordet "social"

   Radera
  3. Jag reagerade som du från början, men det är ju en rak och tydlig innehållsförteckning och jag tror att den som reagerar positivt på ordet "social" aldrig i livet skulle lämna värmen och godheten på vänsterkanten. ;-)

   Radera
  4. Hej alla, vi är väl medvetna om detta. Men det bygger faktiskt på en falsk bild som systematiskt projicerats ut från vänsterns sida.

   Borgerlig handlar inte om rika eller fattiga. Det handlar heller inte om klass, storstäder eller mindre samhällen.

   Det handlar om att idéverksamheten utgår från medborgarna, vilket också är ett ord som kom från att vara en del av det borgerliga samfundet - förr, de som bodde innanför stadens murar.

   Nu finns inte dessa murar kvar, utan istället är alla i vårt land medborgare. Således handlar borgerlig politik i huvudsak om att utgå från medborgarnas behov.

   Detta är något vi tampas med såväl inom partiet som utåt i kommunikation. Den vanliga svensken har osökt problem med ordet eftersom man matats med propagandalik desinformation i åratal; för vissa från födsel.

   För mig handlar borgerlig politik om konsekvenser av realpolitik, snarare än om intentioner som kommunistisk, socialistisk eller nyliberalistisk politik handlar om.

   Som ni vet är inte alltid avsikten synonymt med effekten. Det är här vi skiljer oss. Vi moraliserar inte över utgångspunkt, vi är ensidigt intresserade av vilka effekter politiken har på medborgare, deras/våra behov, och i förlängningen även deras/våra liv.

   Sen lyfter ni något verkligt intressant: gapet mellan politiker/eliten och den "vanliga" medborgaren. Detta är något vi är unika med. Förvisso driver SD linjen om återinförandet av tjänstemannaansvaret - vilket är positivt - men det räcker inte med det.

   Här är en lista på motioner under konstruktion med syfte att förstärka det politiska ansvaret, och i förlängningen även med avsikt att förstärka medborgarskyddet mot vanskligt politiskt beteende:

   - Återinförandet av ämbetsmannaansvaret.

   - Skapandet av ett myndighetsansvar; där myndigheter i sin helhet skall kunna hållas ansvariga för synnerligen vanskligt beteende.

   - Skrota Konstitutionsutskottet; då detta ensidigt är en ökad finansiell kostnad utan reell effekt på politikers förfarande.

   - Införa en Författningsdomstol

   - Förstärka den offentliga bokföringstransparensen; statens, kommuners, och offentliga organs bokföring skall offentliggöras så att varje enskild medborgare skall kunna se den finansiella strukturen i varje enskild offentlig organisation.

   - En reformerad revision; kommunalråd och individer med politiskt kapital skall inte få lov att tillsättas i granskande institut. Detta bäddar ensidigt för jävsituationer, samt bristande objektivitet och saklighet.

   Mvh
   Tom Rudeke (BF)

   Radera
  5. Borgerlig Framtid är Medborgerlig Framtid? ;-)

   Radera
 12. Vi närmare eftertanke så tror jag tyvärr att det är kört för Sverige och detta oavsett vilket politiskt parti som "styr" landet. Det har gått för långt redan och slutet kan bara bli en total katastrof för landet och dess befolkning. //tompas11

  SvaraRadera
 13. Jag ser inte heller någon ljusning vid horisonten, men jag tänker åtminstone se till att mitt missnöje märks. Det är väl den enda makt vi "vanliga" har?

  SvaraRadera