tisdag 28 augusti 2018

Lysande, Stefan! Lysande …


Socialdemokraternas valvinnande ”Game changer” visade sig var fem extra lediga dagar per år, avsedda för lov och studiedagar, för familjer med barn mellan 4-16 år!

Ersättningen ska bara medföra en pyttepytteliten löneminskning eftersom den tydligen hamnar på samma nivå som föräldraförsäkringen?

Jag ser att det finns familjer som jublar och undrar om de jublar lika mycket om de själva eller barnen, mellan 4-16 år, insjuknar under påsklovet och det visar sig att även föräldrarna i vården har passat på att utnyttja den fantastiska nya ledigheten?

Eller om glädjen står lika högt i tak om den egna operationen ställs in eftersom det saknas narkospersonal och/eller sjuksköterskor eftersom skolorna har studiedag den dagen?

Det finns tusentals offentliganställda människor inom polis, vård och omsorg. Under semestertider är det numera rent livsfarligt att råka ut för olyckshändelser eller sjukdom, eftersom så gott som alla sjukhus är underbemannade och tillgången på vikarier är nästan obefintlig.

Hemtjänsten till exempel, där är det redan nu ett evigt pusslande med scheman för att få personalen att räcka till. Nu kommer ytterligare lediga dagar att ta hänsyn till trots att svårigheterna att få kompetent personal är densamma.

En studiedag och 3-4 föräldrar som tar ledigt samma dag, kan rubba hela schemaläggningen och göra att åldrande hjälpbehövande lämnas i händerna på någon okunnig som för tillfället finns tillgänglig .. eller ingen alls?

Jag unnar verkligen den offentliganställda personalen all ledighet de kan få, men har verkligen Socialdemokraterna tänkt igenom följderna av sitt förslag?

Förslaget gäller för föräldrar till barn mellan 4 och 16 år. Alla får fem dagar oavsett hur många barn de har” … läser jag. Är tilldelningen av dagar per förälder, så att de som har ett barn och bor tillsammans får 5 dagar var och att de som har fem barn också får 5 dagar var?

I så fall känns det en aning orättvist och i de fall barnen bor varannan vecka hos sina föräldrar, blir det då 5 dagar per förälder på det barnet och 5 dagar var på det gemensamma barnet med den nya partnern som kanske också får 5 dagar för sitt ”halvtidsbarn”? Eller får den som bara har ett barn på ”halvtid”  5 dagar medan den som har den andra ”halvan” plus ytterligare ett ”halvtidsbarn” 2 x 5 dagar samt 5 dagar för det tredje barnet tillsammans med den senaste partnern som h*n sambor med och som också får 5 dagar?

Och den förälder som endast har tre barn på ”halvtid” med tre olika partners, får h*n 15 dagar medan "exen" bara får 5 dagar var?

Det är inte helt lätt att klura ut hur de tänkt, och har de funderat något alls över hur mycket  det administrativa pusslandet kommer att kosta?
4 kommentarer:

 1. Haha.. Sossarna kör en pokerbluff. Ingen kommer att syna (lr komma ihåg) detta. Detta är (som alla sossarnas löften före valdags) bara struntprat. Det är bara förankrat på Sveavägen 68 möjligen.

  Panik är en korrekt beskrivning.

  Ps Nu muttrar man oxå ngt om LSS tycker jag mig höra. Ett av dina hjärteämnen om jag fattat rätt. Påminner om "ful gubbe" som lockar barn m godis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt och jag skrev om inställningen till de "defekta" barnen på förmiddagen.

   Radera
 2. Bra analys av ett löfte som i likhet med förslaget om att alla undersköterskor ska få heltidsjobb, bara är hitte på.

  SvaraRadera
 3. hehehe, paniken är total nu, det här är lyteskomik på hög nivå.
  det här ju ett förslag som steffe kommit på när han suttit och "ölat" efter middagen igår.
  den 9 hoppas vi på att den facklige fyllhunden sticker åt …………!

  SvaraRadera