tisdag 6 juli 2010

Extrempartier för extremt missnöjda?

Vänsterpartiet har talat. Nu fick vi verkligen veta hur vi ska förhålla oss till varandra, våra pengar och samhället.

Allas pengar ska vara ALLAS pengar!! DÅ blir allting nästan gratis och ingen får mer än någon annan.

Men hur man ska kunna förmå de som har lyckats få mer än de flesta och som har företag som sysselsätter många att stanna kvar i landet och frivilligt dela med sig av sitt överflöd .. det fick jag inte riktigt kläm på?? Redan nu väntar ju människor med företagsdrömmar med att investera innan valutgången är given.

Men hur det förhåller sig med fastighetsskatt, människors orimliga drömmar om sommarhus och behovet av skatt på bostadsrätter det framgick helt klart.

Har jag så högtflygande drömmar så får jag väl "KÖPA HUSVAGN, FÖR FAN!" .. enligt ordföranden i Ung Vänster, Ida Gabrielsson.

Det var förresten hon som krävde att arbetsgivarna skulle tvingas ge ungdomar "fast jobb direkt efter gymnasiet" .. hur nu det ska gå till i en politisk vision där arbetsgivarna förväntas avstå från vinster?? Ett annat frågetecken från Ida Gabrielsson var när hon önskade sig "ett samhälle där direktören och arbetaren står i samma vårdkö".

VÅRDKÖ??? .. ska vi ha vårdköer i det vänsterpartistiska "välfärdssamhället"??

Vänsterpartiet vill HA våra pengar .. Sverigedemokraterna vill INTE HA mer invandring. Båda är extrempartier för extremt missnöjda och jag tror att det behövs såna ytterlighetspartier för att få fart på politiken.

Men vad jag inte kan förstå varför det ena är välkommet och omkramat medan det andra betraktas som något katten släpat in?? De väljare som har sett till att båda står på ungefär samma plats i statistiken borde bemötas med samma respekt i sann demokratisk anda .. eller har jag fel??

I kommande valdebatter kommer inte SD:s Jimmie Åkesson att få delta .. det kommer SD att vinna väljare på.

Lars Ohly kommer däremot att få representera Vänstern i det rödgröna alternativet och det kommer både han och de rödgröna att förlora väljare på.

Är det så infernaliskt listigt och beräknande SVT har tänkt sig det hela????

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar