tisdag 20 november 2012

Tyst! .. våra folkvalda tänker.


Det är inte direkt så att jag utropar tjolahopp och tjofadderittan, när jag läser tidningsrubrikerna i dag.

Det är jordens undergång och global uppvärmning för hela slanten och jag ryser av fasa när jag läser att jordens temperatur kommer att öka med 4 grader under de kommande 50 åren så att stora delar av vår jord blir obeboelig .. tills jag inser att jag förmodligen är död innan dess.

Och det blev jag ju inte mycket gladare av.

Dessutom så får jag på samma sida veta att .. Chris Brown fläskar på utan feeling, en man blev slagen i huvudet på Östermalm (med ett metallföremål!), En annan man hotade kronofogden med yxa, det är gifter i 2 av 3 klädesplagg i affärerna, en kvinna gömde hundratals skelettdelar i "lönnfack"? i sin bostad och en fotbollsstjärna beställde mord på en porraktris och fick sedan sin hund matad med den styckade kroppen av förövaren.

Tillsammans med rapporteringen från krig och allt annat elände, framstår inte människans undergång som någon större katastrof, precis.

Men vi kan rädda världen, säger experterna ... och precis just då får jag en kommentar och en länk från "Trollan" som ger en förklaring till varför det nog inte är så troligt.

Länken går till en ledare i Uppsala Nya Tidning. Där läser jag bland annat om hur viktigt det är att politikerna har egna åsikter och inte låter sig styras av den folkliga opinionen. "Partiernas roll är att övertyga väljarna om att just deras åsikter är de rätta, att det är deras förslag som kan lösa de utmaningar som samhället ställs för".

Alltså, lyssna gärna på väljarna och använd det i det idémässiga arbetet men .. "vilket syfte fyller partierna om de bara finns där för att kanalisera medborgarnas åsikter som de ser ut i detta nu?"

Ja, det kan man ju fråga sig? Vilket syfte fyller partierna om de sätter igång och löser väljarnas aktuella problem när de i stället kan lägga tid och energi på att formulera ett 50-sidigt framtidsprogram som "vill låta demokratins ideal prägla hela samhället och människors
inbördes förhållande. Alla människor ska som medborgare och individer kunna påverka både utvecklingen i stort och samhällsarbetet i vardagen."

Nackdelen med den meningen i ett partiprogram är då kanske att väljarna i kraft av medborgare och individer verkligen tror att de ska få möjlighet att påverka sin egen vardag genom att bilda en folklig opinion.

Nej, "hur ska samhället förändras och utvecklas om ingen vill driva frågor som åtminstone till en början saknar stöd, innan ett parti vänt folkopinionen"?

Ja, HUR skulle det se ut?

Ungefär som när Sverigedemokraterna ville driva frågor som till en början saknade stöd tills de vände folkopinionen?

Är det vad ledarskribenten syftar på när han avslutar med .. "Lyssna på väljarna, men glöm inte bort att det är idéerna som skänker ett parti dess existensberättigande".

Det kan kanske vara en idé att driva frågor som redan har stöd i folkopinionen också .. vilket vi ser följderna av i Expressens korståg mot dem som gjorde just det .. men då måste man förstås ta ställning till grunden till de aktuella problem i stället för framtida utmaningar, vilket möjligtvis kan kännas lite jobbigt?

Den roligaste meningen i hela ledaren är ändå meningen .. "Vilket parti tror inte på väljaren?"

I min värld så är vi .. väljarna .. omvänt datummärkta. Väljarnas konsumtionsdatum visar sig, i likhet med skottdagen, endast vart fjärde år och ignoreras under mellantiden medan politikerna vilar upp sig efter valrörelsen, håller sig i form med internt käbbel och filar på de framtidsvisioner som gäller samhällets framtida utmaningar .. som förmodligen är en följd av den politik de utövar just då?

Vilket parti tror på väljaren?

Och dagens kuggfråga .. är den framtida miljökatastrofen som beror på hur vi lever "i detta nu", en framtida utmaning eller ett aktuellt problem???


SvD, SvD, AB, AB, AB, Expr., DN,

3 kommentarer:

  1. Vi tänker väldigt lika...jag bara suckade när jag såg det där. Snacka om att se ner på medborgarna. Fårskocken som bara är intressant var fjärde år helt klart.

    Men det finns ingen som kan sätta ord på det hela som du.

    SvaraRadera
  2. Svenska journalister och svenska politiker är arrogant övertygade om, att de vet bäst.

    Härom dagen skrev Peter Högberg, att "att många politiker är mer upplysta än befolkningen i stort"; politiker "[ser] helheten och inte bara den lilla frågan".

    Ty så ser svenska politiker och svenska journalister på sig själva. De anser sig vara kallade att upplysa det (i deras ögon) efterblivna folket.

    Mellan skål och vägg lägger de ut texten, att som ledare och s.k. opinionsbildare, så är det deras uppgift att leda och upplysa folket. Ingenting (och jag menar verkligen ingenting) rubbar denna villfarelse. De är bergfast övertygade om, att de är "mer upplysta" än du eller jag.

    Peter Högberg är väl mer rakt på sak... men UNTs ledarredaktion ger onekligen självgodheten och högmodet ett ansikte i den här ledaren. Som de ser det, så är vårt avståndstagande och häpenhet inför deras attityd i sig ett bevis på, att vi inte har förstått vad ledarskap går ut på.

    SvaraRadera
  3. Anybody, du skriver att "Sverigedemokraterna ville driva frågor som till en början saknade stöd tills de vände folkopinionen".

    Men Anybody, Sverigedemokraternas växande stöd beror INTE på att de har "[vänt] folkopinionen".

    Det växande stödet för SD beror på att allt fler har fått egna erfarenheter av importerad våldsbrottslighet. Allt fler har själva blivit rånade, sparkade, slagna eller har familjemedlemmar eller bekanta, som blivit utsatta för importerad våldsbrottslighet.

    Och allt fler har fått upp ögonen för att svenska politiker är totalt skrupelfria, när det gäller att utsätta befolkningen för importerad våldsbrottslighet och en växande ekonomisk nettokostnad för den världsunika invandringspolitiken.

    Det spelar enl. svenska politiker och svenska journalister ingen roll hur många brottsoffer, som den svenska invandringspolitiken skapar eller hur stor som nettokostnaden blir för skattebetalarna.

    Det får kosta valigt folk vad det kosta vill!! - säger de sju riksdagspartierna.

    Gemene svensk som offras har trott, att svenska politiker skulle dra någon slags gräns för HUR MYCKET lidande, som de anser att de unika invandringspolitiken får kosta den befintliga befolkningen.

    Idag börjar allt fler inse, att de sju riksdagspartierna är totalt skrupelfria och anser, att den unika invandringspolitiken får betinga ett OBEGRÄNSAT lidande och en OBEGRÄNSAD ekonomisk nettokostnad för den befintliga befolkningen.

    -----

    Johan Westerholm har uppriktigt beskrivit en del av de konkreta, negativa konsekvenserna av den svenska invandringspolitiken, men han kan inte tänka sig att överge, att han och andra svenska politiker har ålagt svenska skattebetalare att vara hela jordens socialbyrå samt anser, att den befintliga befolkningen i praktiken ska acceptera att utgöra slagpåsar åt importerad våldsbrottslighet.

    Johan Westerholm tror, att socialdemokraterna kan fortsätta med samma invandringspolitik om partiet säger: I feel your pain.

    Westerholm har nu översatt detta till svenska: "Jag hör din oro, jag förstår din oro, jag känner samma oro" skrev han fem (5) gånger igår.

    Han upprepar detta som en besvärjelse och verkar tro, att med om han och andra svenska politiker upprepar denna besvärjelse tillräckligt energiskt, så ska den befintliga befolkningen acceptera ännu mer och en obegränsad import av våldsbrottslighet samt acceptera en ännu större ekonomisk (och obegränsad) nettokostnad för den unika, svenska invandringspolitiken.

    Johan Westerhom tror, att svenska politikers oförsvarliga upplägg kommer att vara acceptabelt om bara svenska politiker tillräckligt ofta upprepar: I feel your pain ("jag hör din oro, jag känner samma oro")... innan svenska politiker lämnar den katastrof och kaos - som de sju riksdagspartiernas politiker gemensamt har skapat - och återvänder till sina egna, betydligt lugnare bostadsområden.

    http://mitt-i-steget.blogspot.co.uk/2012/11/jag-hor-din-oro-jag-kanner-samma-oro.html

    SvaraRadera