onsdag 26 november 2014

Om Stefan Löfven ..

.. släpar in Miljöpartiet i förhandlingar som gäller våra pensioner .. då blir jag rädd på riktigt.

"Pensionsgruppen består av de partier som tog fram det nya pensionssystemet och som dessutom, under enighet, ska utveckla systemet och föreslå nya regler. Miljöpartiet har aldrig varit med, då partiet inte ställde sig bakom systemet när det växte fram på 1990-talet" .. och hittills har de också stått utanför alla möten.

Men nu har sossarna antingen drabbats av total maktfullkomlighet, eller blivit satta under Miljöpartiets förmyndarskap(?) så till den milda grad att de självsvåldigt bjuder in dem i pensionsgruppens gemenskap. Utan att först rådgöra med de övriga partierna?

För mig är det skrämmande. Pensionsöverenskommelsen ska inte bara garantera trygghet för alla som avslutar ett långt arbetsliv utan också se till att kostnaderna inte skjuts upp och läggs på framtida generationer. Miljöpartiets förhållande till en långsiktig och balanserad ekonomi är välkänt vid det här laget - ta det som finns och sätt sprätt på det.

KÖP NU OCH BETALA SEDAN .. som det så lockande brukar stå i annonserna.

Ett parti som utan att darra på manschetten kastar bort 4 miljoner varje dag för att få sin vilja igenom är inte precis vad jag kallar ansvarsmedvetet eller förtroendeingivande.

Det som Miljöpartiet kan ställa till med i dag får kommande generationer betala.

Att Miljöpartiet eller Vänstern skulle få inflytande över beslutfattandet gällande den ingångna pensionsöverenskommelsen fanns inte i min begreppsvärld. Men å andra sidan hade jag aldrig kunnat föreställa mig en regering som ser ut som den vi har i dag.

Den 30:e september släpptes nyheten .. "Pensionsgruppen växer. Idag meddelas det att Miljöpartiet accepterar grunderna i pensionsöverenskommelsen och kommer att ansluta till pensionsgruppen när den nya regeringen tillträder".

Den 1:e oktober dementerade Johan Stuart, politisk sakkunnig hos avgående socialförsäkringsministern Ulf Kristersson (M), och berättade att det inte riktigt var så enkelt ... Pensionsgruppen kanske växer. Det är inte Miljöpartiet eller regeringen som bestämmer vilka partier som ska ingå i pensionsgruppen. Det gör de fem riksdagspartier som idag tillsammans utgör gruppen. Först när de är överens om att ta in Miljöpartiet, kan det bli fråga om att de kan komma in. Rätt ska vara rätt".

I dag skriver KG Scherman,Generaldirektör Riksförsäkringsverket 1981-1996, statssekreterare 1976-1979, att pensionsgruppen visst är underställd regeringen .. men att  "Stefan Löfven ställs inför några klara alternativ: Att säga upp pensionsöverenskommelsen eller säga upp bekantskapen med miljöpartiet. Om nu inte allianspartierna redan vid det instundande mötet med pensionsgruppen sväljer det sura äpplet och accepterar att samarbeta med det parti vars hela politik de just, liksom i förbifarten, har underkänt.

Intressant verkligen".

Stefan Löfven traskar vidare i Miljöpartiets ledband och vi har uppenbarligen en minoritetsregering som leds av ett 6%-parti som anser sig vara en majoritetsregering med rätten att fatta egna beslut? När det gäller andra länder brukar den inställningen tyda på något helt annat än demokratiskt beslutsfattande.

Vi har ett stabilt och hållbart pensionssystem, låt oss för guds skull hålla Miljöpartiet utanför så vi kan behålla det så i fortsättningen också. I mitt räkneverk över Förbifartens "paus" kan vi se vad de kostat hittills bara genom ETT beslut, och det räcker mer än väl för att jag ska önska att de försvann för gott från regeringen.

Mikael Damberg säger att Sverigedemokraterna förvandlar riksdagen till en "lekstuga.Socialförsäkringsminister AnnikaStrandhäll(S) säger att Alliansen beter sig "barnsligt" och Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen, Tomas Eneroth påstår att det "vilar ett löjets skimmer" över den borgerliga kritiken .. men varje beslut, varje uttalande, varje obegriplig handling får mig bara att längta mer och mer glödhett efter att bli av med vår nuvarande regering.

Barnsligt, lekstuga och löjets skimmer .. är ord som passar som handen i handsken på den "samarbetsregering" som gett ordet "samarbete" en helt ny betydelse.

Om det inte hade haft ett så högt pris för alla som är totalt beroende våra gemensamma välfärd så skulle det vara underhållande. Men redan i dag drar vissa kommuner in på stödet och hjälpen för de allra svagaste i samhället därför att pengarna inte räcker till.

Just nu .. i dag .. blir någon av med den insats som h*n byggt upp hela sin tillvaro på. Så släpp för sjutton inte in Miljöpartiet på fler områden där de kan vända upp och ner på försvarslösa människors livsförutsättningar.

Och jag ska vara helt ärlig .. nästa onsdag hoppas jag att Sverigedemokraterna gör vad de kan för att sänka regeringen. Kan vi bli av med Miljöpartiet, kommer jag att stå i tacksamhetsskuld till ett parti som i alla fall känns tillförlitligare än dem.

DN, DN, SvD, SvD, Expr.,

6 kommentarer:

 1. Jag kan mycket väl tänka mig Åsa Romson som MP-representant i den här gruppen.

  Åsa låter helt enkelt någon man i gruppen beställa för MP förhatliga aktier i försvar, porr och giftiga båtfärger. Sedan skyller hon på att hon inget visste, och media lämnar gruppen ifred då MP ingår däri.

  Win-win!

  SvaraRadera
 2. Alliansen kan väl kontra med att bjuda in Sverigedemokraterna?

  SvaraRadera
 3. Och bli lustmördade i media? Det har de inte råd med.

  SvaraRadera
 4. Jag tänker på uttrycket "skadlig för landet" som återkommer då och då i debatten om huruvida SD ska försöka sänka regeringen eller inte. Jag tänker ju så att Sverige knappast har haft en utrikesminister som varit så pass inte bara skadlig men direkt farlig för landet som Wallström på många många år. Jag kan faktiskt inte komma på någon enda de senaste 75 åren. Hon är rent livsfarlig i sin okunnighet och naivitet!

  Vad som helst är bättre än denna regering

  SvaraRadera
 5. Jag börjar bli riktigt bekymrad över den nya s.k. regeringen. Förstår inte alls vad som hänt med (s), de verkar tappat koncepterna fullständigt. Bara för att de sitter i en minoritetsregering tror de på fullt allvar att de kan bestämma allt själva (eller rättare sagt det som (mp) bestämt) och dessutom att alla i riksdagen har i uppgift att stötta dem???? Är inte längre övertygad om att det skulle bli bättre med en (s)-minoritetsregering med tanke på deras hybris. Börjar bli deprimerad.

  SvaraRadera