torsdag 27 november 2014

PANIK på vänsterkanten!

För nästan ett år sedan .. den 8:december 2013 .. lät det så här (markeringen är min);
"När vi har haft socialdemokratiska minoritetsregeringar så har vi sett till att vi har majoritet för våra förslag i riksdagen. Vi har förankrat dem via samarbeten med centerpartiet, vänsterpartiet och miljöpartiet. Det har den här regeringen totalt brutit den praxisen och lägger förslag som det inte finns majoritet för. Det är tyvärr inte oppositionens uppgift att lotsa igenom budgetar, säger Magdalena Andersson (S)"

I dag är det i alla högsta grad oppositionens uppgift att lotsa igenom regeringens budget?

gick det bra att till och med underteckna samma dokument som SD, för att hindra en höjning av brytpunkten för statlig skatt. En fråga som, på inbjudan från Jimmie Åkesson, bröts ut ur regeringens budget .. tvärtemot vad alla ansåg vara praxis.

PRAXIS? Det är det jättejättejätteviktigt att följa ... om du finns på vänsterkanten. Om du mer lutar åt höger så går "det som är bäst för landet" före praxis. Det vill säga .. PRAXIS är till för att skydda vänsterpolitiken från högerpolitiken och om det inte går så ska högerpolitiken stödja praxis så att vänsterpolitiken ändå kan göra det som de .. och kanske bara de .. anser vara bäst för landet??

Om jag förstått det hela rätt?

Men det är inte så lätt. På Twitter attackeras företrädarna för Alliansen hårt när de inte fattar det som jag alldeles nyss bevisade var svårt att förstå. Läs bara den här ordväxlingen mellan Göran Hägglund och Jonas Sjöstedt:
Göran Hägglund fattar inte alls att han .. till skillnad från den rödgröna oenigheten .. MÅSTE ha en plan för vad som kan hända om Jonas Sjöstedt och hans vänner kör i diket och blir överkörda av SD.

Man är väl kompisar i nödens stund? Saknar vänstern en plan så borde de väl i allsin dar få en av borgarna som redan hade en FÖRE valet och som presenterar den IGEN i budgetomröstningen? Det blir ju TVÅ planer .. alltså en över som Löfven kan få som frälsarkrans.

 HJÄLP Löfven ... ta hans utsträckta hand! Han skulle aldrig i livet göra samma sak för dig ... men du får chansen att gå under som en bättre människa.


DI, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN,

6 kommentarer:

 1. En jäkla fars är vad det är. Vi har en regering som kallar alla andra för barnsliga när de inte får sin vilja igenom, men är det några som framstår som barnsliga är det de själva. De verkar på fullt allvar tycka att det är deras rättighet att regera utan att få minsta motstånd. Alla ska bara lägga sig platt för en minoritet. Hårresande!

  SvaraRadera
 2. Ha ha, men till slut kommer ändå sossarna att samtala med SD.

  Makten och alla personliga förmåner kommer till slut få hycklarna dit. :-)

  Mvh
  Henrico

  SvaraRadera
 3. @Henrico

  Exakt!
  SD = Social Demokrater

  SvaraRadera
 4. Det känns som att hur S än gör så är det folk där och hackar med spett på det betongfundament som rörelsen brukar vila på.

  Allt riskerar rasa.

  Förmågan att kunna plocka ihop helt olika opinioner och få med sig media i varje läge, brygga ihop en utåt sett hållbar soppa och sedan leverera något någorlunda funktionellt verkar plötsligt sina.

  Svårt att förstå hur S skall agera för att återfå kontrollen. Ibland känns det som att de gått i en fälla då de tog regeringsmakten.

  Förstår att topparna inom rörelsen är frustrerade och undslipper sig verbala dumheter i ren ilska. Men det ger inget stabilt och analytiskt intryck. Man bör nog hålla sådant internt. Annars blir det lätt ett tecken på svaghet.

  Plötsligt börjar också alliansens tid som handlingsförlamad administratör framstå som ett under av ordning och reda. (Och inte minns jag att man beskyllde motståndarna för allt möjligt nedsättande hela tiden. Men det kanske jag bara förträngt).

  Åsa Wiktorsson

  SvaraRadera
 5. @Åsa:
  "(Och inte minns jag att man beskyllde motståndarna för allt möjligt nedsättande hela tiden. Men det kanske jag bara förträngt)"

  Nej du minns rätt.

  SvaraRadera
 6. Det är som sagt var skrattretande att Sossarna tycker att oppositionen skall stödja dom så att de får behålla regeringsmakten.
  Oppositionen har inget som helst ansvar för regeringen och dess politik. Om så vore fallet så finns det ingen anledning att hålla val. Då kan vi införa diktatur.

  SvaraRadera