söndag 31 mars 2013

Kom in i mitt hus, sa Spindeln till Flugan.


Jonas Sjöstedt har gett Stefan Löfven ett erbjudande han inte kan motstå. Köp 3 och få de två billigaste på köpet!

Alltså .. en ministerpost till Sjöstedt och Simon Fors och Christoffer Hurtig på köpet. Ett radarpar som kan önska olycka, sjukdom och lidande åt dem som överlever giljotinering, arkebusering eller andra "olyckshändelser" som drabbar dem som tänker "fel".

Det är ett otroligt generöst erbjudande från Kamrat 5,4% , men han säljer sig inte hur billigt som helst eftersom kravet är .." Vi är beredda att regera ihop om politikens innehåll är det rätta."

Säga vad man vill .. men det är raka puckar och klart och tydligt.

Sedan är ju frågan om Stefan Löfven svarar lika rakt och självklart? För han verkar ha obegripligt svårt att klämma ur sig en ideologisk riktningsgivare som anger i vilken riktning han tänkt sig det hela, om chansen att bilda regering uppenbarar sig nästa val?

Ett rakt JA eller NEJ .. på frågan om det blir några vänsterpartister i ett eventuellt regeringsbildande med Stefan Löfven som statsminister är väl det minsta vi väljare kan begära?

Nu kom Vänsterpartiets inbjudan precis lagom till sossekongressen nästa vecka och det är väl det bästa tillfället i världen att skingra frågetecknen i den här frågan. Ett klart besked skulle få Stefan Löfven att framstå som den ledare han vill framstå som, få partiet att framstå som det öppna parti som de påstår att de är och ge väljarna en möjlighet att slippa famla i totalt mörker när det gäller valet av en rödgrön röra som inte finns?

För hur ser vårt erbjudande ut? Vad får vi om vi röstar på något av de rödgröna partierna? Köper vi 1 och får 2 eller 3 på köpet? Eller köper vi 1 och får något helt annat? Eller ingenting alls?

Men eftersom både Jonas Sjöstedt och Stefan Löfven verkar lika missnöjda med svenska folkets förmåga att gå i takt, oförmåga att ta hand om sina barn och olyckliga benägenhet att fatta egna beslut som inte passar in i den kollektiva mallen .. så verkar inte ett blodrött regeringsalternativ enbart som en skämt?

Även om det känns rätt komiskt att det är Vänsterpartiet som går ut med erbjudandet och ställer kraven på politisk anpassning!

Men hur många tror att Stefan Löfven törs svara på Vänsterpartiets inbjudan?

DN, DNSvD, Expr., Expr., AB,

1 kommentar:

  1. Det är ju i alla fall rätt skönt att Vänsterpartiet går ut så tydligt med att de inte tänker sitta på avbytarbänken och stötta utan förväntar sig en plats i regeringen.

    Det tvingar fram ett annat beslut än det "vänta och se vad valresultatet blir" som sossarna verkat ha planerat.

    SvaraRadera