onsdag 7 maj 2014

Underskatta aldrig en man som överskattar sig själv.


För ca en månad sedan läste jag en krönika av Catia Hultquist där hon anklagade tidningen Filter för att begå lustmord på familjen Eklund i största allmänhet och sonen Sigge i synnerhet??

??

Jag visste nästan ingenting om Catia Hultquist, familjen Eklund, tidningen Filter eller den lustmördade sonen Sigge så jag blev naturligtvis nyfiken och gav mig därför intresserat ut och googlade.

AHA!! .. en kändis!!

Eller kanske en kännigendis?? Sigge Eklund är en kompis till Alex Schulman och de båda har en podcast där de gör reklam för sina egna "föreställningar", sitt eget kändis-vin, sina egna böcker och sina egna personer .. och så lite reklam för pengar till familjens försörjning.

KULTUR .. alltså!

MEDIAPERSONLIGHETER!!! Jojomensan!!

(Är det någon mer än jag som tycker att våra kulturpersonligheter blir mindre och mindre nu för tiden? Och då menar jag inte till växten.)

Men .. för all del .. man ska inte döma någon ohörd, så jag köpte ett ex av tidningen Filter, vilket visade sig vara svårare än jag trodde. Av pressbyråns 6 exemplar var det bara ett som var läsbart, de övriga hade trasiga sidor och stora svarta dubbeltryck .. speciellt över den artikel som jag var intresserad av. Mitt ex var "bara" skadat över en annonssida och ett foto.

Det kan inte ha varit många som kunnat tillgodogöra sig "lustmordet" om det ser likadant ut på alla andra försäljningsställen?

Men det jag fann var en artikel av en journalist som uppenbarligen var totalt uttråkad av hela ämnet. Visserligen fick han ihop 12 tätskrivna sidor med personbeskrivningar av herrarna Eklund .. vilket säger mig att samtliga faktiskt var mer än villiga att tala om sig själva, och den vidhängande fotografen åstadkom fyra stämningsfyllda helsidesfoton av herrarna där de framstår som de högt stående kulturpersonligheterna de verkar se sig själva som.

Däremot så var rubriken kanske ett mindre genomtänkt resultat av journalistens känslor efter timmar av genomlidet intervjuande? "Jag, jag, jag!"

Själva orsaken till denna intervju var att Sigge Eklund precis släppt en bok. Som senare fick rätt dålig kritik .. men jag hade förmodligen inte läst den ändå efter att ha tagit del av det ståhej ..  kulturdebatt .. som utbröt efter Filter-artikeln.

Jag orkar inte skriva om det .. ni får googla själva eller läsa de länkar jag orkar lägga in. Trååååkigt, smått och ointressant är bara förnamnet.

Nu slumpar det sig så att Sigge Eklund har fått ett pris .. han utsågs till Årets branschpersonlighet, på Stockholm Media Week! Nu står kultur/branschpersonligheter över så futtiga saker som prisutdelningar så Sigge Eklund var inte personligt närvarande .. men han skickade en tackfilm. En film där han under högljudda stön av lättnad urinerar på tidningen Filter?

Då förstår ju alla hans storhet och graden av kränkning han utsatts för, eller hur??.

Så nu vet jag vem Sigge Eklund är.

Frågan är bara om det var värt besväret att få veta det?


4 kommentarer:

 1. så du har nu bestämt vem Sigge Eklund är efter den lilla informationen du funnit. kanske ska ta och lyssna på hans podcast, läsa hans böcker, eller liknande om du ska göra en bedömning av han som person. Istället så har du alltså bestämt dig, efter ha läst någon(1 kanske t.om?) artikel i en tidning och sett ett oseriöst youtube klipp, vem han är som person? Tänk själv om någon hade dömt dig efter något enstaka ögonblick från ditt liv. Hur skulle det se ut? Tycker detta inlägg var så dumt att jag som inte ens läser och kommenterar bloggar var tvungen att skriva något.

  SvaraRadera
 2. Anonym 17:24 .. jag känner mig hedrad över att du uppmärksammar mig i min obetydliga litenhet.

  Men var i inlägget kan du hitta att jag inte .. i mitt sökande och googlande .. lyssnat på podcasten, sett Alex&Sigges sketcher, läst andras syn på den förargliga intervjun och försökt göra en något så när rättvisande bedömning av bråket mellan Sigge och tidningen Filter??

  För det är ju ändå det som det hela handlar om, eller hur?

  SvaraRadera
 3. Hahaha...lysande Any.

  Är det bara jag som tycker det är märkligt att någon som "inte ens läser och kommenterar bloggar" råkade snubbla in på just det här inlägget? Bara sådär helt apropå liksom? Så det kan hampa sig!;-)

  SvaraRadera
 4. Tycker nog den `tackfilmen`säger en del om hans person.

  SvaraRadera