söndag 4 maj 2014

I kväll är det partiledar"debatt" och ..


.. jag vet inte riktigt om jag mäktar med att se den. Alla vet ju precis hur lögnaktigt, överdrivet och/eller populistiskt våra politiker tänker skildra både framtiden och det förflutna. Ibland känns det som om jag levt mitt liv i någon slags parallellvärld, eftersom jag inte känner igen mig i den bakåtblickande samhällsskildring som .. främst oppositionen .. ägnar sig åt.

Det finns nog många som okritiskt köper Aftonbladets katastrofskildringar av Sverige. Ett sönderslaget land med en krossad välfärd .. allt beroende på att skatterna sänkts katastrofalt ner till de näst högsta i världen.

Sanningen är ju en helt annan .. men nu förstår jag meningen med skolans sönderfall. En befolkning som är okunnig och inte kan räkna ut ens sina egna kostnader, är naturligtvis själva förutsättningen för den politiska "debatten"?

För oavsett hur slutresultatet blir av valet i september så ser det riktigt, riktigt illa ut för Sverige.

Fyra år till med en näst intill handlingsförlamad minoritetsregering som har större delen av mediaeliten mot sig och angrips i varje fråga av en opposition som "inte kan hjälpa" att Sverigedemokraterna skriver under samma protester och röstar ner samma gemensamt framtagna förslag .. är ju totalt ohållbart.

Fyra år med en regering som består av Socialdemokraterna och Miljöpartiet är ju totalt förödande för alla som bor utanför Stockholms innerstad, och lägger vi sedan till Vänsterpartiet så återstår bara en evighetslång väntan på nästa val och ett hopp om att skadorna går att reparera.

Hur det än går så förlorar alla.

Men mest förlorar vi väljare som aldrig får tillräckligt med fakta för att kunna bilda oss en verklighetsbaserad bild av vad vi kommer att rösta på.

Det kanske ändå är bäst att välja "Mästarnas Mästare" i ett lika kortsiktigt val som de som erbjuds den andra kanalen?

DN, DN, SvD, SvD, Expr., Expr., Lt, Nsk, Resume,

4 kommentarer:

 1. Mästarnas mästare är vad det blev. Det var iaf spännande :-)

  SvaraRadera
 2. Mästarnas mästare är vad det blev. Det var iaf spännande :-)

  SvaraRadera
 3. Din blogg är förkyld med jämna mellanrum ;-)

  SvaraRadera
 4. Peter Nicklasson4/5/14 22:58

  Fridolin var otroligt överhettad ikväll. Avbröt, skrek, och när han blev nedtystad av programledarna så lekte han "arga leken".

  Ett smakprov:
  Överenskommelsen mellan MP och Alliansen om _arbetskrafts_invandringen blev förklarad som _flykting_invandring av syriska krigsbarn när Fridolin skulle bemöta Åkesson när Åkesson (helt korrekt) konstaterade att Sverige har _importerat_ arbetslösheten till Sverige.

  Så kan det gå när fakta måste bemötas med känsloutfall.
  I eftersnacket efteråt på svt.se var Fridolin gråtfärdig (och arg förstås).

  Den enda ministerpost jag tror han passar för är som Tiggeriminister.

  SvaraRadera