fredag 2 maj 2014

Som att drunkna i maräng ..


.. tvångsmatas med smågodis, plaska omkring i läsk, bli berusad av gratis godisdrinkar med varierande alkoholhalt och traska med skorna fulla med glass och färgglatt strössel under ett rosa parasoll av enbart solsken ...

Tack och lov att det inte är 1:a maj mer än en gång om året.

Jag mår lite illa och jag undrar hur de som svalde hela erbjudandet mår i dag? Eller kommer inte baksmällan förrän nästa 1:a maj?

Men TROR de verkligen på att råvarorna är äkta och oskadliga på sikt .. alla de som tänker utse godisfabrikanterna till nästa regering?

Några Miljarder till skolan som ska uppdelas i mindre klasser som ska undervisas av ??? .. lärare som inte finns? .. i klassrum som finns ??? .. vardå någonstans? .. och ytterligare några Miljarder för att tvinga dem som misslyckas att misslyckas vidare till den dag då de inte längre ingår i statistiken för ungdomsarbetslöshet .. det är väl SMASKENS!!

Några Miljarder för att skapa "sysselsättningsarbeten" med avtalsenliga löner inom i offentlig sektor så att vuxna arbetslösa utan erfarenhet berikar hårt belastad vårdpersonal med ansvaret för handledning, sysselsättning och återrapportering ... MUMS .. vilket förmodligen är den nya skatten på godsaker?!!

En väldigt massa Miljarder .. sk riskkapital .. ska satsas på en Innovationskatapult "för att skapa en katapulteffekt för innovationsföretag i en känslig del av sin utveckling"?  .. trots att möjligheten att locka nya talanger och få dem att stanna kvar lika viktig som riskkapital. Kostnaderna för det sk Innovationsrådet som ska lösa arbetslösheten tillsammans med ledaren Löfven ingår kanske .. eller kanske inte??

För att innovativa företag ska kunna växa behövs det ytterst människor som har förmågan att utveckla dem. Arbete skapas först och främst utifrån från människors insatser och idéer.. inte av Staten och indrivna skatter. Men om vi bara byter regering så ............Mmmmmmmmmmm så blir det ett smakligt tillskott i godisskålen!!!

En hel hög Miljarder ska lösa bristen på hyresrätter och ungdomarnas bostadslöshet .. hur, var, när, är frågorna som ska lösas innan pappret tas av från gottebitarna .. men du är helt klart VÄRD det smaskiga innehållet.

Men det bästa av allt .. chokladen som toppar det hela .. är löftet "Alla som kan och VILL arbeta ska arbeta"!!!

Hurra!! Tydligare kan det inte sägas. Arbetslinjen är bruten .. vill du inte så måste du inte! Ordning i ledet .. alla rättigheter till alla och inga skyldigheter till någon!

Politikerna inräknade, antar jag??

Så var det då SOLIDARITETEN som ska göra att vi alla kladdar ihop oss som sirapskladdiga gyttjebrottare. Solidaritet är grundstenen i DET DEMOKRATISKA SAMHÄLLET .. vilket, enligt min sosse-ordlista betyder det Socialdemokratiska Partiet .. och inte alls gäller dem som är BORGERLIGA och bör avstå från hela godisregnet. Pilutta oss!!

Så var det klart med Stockholm och de övriga storstäderna.

Resten av landet finns inte!

Jag läser att Stefan Löfven har sådant flyt .. trots att opinionsmätningarna visar på att partiet inte rör sig ur fläcken .. att han bara behöver ETT parti till för att kunna regera?

Vilket ska det bli?? Spänningen är oliiiiiidlig!

Blir det Miljöpartiet som får nöjet att utplåna allt liv utanför storstäderna .. för att citera Johan Westerholm ... och beskatta allt som rör sig .. för att citera Jan Björklund?

Eller blir det Jonas Sjöstedt som får chansen att kasta ut alla investerare av riskkapital ur landet och skapa ytterligare möjligheter att investera Miljarder av statligt riskkapital i ytterligare satsningar på  "sysselsättning"med avtalsenlig lön i offentlig sektor och på fler lärare och klassrum .. som inte finns? Samt krossa de få överlevande småföretagarna med en lag om 6-timmars arbetsdag med 8-timmars lön?

Spänningen är oliiiiiidlig och det är som att tvångsmatas med smågodis osv, osv ..

Men inte ett ord blev sagt om äldrevården där behovet av vård, boenden och utbildad personal inom demensvården bara växer och växer medan fler och fler förtvivlat strider för människovärdiga levnadsvillkor för sina hjälplösa anhöriga.

Inte ett ord blev sagt om de tusentals nya medborgarna som .. trots beviljat svenskt medborgarskap .. väntar i passiv overksamhet på undermåliga, svindyra asylboenden .. år ut och år in. Och inte ett ord om de ytterligare tusentals som förvaras .. passiva och overksamma på undermåliga, svindyra nödlösningar för att få plats på asylboendena som verkar bli permanentboenden i stället för genomgångsboenden.

Det är fint och vackert att "stå upp" i en talarstol mot rasism, men det är minst lika fint och vackert att visa medmänsklighet genom att uppmärksamma de dåliga villkor vi ger dem som behöver oss mest.

Det finns ingenting så destruktivt och förödande för en människa som ensamhet, passivitet och handlingsoförmåga. Det är myllan som förtvivlan, aggressivitet, desperation och depression växer som allra bäst i  .. och där placerar våra politiker de allra svagaste i samhället medan de döljer sina handlingar med ett fullständigt orealistiskt godisregn som förblindar den hänförda publiken.

Ärligt talat .. jag mår illa!

Citat från Livet.se/ord:

"För att i någon mån minska våldet i Stockholm kommer i sommar all glass att säljas utan rån."


" Ordet solidaritet används mest för att man ska ge sin egen maktlystnad ett tillfälligt sken av gemenskap."/Jens Hage


DN, DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, Expr., Expr., Expr.,

4 kommentarer:

 1. Varför får vi inte veta hur alla dessa miljarder ska trollas fram?

  ordspråk--Det är alltid som mörkast innan det blir helt becksvart.

  SvaraRadera
 2. MP har redan börjat tala om vilka ministerposter de anser sig vara givna om den rödgröna röran vinner valet. Åsa Romson blir gärna finansminister i stark konkurrens med Mme Domeij, om någon kommer ihåg henne. Samma räkmackasurfing som Margot Wallström anser sig kunna utöva på Löfvén och S. Inget fel på självförtroendet där inte! Tala om att det blir blodsvart röra när V och MP ställer sina krav på Löfvén!

  SvaraRadera
 3. Om de rödgröna får en minoritet, vilket är sannolikt, tyvärr mer sannolikt än att Alliansen får en större minoritet, så har de helt glömt bort att det är riksdagen som utser regering, inte folket eller Aftonbladets ledarredaktion.

  S har focuserat sååååå länge på att Alliansen har så mycket gemensamt med SD. Om det är sant, då blir det väl inte så svårt för de att fälla en rödgrön regering som super upp Sveriges ekonomi på ett halvår när alla löften ska börja infrias. Om det är falsk, då kan man inte klistra fast SD på Alliansen mer, och då blev det plötsligt svårare.

  Jag visade nyligen statistiken, att de svenska skatteintäkterna har ökat sen 2006 medans skattetrycket minskat, för en mycket S trogen vän. Man kunde se Syntax Error över hennes ögon, eftersom det i hennes världsbild är två saker som är omöjliga att ske samtidigt. Naturligtvis kom förklaringar som mutade tjänstemän, felvinklad statistik, utförsäljningar som täcker upp... men hennes röst sade att detta var någonting som inte kunde vara sant, att det måste finnas en borgerlig konspiration då detta inte ska fungera.

  SvaraRadera
 4. Löfvén drömmer om en "mitt" där han kan lämna de ministerhungrande MP och V i 5:2 dietläge.

  Håller Alliansen ihop kan de koagulera tillsammans=)

  SvaraRadera