onsdag 30 april 2014

"När man ser en jätte ...

  .. ska man notera hur högt solen står på himlen och se upp så att det inte är skuggan av en dvärg" .. är ett ordspråk av Friedrich Leopold von Hardenberg, som jag hittade på Livet.se/ord .. min källa till stor underhållning.

Jag tror inte att detta ordspråk direkt syftar på Socialdemokraternas skuggbudget, men för mig för det osökt tankarna dit. Det är ett parti och en budget som ligger så i skugga att de nästan är totalt osynliga för väljaren som då får förlita sig till de uttalanden som eventuellt kommer från Stefan Löfven i morgon? Dessutom så har vi ingen aning om skuggan kommer från en jätte eller från en dvärg.

"Med egen tv-show på storbildsskärmar och en nybyggd catwalk ska Stefan Löfven förvandlas till "landsfader" i samband med sitt första maj-tal i Stockholm" ... står det i Expressen som också, i likhet med några av de andra tidningarna, pekar på att Socialdemokraterna mer och mer börjar likna Miljöpartiet som också satsar på att bli ett renodlat (S)tockhol(Mp)arti.

Men underhållning går ju alltid hem i stugorna och jag kan nästan inte vänta till morgondagen då sosseledaren dansar ut på catwalken vid Norra Bantorget, där "publiken också kan följa hela första maj-tåget genom Stockholms gator via "mobcam" som visas på storbildsskärmar. Här visas också tv-hälsningar från internationella toppolitiker. Partiets medlemmar erbjuds också att gå i ett "digitalt första maj-tåg med Stefan Löfven"

Jisses! Väljarna kommer att skockas runt Löfven som råttorna efter flöjtspelaren i Hamlen .. och detta utan att han behöver presentera ett enda faktabaserat löfte. Inte ett ord som tyder på att Socialdemokraterna inte har skuggan(!) av en chans att få regeringsmakten ensamma kommer att uttalas och inte en enda hänvisning till att den enda ministerpost som de kan vara säkra på, om de "vinner" valet, är statsministerposten.

För med dagens stöd så ser det faktiskt ut som om Magdalena Andersson & Co riskerar att få kliva åt sidan för ett större antal miljö- eller vänsterpartister.

Men vad gör det .. i morgon blir det fest! Kanske får vi höra rättrogna, fina artister sjunga festliga låtar om människovärde och om hur man bäst bankar skiten ur de värdelösa och kanske till och med få uppleva "vänsterns sanna soldater" live? "De som tar de riktiga striderna åt oss andra, som inte kan eller vågar eller är för småborgerliga för att förstå att kampen nu faktiskt kräver manlig muskelkraft. De är martyrerna.” .. enligt vad jag läste i ett citat från Åsa Linderborg hos Häxan Mexan.

Det ska bli otrooooligt spännande .. i brist på annat.

Och om jag får drista mig till att tipsa om en öppningslåt som Stefan Löfven kan studsa in på scenen till .. lika frejdigt som när Håkan Juholt gjorde entré till Elvis Presleys ”A little less conversation” ... så blir det så klart denna:DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, Expr., Expr.,

6 kommentarer:

 1. Är grisen i säcken V eller Mp? Om detta ges inga besked förstås.Och man kan ju tycka att dessa partiers politik skulle behöva granskas lite närmare.Om Mp är i säcken kan nog vi som bor på landsbygden definitivt lägga ner. Rek. Ledarsidorna.se av Johan Westerholm.Artikeln Mobilisera.
  Skrämmande om framtida effekter av Mp`s politik.

  SvaraRadera
 2. Maken says;
  " Det säger ganska mycket om Sverige, hur vi ligger till, när Åsa Linderborg ger bilden av Sverige i Aftonbladet"

  SvaraRadera
 3. dvs när hennes ord ges legitimitet för hur det "är"

  SvaraRadera
 4. Det jag tänker är att nu har Sossarna i åtta års tid gapat i väldigt högt tonläge om det kalla Sverige och att all välfärd raserats och så när de kommer med en skuggbudget lovar de allt till alla men talar inte om hur det skall gå till.

  Den enda slutsatsen man kan dra av detta är att allt gnäll de sysslat med bara är ett spel och därför tycker jag det vore otroligt bra om de fick fyra år till på sig för att fundera på vad de vill och hur de skall lösa olika problem.

  De verkar helt enkelt inte redo för att ta ansvar för landet ännu. :-)

  Henrico

  SvaraRadera
 5. Henrico!!! .. Åh vad jag har väntat på ett livstecken. Hur är det? Går allt bra? Hur mår du efter att ha mött den undermåliga vården i det kalla Sverige????????

  När det gäller sossarna så tror jag inte att det direkt är ansvaret de söker utan bara makten. Alla eventuella misstag kan som vanligt hänvisas till Alliansen so "förstörde det dukade bordet efter Göran Persson"!

  Har vi hör den förut??

  Om skolan till exempel??? ;-)

  SvaraRadera
 6. Allt är bra med mig, börjar jobba deltid om två veckor och lite golf kanske jag också klarar av.

  Välfärden är fantastisk då den räddat livet på mig, det enda problemet jag har är att jag insett att sjukförsäkringen är en inkomstbortfallsförsäkring och visste jag att jag hade 100 procent jobb skulle jag skippat att anmäla mig som sjukskriven och tagit semester i stället.

  Man kan säga att systemet tvingar mig att leva fattigt under sjukskrivningstiden då jag inte får ge mig själv lön under tiden. :-)

  Håller på och jagar nya uppdrag så jag kan återfå min levnadsstandard.

  En annan grej, som transplanterad är det kirurgiavdelninhen som har ansvar för mig och man får träffa läkare en gång i. veckan och det är olika varje gång. Fast jag har nu insett att orsaken är att kirurger vill inte prata så mycket med patienterna, de föredrar att skära i dem! :-)

  Henrico

  SvaraRadera