onsdag 2 april 2014

Jag är kanske inte den vassaste kniven i lådan ..


.. men fullt så dum att jag låter kvällstidningarna bestämma vad jag ska rösta på i höst är jag inte.

Men det är möjligt att den märkliga rapporteringen om samhällsfrågor inför valet enbart beror på "flumskolan" för sisådär 20-30 år sedan och inte alls på taffliga försök att påverka svenska folket att rösta "rätt"?

För vad ska jag tro när jag läser "Socialdemokraterna är det parti somsvenskarna har störst förtroende för i skolfrågorna, visar en SvD/Sifomätning" .. samtidigt som jag funderar över varför inte en enda journalist ägnar en tanke åt att Socialdemokraterna faktiskt tänker tvinga myndiga, vuxna människor att gå kvar i skolan för att kunna få ta del av det välfärdssystem som alla andra myndiga vuxna människor har rätt till?

Är det ens möjligt? Lagligt?

Eller rubriken .. "Vad finns kvar av ett enfrågeparti som tappar sin fråga?" .. som menar att Socialdemokraterna har erövrat det som påstås vara Folkpartiets enda fråga? Vilka frågor "har" Socialdemokraterna .. bortsett från tvångsförvaring av vuxna människor i skolan för att hyfsa statistiken och löften om jobb som de garanterat inte kan leverera??

Och NÄR ska våra upplysta journalister redovisa att politikerna inte kan göra mer för skolan än att pytsa ut pengar .. som kommunerna bestämmer över i en ekonomi som inte har utrymme för de löften som partierna strösslar valrörelsen med?

Är det så här det ska se ut sex månader till så är det inte helt säkert att svenska folket kommer att fortsätter att låta sig föras bakom ljuset av medias valarbetare?

Och varför är rubrikerna svarta så fort det uppstår lite internt käbbel inom Sverigedemokraterna medan alla nyheter om angreppen på personalen som arbetar på Migrationsverket får få rader och en undanskymd plats?

Det handlar faktiskt om rätt grova våldshandlingar som drabbar helt oskyldiga .. men eftersom det handlar om "den rätta sidan" .. den sida som alltid handlar i "självförsvar" så tittar våra välutbildade journalister åt ett helt annat håll.

Företrädesvis åt höger!

Men jag vill inte ha en statsminister som går sida vid sida med demonstranter som sedan hotar, skrämmer och angriper fullständig oskyldiga människor inom offentlig sektor eller ägnar sig åt dödshot mot "motståndarlaget". Och då talar jag inte om fotboll .. även om jag är ganska övertygad om att dessa människor inte bara är politiska supportrar utan också är aktiva när det gäller hata andra laget där också.

Fast jag vägrar att tro av medelväljaren är så dum att h*n köper det som står i en kvällstidning .. men å andra sidan så är det rätt många som betalar 15 kr varje dag för att läsa vad som hände i går, vilket tv-program de såg på kvällen innan, vad de egentligen tyckte om det, konspirationsteorier om utrikesnytt och krönikor där ledarskribenten hatar valfri minister på egenfabricerade grunder samt ett och annat smått och gott om kungahuset? Så vad ska man tro?

Egentligen så skulle miljön må bättre, människorna skulle nog känna sig tryggare och fler träd skulle sparas om hyckleriet upphörde och samhällsrapporteringen inskränkte sig till .. RÖSTA PÅ VÄNSTERN, RÖSTA PÅ MILJÖPARTIET .. OCH FÅ SOSSARNAS PARTILEDARE SOM STATSMINISTER!!

För då kan man ju alltid svara lite trött .. Äh! Lägg av!!

Utan att bli anklagad för någon slags -ism eller -fobi eller nå´t annat som jag ännu inte lärt mig.

Eller om de i likhet med Viktor Barth-Kron visade lite mod och skrev "sanningen" om Slussen, som Jan Lööf påstår att den ser ut i tidningen Södermalmsnytt .. [Slussen] "Ja, alltså, det där handlade ju om att min polare Carl Johan (de Geer) kommer få så dålig utsikt, han bor ju där på Södermalmstorg". Det är väl en skojsig nyhet för skattebetalarna i Stockholm som ser pengarna rinna bort i det ständigt pågående Slussenprotesterandet??

Medan Carl Johan njuter av sin utsikt?

Tänk vad mycket papper de skulle spara in om de slapp skriva alla dessa hårt vinklade artiklar där hälften av faktauppgifterna måste döljas bakom anklagelser utan grund och fallbeskrivningar där den lidande döps om dag efter dag.

Om jag räknar ihop det så blir en månads "nyhetskonsumtion/valpropaganda" i pappersform 450 kronor.

För min egen del så tycker jag att det finns roligare saker jag kan göra för dom pengarna. Köpa vin till exempel .. det kan vara en hjälp till att hitta på nyheter och roa sig själv eller så kan jag ju använda dem till lite lyx och flärd medan jag bildar mig en egen uppfattning om hur samhället fungerar.

Men jag ska inte döma ut vår journalistkår .. det finns många fantastiskt begåvade journalister som till och med har både hedern och ärligheten i behåll och det finns valarbetare som kommit ut från skolan med betydligt mindre i bagaget.

När jag läste Maria Skiddis senaste bloggpost så blev jag nästan golvad av valrörelsens senaste genidrag i grenarna "Rösta Rött" och "Hata Sd".

Hade den här insatsen kommit på valdagen är jag rädd för att jag röstat på Jimmie Åkesson som en reflexhandling för att ta avstånd från valarbetarna och en regering som behöver den här sortens "hjälp" för att komma till makten.

Det är ca 6 månader kvar till valet och det känns redan som att klafsa omkring i ren dy upp till knäna?

5 kommentarer:

 1. Ja, jag är inte säker på vad jag sks rekommendera mina 4 vita söner att satsa på. Allting tyder på att de kommer att bli diskriminerade på arbetsmarknaden till förmån för invandrare och kvinnor. Har de alls något kontrakt värt namnet med staten? Blir det kris, exvis väpnad konflikt så är det nog ingen tvekan om vad staten kommer försöka tvinga dem till....

  SvaraRadera
 2. Peter Nicklasson3/4/14 01:46

  Om några år kommer de arbetslösa i Sverige vara världens mest utbildade.
  Men, till vilken nytta?

  Om ytterligare några år kommer mer än hälften av svenskarna vara högskoleutbildade, och mer än hälften av dem kommer att vara arbetslösa.
  Så, vad gör politikerna då?

  Och vad händer när befolkningen fått så välutbildad insikt att man (eventuellt) börjar misstro politikernas förmåga att lösa sysselsättningen för andra än politikerna själva?
  Antagligen inget alls....

  Utbildning har blivit ett pyramidspel.

  SvaraRadera
 3. Låter som att Sjätte mannen också är #kräktväljare:

  http://www.6mannen.se/varje-sliten-kavaj/

  SvaraRadera
 4. Fnord .. den allmänna kräkheten och ledan sprider sig bland väljarna .. ;-)

  Det ska bli spännande att följa vad som händer i Almedalen i år för kvällspressen har nog redan rubrikerna, ledarsidorna och taktiken klar på samma sätt som när Sven Otto Littorin skulle SOL-brännas. Men om vänsterarmén planerar lika taktiskt som vanligt så kanske det slår tillbaka på dem själva .. igen!

  SvaraRadera
 5. Och idag kan man läsa att Wallströmskan vill tillbaka till politiken. Är det bara jag som aldrig fattat hennes dragningskraft? VAD har hon åstadkommit egentligen? Ett glassjobb i Bryssel där hon inte verkar vara så värst respekterad. Jag vill inte för min liv och själ se henne som minister igen. Hellre Göran Persson i så fall om nu sossarna vinner valet. DET skulle inte Margot gilla :-)

  SvaraRadera